عجیب‌ترین اختراعات نظامی شوروی سابق

مجله تصویری سلاح- اختراعات نظامی شوروی سابق تاثیرات قابل ملاحظه‌ای بر پیشبرد فرآیند جنگ‌ها داشته است: تانک، هواپیما، و سلاح‌های ارزان که به آسانی تولید می‌شدند، طی مدت کوتاه جهان را تحت سلطه خود قرار دادند. در جریان جنگ جهانی دوم اتحاد جماهیر شوروی تواست به کمک تانک T-34، هواپیماهای جنگنده، پیاده‌ نظام‌های مسلح؛ ارتش آلمان را شکست دهد. در اینجا لیست عجیب‌ترین اختراعات نظامی روسیه آورده شده است.


بمب تزار

اختراعات نظامی شوروی سابق

در تاریخ ۳۰ اکتبر ۱۹۶۱ شوروی قوی‌ترین و مخرب‌ترین سلاحی که تا آن روز ساخته شده بود را با نام «بمب هیدروژنی AN602» عرضه کرد که از آن با نام «بمب تزار» یاد می‌شد. بمب تزار عملکرد انفجاری بین ۵۰ تا ۶۰ مگاتُن داشت و قدرت آن ۱۵۰۰ برابر بیشتر از تمام بمب‌هایی محاسبه می‌شد که روی دو شهر هیروشیما و ناکازاکی سقوط کرد و البته، ۱۰ برابر از تمام بمب‌های منفجر شده در جنگ جهانی دوم قوی‌تر بود.


تانک Object 279

اختراعات نظامی شوروی سابق

مهندسان شوروی مجبور بودند خودرویی طراحی کنند که جان سرنشینان را تحت هر شرایطی نجات دهد. تلاش آنها در این زمینه با ساخت Object 279 منتهی شد. این تانک قدرتمند در برابر انفجارهای هسته‌ای هم مقاومت می‌کرد و وزن آن ۶۰ تن بود. این تانک ظرفیت ۴ سرنشین را داشت و روی هر زمینی راه می‌رفت.


تانک فوق‌سنگین T-42

اختراعات نظامی شوروی سابق

پیش از جنگ جهانی دوم رقابت برای ساخت تانک‌های فوق پرقدرت افزایش یافت و نتیجه آن ساخت تانک فوق‌ سنگین T-24 در شوروی بود. «ادوارد گروت» که یک مهندس آلمانی بود طراحی این تانک را در سال ۱۹۳۰ انجام داد که وزن آن ۱۰۰ تُن محاسبه می‌شد و برای آن قابلیت حمل ۱۴ سرنشین درنظر گرفته شده بود.


 

سگ‌های ضدتانک

  اختراعات نظامی شوروی سابق

تعداد زیادی از کشورها حیوانات را پرورش دادند تا در میادین نبرد از آنها استفاده کنند. در زمان جنگ جهانی دوم شوروی از سگ‌ها به عنوان یک سلاح کُشنده استفاده می‌کردند و به آنها مین متصل کرده بود. این سگ‌های مسلح تعلیم دیده بودند و خود را به تانک‌های آلمانی می‌رساندند تا آنها را منفجر کنند. طبق گزارش‌های موجود، این سگ‌ها حدود ۳۰۰ خودرو نظامی آلمان را نابود کردند.


تانک تزار

اختراعات نظامی شوروی سابق

«تانک تزار» یک خودروی نظامی عجیب و غیرکاربردی بود که اگرچه در خانواده خودروهای زرهی طبقه‌بندی می‌شد، ولی شکل ظاهری شبیه سه‌چرخه‌های قدیمی داشت. چرخ جلوی این تانک بسیار بزرگ بود و قُطر آن ۳۰ فوت محاسبه می‌شد. دو چرخ کوچک عقبی آن تعادل این تانک را برقرار می‌کردند.


بمب‌افکن هسته‌ای توپولوف Tu-95LAL

اختراعات نظامی شوروی سابق

با افزایش رقابت نظامی میان شوروی و آمریکا، هر کدام از آنها به فکر ساخت سلاح‌های جدید افتادند. اتحاد جماهیر شوروی در خانواده هواپیماهای توپولوف، بمب‌افکن Tu-95 خود را تقویت کرد و یک دستگاه رآکتور هسته‌ای در آن کار گذاشت و البته، لایه محافظ برای سرنشینان هواپیما را هم درنظر گرفت. از این هواپیما ۴۰ دستکاه ساخته شد.


تانک شخم‌زن

  اختراعات نظامی شوروی سابق

مهندسان در جریان جنگ سرد به دنبل روشی بودند تا بتوانند نیروهای نظامی را از مناطق خطرناک عبور دهند. نتیجه تلاش آنها ساخت یک تانک بزرگ بود که می‌توانست زمین را شخم بزند و به جلو حرکت کند. زیر این تانک چیزی شبیه به مته‌های دریل کار گذاشته شده بود که حتی می‌توانست سنگ‌ها را هم خورد کند و به جلو برود.


هواپیمای هواپیما‌بر Zveno

  اختراعات نظامی شوروی سابق

این اختراع شباهت زیادی به فیلم‌های علمی-تخلی داشت. ارتش شوروی یک هواپیمای بزرگ با نام Zveno ساخته بود که در اصل یک میزبان بزرگ برای جنگنده‌های کوچک محسوب می‌شود. در مجموع ۱۰ دستگاه Zveno ساخته شد که معمولا به TB-3 و دیگر انواع جنگنده‌های کوچک مجهز می‌شد.


تانک پرنده آنتونوف A-40

  اختراعات نظامی شوروی سابق

این شیئ پرنده آسمانی برای حمایت از عملیات‌های هوابرد ساخته شده بود و در اصل ترکیبی از هواپیما و تانک بود. در این طرح یک دستگاه تانک به جای محل قرار گرفتن سرنشینان به هواپیما متصل شده بود و A-40 می‌توانست روی هر زمینی فرود آید. از این شیئ پرنده فقط یک دستگاه ساخته شد.


 

هواپیمای نامرئی Kozlov PS

  اختراعات نظامی شوروی سابق
»سرگئی کوزلوف» از پرفرسورهای سرشناس شوروی بدنه و با‌ل‌های هواپیمای Yakovlev AIR-4 را با یک لایه پارچه ویژه پوشاند و روی آن یک لایه ماده پلاستیکی شفاف کشید که با فرمول پیچیده اختراع کرده بود. او سپس ساختار مات را با ترکیبی از رنگ سفید و گَرد آلومینیوم روی بدنه هواپیما کشید و آن را نامرئی کرد. هواپیمای نامرئی Kozlov PS واقعا کار می‌کرد و لایه‌ای که روی آن کشیده شده بود، رنگ خاک و آسمان را به خود می‌گرفت و امکان مشاهده آن از روی زمین وجود نداشت.
 
منبع: عصر ایران

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *