تولید سنسور بدون نیاز به باتری توسط محققین کره ای

بحث انرژی و تولید انرژی مهمترین دغدغه بشر و باعث جنگ های بسیاری است. در دنیای فناوری نیز تامین انرژی و کاهش مصرف آن برای کمک به بشر بسیار مهم است. تیمی از محققین انستیتو ملی علوم و تکنولوژی اولسان کره جنوبی موفق به تولید سنسور هوشمند بی‌سیمی شده‌ که نیازی به باتری برای فعالیت ندارد. سنسور هوشمند و بی‌سیم جدید از گرافین و سیم‌هایی فلزی در مقیانس نانو طراحی شده که قادر است در قالب برچسب‌هایی شفاف و با قابلیت تغییر شکل تولید شود.

این سنسور که “الکترود شفاف هایبریدی” نامیده شده، می‌تواند به اجزای مختلف بدن و پوست بچسبد و تغییرات زیستی مانند تغییر پروتیین را به شکل لحظه ای گزارش کند. این سنسورها مقاومت بالایی از خود نشان می‌دهند و حتی در صورت تغییر شکل، مشکلی در فرآیند گزارش‌دهی تغییرات بدن نخواهند داشت.

همچنین در صورتی که برای مدت طولانی در معرض هوا و گرما قرار گیرد، آسیبی به آن نخواهد رسید. محققین می‌گویند که قابلیت ارتجاعی و انعطافی این سنسورهای جدید نیز در نوع خود بی‌نظیر است.

آنتن گیرنده خارجی، انرژی موردنیاز برای سنسور را تامین خواهد کرد، بنابراین نیازی به باتری نخواهد بود. همچنین آنتن گیرنده می‌تواند در دستگاه‌های موبایل نصب شود و از انرژی باتری آن‌ها برای دریافت و ارسال اطلاعات سنسور استفاده شود.

پرفسور «جانگونگ پارک» (J. Park) که رهبری این تیم را بر عهده داشته می‌گوید که اختراع آن‌ها توانسته یکی از موانع سد راه تولید سنسورهای هوشمند یعنی مشکل باتری را حل کند. وی می‌افزاید که این تیم متدهایی نیز برای تجاری سازی این سنسورها ارایه کرده که حرکت به سمت نسل بعدی گجت های پوشیدنی را تسریع خواهد کرد.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *