چگونه توت سفید را خشک کنیم؟

چگونه توت سفید را خشک کنیم؟

چگونه توت سفید را خشک کنیم؟

روش های خانگی برای خشک کردن توت سفید .

چندین روش برای خشک کردن توتدر  وجود دارد که معمولترین و ابتدایی ترین روش خشک کردن میوه با استفاده از آفتاب است. در ادامه یاد می گیریم که چگونه توت را خشک کنیم که سیاه نشود!

یه پارچه را در جائی آفتابگیر قرار داده و توت ها را به مدت ۳ یا ۴ روز روی آن بگذارید تا خشک شوند .

مایکروویو،‏ یک روش سریع دیگری برای خشک کردن توت می باشد.

سیستم‌های خشک کردن مایکروویو،‏ زمان خشک کردن را بدون اینکه اثر منفی بر روی کیفیت محصول داشته باشند،‏ به طور قابل توجهی کاهش می‌دهند.

با استفاده ازماکروویو در عرض ۳ دقیقه می توانید توت خشک تهیه نمایید.

راه دیگر استفاده از دستگاه میوه خشک کن است که سبب می شود آب میوه به صورت خیلی آرام، آهسته و با حرارت خیلی کم تبخیر شود.

اکثر این دستگاه های میوه خشک کن دارای المنت برقی در کف خود هستند که این المنتها به صورت مشبک می باشند و روی آنها هواکش قرار دارد.

بسته به نوع میوه و نوع دستگاه میوه خشک کن، ۲۴ ساعت وقت لازم است تا میوه ها به صورت کامل خشک شوند.(بهتره کمی آبلیمو به توت ها زد تا سیاه نشوند )

اگر در منزل میوه خشک کن ندارید، خشک کردن با فر نیز میتواند یکی از بهترین روش ها برای این کار باشد زیرا شکر یا ماده افزودنی دیگری به آن نمی افزایید و تنها چندین ساعت زمان برای این کار نیاز دارید.

فایده انجام این کار در خانه آن است که روی نتیجه کار خود کنترل خواهید داشت و میوه ها را به هر اندازه و شکلی که مایل باشید، خشک می کنید.


چگونه توت خشک سفید درست کنیم؟

برای اینکه محصولی با درجه اعلا داشته باشیم، رعایت چه نکاتی مهم است؟
روشی که برای خشک کردن توت ها در ایران به کار برده می شود، غالبا یکسان می باشد، توت سفید یکی از بهترین نوع میوه هایی است که خشک کردن آن رواج زیادی دارد، توت خشک سفید به روش سنتی و آفتابی خشک می شود، در این روش، توت بعد از برداشت لازم است، برای مدتی در معرض حرارت مستقیم خورشید قرار گیرد و بعد از این که به صورت نیمه خشکی تبدیل شد، به سایه منتقل شده و خشک کردن آن به صورت کامل در سایه اتفاق می افتد، کیفیت، رنگ و بسیاری از ویژگی های توت خشک بستگی به روش خشک کردن آن خواهد داشت.

توت خشک سفید

توت خشک سفید

توت خشک شده بسته به این که چه نوعی داشته باشد و دارای چه میزانی از قند باشد، به شکلی از توت خشک تبدیل می گردد. توت خشک خشکباری معروف در ایران می باشد که گونه های مختلفی دارد، سایر نمونه های توت خشک، در بازار به صورت عمده عرضه می گردند، این محصولات قابل استفاده در سایر کاربرد ها می باشد.

تهیه و تولید توت خشک

توت خشک در محیطی بهداشتی و عاری از هر گونه آلودگی باید خشک گردد، توت خشک باید متناسب با نوع بافت و سرعت روند خشک کردن، تهیه گردد تا میزان خشکی و نرمی آن مناسب باشد، توت خشک به صورت عمده در مقادیری بالا تولید می شود، به همین دلیل علاوه بر تامین بازار های داخلی، بازار های خارجی را نیز می تواند پاسخگو باشد.

توت باید در زیر آفتاب خشک شود. برای این کار ابتدا یک پارچه سفید بردارید و روی زمین در جایی که آفتاب گیر است (حیاط یا پشت بام) پهن کنید سپس توت ها را با فاصله روی آن بریزید. سه یا چهار روز طول می کشد تا توت ها خشک شوند.

 

بررسی سینتیک خشک کردن توت سیاه و میزان انرژی مصرفی در آون مایکروویو

توت سیاه جزء میوه‌های نرم است. این میوه نسبت به آسیب‌های مکانیکی از قبیل ضربه در هنگام برداشت و آلودگی میکروبی (کپک و مخمر) حساس بوده که نمی‌توان آن را به طور مناسبی انبار کرد. به دلیل کوتاه بودن فصل برداشت و ماندگاری پایین، از روش خشک کردن برای افزایش ماندگاری استفاده می­ شود. خشک کردن یکی از قدیمی‌ترین روش‌ها برای نگهداری مواد غذایی است. خشک‌کردن با کاهش رطوبت از ماده غذایی محافظت کرده و همچنین با کاهش فعالیت میکروبی از فساد در طول مدت نگهداری جلوگیری می‌کند. در این مطالعه به بررسی سینتیک خشک کردن، ضریب نفوذ حرارتی، تعیین بهترین مدل ریاضی و انرژی فعال‌سازی برای توت سیاه با استفاده از آون مایکروویو پرداخته شده است.

مواد و روش‌ها:

خشک کردن توت سیاه با استفاده از آون مایکروویو در ۴ سطح توانی )۲۰۰، ۳۰۰، ۴۰۰ و ۵۰۰ وات( انجام شد و نتایج با یکدیگر مقایسه گردید. توزین نمونه‌ها هر ۳۰ ثانیه توسط ترازوی دیجیتال (GF600-Japan) انجام شد. برای فرآیند مدل­سازی ریاضی، ۹ مدل تجربی بر داده‌‎های آزمایشگاهی برازش داده شد و سپس با توجه به بیشترین مقدار (R2)، کمترین مقدار (c2) و (RMSE) بهترین مدل ریاضی با دقت بالا انتخاب شد.

یافته‌ها:

نتایج حاصل از تحلیل رگرسیونی مدل‌های مورد بررسی، نشان داد که مدل میدیلی بهترین برازش را با داده­ های به دست آمده نشان می­ دهد. همچنین بیشترین میزان ضریب نفوذ رطوبتی موثر در توان ۵۰۰ وات به میزان  m2/s5-10× ۲۸/۳ و کمترین میزان ضریب نفوذ رطوبتی موثر در توان ۲۰۰ وات به میزان  m2/s6-10× ۵۸/ ۹ به دست آمد.

نتیجه‌گیری:

نتایج این تحقیق حاکی از آن بود که خشک­ کردن با مایکروویو می­ تواند روش مناسبی برای کاهش رطوبت مواد غذایی مرطوب به ویژه توت سیاه باشد.

 

این مطالب رو هم پیشنهاد می کنیم مطالعه نمایید .

طرز تهیه میوه خشک روی بخاری یا شوفاژ

خشک کردن میوه در خانه

۶ روش خشک کردن میوه در خانه

 

مطالب مرتبط

۴۹ دیدگاه‌

  1. مجتبی گفت:

    دلیل اینکه توت ها خشک نیستند اینه که توت هستن، اگه بیرونت باشن خشک میشن! ?
    پس سعی کن از توت درشون بیاری خودشون خشک میشن
    بی مزه هم خودتونید، آدم نمیتونه اطلاعات ذیقیمت خودشو مجانی به کسی بده
    اگه پول میگرفتم الان نمیگفتین بی مزه
    تا اطلاعات ذیقیمت بعدی بوس بوس بای?

  2. راحله گفت:

    سلام توت ها را نباید روی هم قرار دهیم ودرآفتاب پهن کنید تا آبش گرفته شه ودرسایه بگذارید چند روزی بماندوبعد کاملاً خشک میشود به همین راحتی

  3. amirhadi گفت:

    حتما بایدپارچه سفید هم زیرهم روی توت هاقراربگیره حتما بایدطوری پخش بشن که هواکامل جریان داشته باشه ومهمترازهمه درسایه افتاب بایدخشک شود تارنگش سیاه نشه

  4. هاناـسردشت گفت:

    من هم هر سال توت ها رو زیر آفتاب تو حیاط خشک می کنم روی جعبه های پلاستیکی و البته برعکسشون می کنم و از همه مهمتر توت هایی که رنگشون خیلی تیره شده رو آسیاب می کنم و با کمی آب ورز میدم طوری که تبدیل به خمیر بشه بعد تو نایلون فریزر میریزم و پهنش می کنم و میزارم یخچال چند ساعت بعدا قالب می زنم خیلی مجلسی ووشیک و خوشمزه و مقوی
    ولی توت حتما تو آفتاب رنگش تیره میشه حتما

  5. محسن گفت:

    سلام من بهرطریق متوصل شدم چسبناک وخرمایی رنگ شد

  6. محسن گفت:

    محسن
    من چندعددتوت کهنسال درجه یک حدود۶۰یا۷۰ساله وقدتوت بسیاردرشت بهرطریق وراه خشککردم ولی درزمستان بهم می چسبندوتیره میشوندلطفاراهنمایی کنیداماده دعوت ازدوستان برایخوردن توت تازه امادهام درصورت تمایل ادرس ارسال نمایم ممنون

  7. ندا گفت:

    سلام من که میذارم داخل فر با در نیمه باز چند ساعت بمونه خشک میشه.اگه درش بسته باشه میپزه.البته اینم بگم که رنگش تیره میشه ولی دیگه خیالم راحته که گرد و غبار نمیگیره

  8. جواد گفت:

    سلام بهترین روش خشک کردن توت در آفتاب است اگه میخاین توت سفید باشه وتیره نشه قبل از اینکه توت ها برسه زیر درخت را کاملا تمیز کنیدوهنگام رسیده شدن توت رو بزارید خودش زیر درخت خشک بشه البته گذاشتن خاشاک خوب که نرم نشه مانند بوته های سو کوهی میتونه درزیر درخت به تمیز خشک شدن وجلو گیری از افت مثل مورچه‌ها و حشرات دیگه کمک کنه

  9. سعید گفت:

    سلام چیکار کنیم ک سیاه نشه

  10. جواد گفت:

    من مایکروویو خریدم اصلا خشک نکرد فقط پخته شد.

  11. جواد گفت:

    سلام .سوالی دارم خواهشا جواب بدین
    وقتی شاه توت گذاشتیم رو پشت بام بعد وقتی میخایم بیاریم تو سایه آیا شاتوت ها دیگه توی سایه روی سر هم باشه یا اینکه باید از هم جدا باشن

  12. مهدی گفت:

    توت را باید در سایه خشک کرد

  13. قاسم راستی گفت:

    سلام بر دوستان اگر درخت شما در باغ است قبل از رسیدن توت ها یک لایه خاک رس زیر درخت بریزید آب بپاشید و با بیل روی آن بکوبید دیگری کاری به درخت نداشته باشید توت ها میرسد و میریزد و خشک می شود شما آنرا از زیر درخت بعد از ادمام محصول توت جمع کنید و الک کرده پاک کنید و دانه های خراب را جمع کنید یک توت خشک درجه یک و خوشمزه دارید

  14. محسن گفت:

    توت رو بریزین توی سینی بزارین یک روز توی آفتاب بمونه بعد گوگرد روش بریزین و بزارین توی سایه ۲ تا ۳ روز موند خشک میشه.بعد دوباره با آب بشورین ۶ ساعت بزارین آفتاب بعد دوباره بزارین سایه تا خشک بشه.

  15. مایده گفت:

    پیشنهادتون برای خشک کردن میوه ها از جمله توت با این دستگاه های برقی میوه خشک کن چیه؟

  16. احمد گفت:

    سلام ی سوال کنجاوم کرده توت رو اگه بخای شستش و خشک کرد که نمیشه حتی نمیشه قشنگ شست و خوردش بعد این همه گردو غبارو دود به توت میشینه اینا عوارض دارن پس چجوری میشه خشک کرد و استفادش کر

  17. حسن جوکار گفت:

    سلام من تو حیاط جلو افتاب چند روز میزارم و لی بویی که از توت میاد مثل شیره رو نمیدونم چکار کنم که اون بورو نده و سیاه میشه ۳ روز افتاب میکنم و بعدش سایه من با بوی اون مشکل دارم راهنمایی کنین

  18. Soror گفت:

    سلام میخواستم بدونم چگونه میشه توت خشک را در ماکروفر خشک کرد

  19. رضا اسلامی گفت:

    البته امسال میخام مثل موز که نارس چیده میشه تست کنم اگه جواب داد با شما اشتراک میذارم البته بعضیها میگن توت که در بازار هست وخشکه یه گونه خاصی از توته که قابلیت خشک شدن وسیاه نشدن رادارد

  20. رضا اسلامی گفت:

    سلام من یه توت تو حیاطمون هست نزدیک ۱۵۰ متر فضای حیاط گرفته چار ساله همه روشها رو تست کردم البته خونه مادر بزرگم هم یه درخت توت تو حیاط بود وتوتی که روی کاهگل بشت بامش خشک مشد هم از نظر رنگ وطعم ازهمه این توتا بهتر بود ولی روش بازاریش نمیدونم کسی هم بروز نمیده
    ولی چون واقعا توت زیادی حیف ومیل میشه برا ایمیل کنه اگه واقعا زحمتی ندارهhomedreza@gmail.com

    • مهدی گفت:

      دوست عزیز این خیلی ساده هستش فقط حتما باید کاملا تو سایه خشک.بشه و اصلا افتاب نخوره اگه میخواید سیاه نشه و دومین نکته مهم جنس پارچه ای که زیرش و روش پهن.میکنید کاملا باید نخی باشه که اب اضافی میوه رو به خودش جذب کنه ، یا علی

  21. مهدی قشمی گفت:

    سلام
    چند روش مناسب و سریع واسه خشک کردن توت
    ۱- سشوار بزنید خوشک بشه
    ۲_ چسب مو بزنید تو همون حالت خشک بشه
    ۳_ بزنیدش تو برق تو چند ثانیه درجا خشک به
    ۴_ بزاریدش یه جای تاریک بعد یهو بپرید جلوش پخ کنید از ترس خشکش بزنه البته امکان داره بجواب عکس بده و خودشو خیس کنه
    ۵_ بزاریدش لای دفتر خاطراتتون بعد ده سال اتفاقی باز کنید بینید بیچاره خشک شده
    ۶_ بندازید تو لباس شویی دکمه خشک کن رو بزنید
    ۷_ یا اینکه بدید این متنو بخونه ?

  22. Chilbuk گفت:

    توی اتاق تاریک هم میشه خشک کرد .

  23. سید گفت:

    آیا میشود توت سیاه خشک کرد؟

  24. marzi گفت:

    الناز جان یعنی این توتهای خشکی که تو بازار میفروشن همه رو روی درخت خشک کردن؟؟؟؟ توت وقتی میرسه با یه باد یا با پرنده ها میریزه زمین. اصلا رو درخت نمیمونن که بخوان خشک بشن؟؟ اونوقت چطوری رو درخت خشکش میکنن؟؟ سفید برفی تو فر نمیشه خشک کرد؟؟

  25. الناز گفت:

    عزیزم توت ونمیشه خشک کرد …….توت خشک بالاخود درخت خشک میشه بعد میفته ………..توت وبخوای خشک کنی میگنده

  26. سفیدبرفی گفت:

    باید یه توری رو توی ارتفاع وصل کنی جوری که از زیر و بالاش هوا جریان داشته باشه و توی افتاب داغ … توتها رو بریزی روش و بذاری خشک بشه … اگر محل زندگیت مرطوبه نمیشه ..باید حتما هوای خشک و داغ باشه

  27. pegah گفت:

    خیلی خوبه توت خشک فقط از مغازه آدم بخره اصلا مطمئن نیست . معلوم نیست چطوری خشکش کردن

    • پ.میرزایی گفت:

      اولا از جاهای معتبر وقنادی یا خشکبتر فروشیهای معتبر بخر یا از اشنا بخر یا تچر خریدیبریز تو ابکش یبار بشور بذار خشک بشه دوباره تا خیالت راحت بشه

  28. gheysar. گفت:

    اگه حیات دارین بریز تو سینی روشو تور پهن کن که حشرات نتونن مزاحم شن و بزار تو افتاب حالا یا رو پشتبوم یا تو حیاط. قشنگ خشک میشه بخور البته اگه تهرانی بزاری تو هوای الوده بعد بخوری کارت تمومه!

  29. nas گفت:

    جلوی باد خشک کن.. توت خیلی تیره نشه.. مثلا جلوی پنکه

  30. فونیکس گفت:

    برای حجم زیاد فکر میکنم دستگاه هایی هست و بصورت سریع و صنعتی خشک میکنن. ولی کلا فکر میکنم زیاد موندن در آفتاب رنگ و طعمش رو خراب میکنه، شکننده میشه و بهداشتی هم نیست.

  31. محمدرضا گفت:

    این توت سفیدا رو خیلی کم استفاده میکنن اما خشک شدش خیلی با چایی حال میده.

    ولی دیدین وقتی که میرسن تمام خیابون یا حیاط کسایی رو که این درخت رو دارن به کثیف میکنن.

  32. سجاد گفت:

    سلام.
    ببین دوست من
    اگه میخوای توت رو حشک کنی بیشتر این کارو زیر افتاب انجام میدن سمت ما یعنی یه پارچه پهن میکنن توت رو روش میریزن میزارن خشک بشه.
    بعد که خشک بشه بهش میگن کشته توت که کیلویی خدا تومن میخرن ازت.

  33. پیمان گفت:

    جمعشون کن بریز روی پارچه سفید زیاد تیره نباشه پارچه بعد روی پشت بوم می خوای بندازی اگه ایزوگام یا قیر گونی هست بهتره زیرشو پر کنی که بوی قیر نگیره بعد که یه جای افتاب گیر خوب پیدا کردی پارچه رو پهن کن بریزشون با فاصله از هم روی پارچه بعد یدنمه تور سفید هم بکش روشون واسه اینکه پشه و گنجشگ نخوردشوت بزار ۳ الی ۴ روز شب و روز همون جا بالشن بعد میشه توت خشکه

  34. zahra گفت:

    چطوری توت رو خشک کنم؟ منظورم تو آفتاب یا سایه هستش ؟

      • Jgg گفت:

        دلیل اینکه توت ها خشک نیستند اینه که توت هستن، اگه بیرونت باشن خشک میشن! ?
        پس سعی کن از توت درشون بیاری خودشون خشک میشن
        بی مزه هم خودتونید، آدم نمیتونه اطلاعات ذیقیمت خودشو مجانی به کسی بده
        اگه پول میگرفتم الان نمیگفتین بی مزه
        تا اطلاعات ذیقیمت بعدی بوس بوس بای?

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *