هدست واقعیت مجازی اسنپدراگون ۸۴۵ کوالکام معرفی شد

 

28371-afde912aa57025cbc5b3f613a214bcc9

هدست واقعیت مجازی اسنپدراگون ۸۴۵ (Qualcomm Snapdragon 845 VR) که در واقع یک هدست رفرنس و مرجع برای سایر سازندگان است، توسط شرکت کوالکام رونمایی شد.

همانند سال گذشته، نام هدست جدید کوالکام از تراشه اسنپدراگون ۸۴۵ که ماه گذشته شاهد رونمایی آن بودیم، گرفته شده است. این چیپ توانایی بالایی در پردازش محتوا داشته و از آن می‌توان در واقعیت افزوده و واقعیت مجازی استفاده کرد. هدست واقعیت مجازی اسنپدراگون ۸۴۵ می‌تواند دو صفحه با وضوح ۲۴۰۰×۲۴۰۰ و نرخ ۱۲۰ فریم بر ثانیه را نمایش دهد که این میزان، به طور قابل توجهی بالاتر سایر هدست‌های موجود در بازار است. به عنوان مثال، هدست اچ تی سی وایو پرو فقط وضوح ۱۶۰۰×۱۴۰۰ را برای هر چشم ارائه می‌دهد.

کوالکام از تکنیک‌های “foveated rendering” نیز در این محصول جدید بهره برده است که به واسطه آن، دستگاه با استفاده از یک ردیاب چشم، محلی که چشم‌ها روی آن فوکوس کرده‌اند را تشخیص داده و وضوح نمای جانبی یا پیرامونی را کاهش می‌دهد. این تکنیک به هدست اجازه می‌دهد تا علاوه بر نمایش قسمت‌های فوکوس‌شده با وضوح بالاتر، عملکرد بهبود یافته و در مصرف انرژی نیز صرفه‌جویی شود.

هدست کوالکام مجموعا چهار دوربین دارد که دو دوربین آن به منظور ردیابی حرکات چشم به سمت داخل قرار گرفته و دو دوربین دیگر نیز به طرف بیرون است. عملکرد ردیاب‌های چشم در سایر هدست های واقعیت مجازی هم‌چنان نامطلوب است؛ به گونه‌ای که برخی مواقع به جای آن‌که ردیاب قادر به تشخیص حرکات چشم باشد، باعث تاری لبه‌های صفحه به منظور ذخیره انرژی می‌شود.

هدست واقعیت مجازی اسنپدراگون ۸۴۵ ، ۳۰ درصد سریع‌تر و بهینه‌تر از نسل قبلی است

اگرچه امروز جزئیات کمی در رابطه با مشخصات فنی هدست واقعیت مجازی اسنپدراگون ۸۴۵ در اختیار علاقه‌مندان قرار گرفته است، اما ما با تا حد زیادی با پلتفرم موبایل این شرکت که از ردیابی هر شش درجه آزادی سر با نقشه‌برداری و موقعیت‌یابی هم‌زمان استفاده می‌کند، آشنا هستیم.

این هدست جدید بر مبنای نسل‌های قبلی آن که آنها نیز پایه پلتفرم‌های قدیمی‌تر ۸۳۵ و ۸۲۰ بودند، ساخته شده است. ظاهرا عملکرد گرافیکی هدست اسنپدراگون ۸۴۵ ، ۳۰ درصد سریع‌تر بوده و در کنار ۳۰ درصد مصرف بهینه‌تر، بازده نمایش آن بیشتر از دو برابر نسل قبلی است.

محصول جدید کوالکام، قدرت بالاتری نسبت به گذشته داشته و با یک پردازنده Qualcomm Kryo 385، پردازشگر گرافیکی آدرنو ۶۳۰، پردازشگر سیگنال دیجیتال اختصاصی هگزاگون و پردازنده سیگنال تصویر اسپکترا ۲۸۰ ارائه می‌شود. همچنین کوالکام می‌گوید این هدست قادر به ارائه حداکثر چهار میلیون پیکسل به ازای هر چشم است.

سال گذشته و در خلال کنگره جهانی موبایل، کوالکام طراحی مرجع خود برای ۸۳۵ را معرفی کرد و سپس این محصول، تابستان از راه رسید و روانه بازار شد. به همین جهت، منطقی است که کوالکام از یک زمان‌بندی مشخص برای معرفی نسخه جدید هدست خود استفاده کند.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *