آموزش سخنرانی
خود را برای شرایط ابتدایی سخنرانی آماده کنید
هنگامیکه موفقترین مدیر فوتبال دنیا، جناب آلکس فرگوسن، تیم خود را برای یک بازی حیاتی و مهم به بارسلون یا بایرن مونیخ برد، او به تیم خود اجازه نداد بلافاصله بعد از رسیدن بازی کند. طبیعتاً تمریناتی برای آماده سازی به آنها داد.
هنگام تمرین او فقط سر آنها داد نکشید، “تندتر بدوید، محکمتر شوت کنید، دقیقتر پاس بدهید!” جناب آلکس می دانست که تاکتیک تیم مقابل چیست، طرفدارانشان چگونه رفتار می کنند، رفتن از هتل به استادیوم چه مشکلاتی دارد و حتی اینکه چمن زمین بلند است یا کوتاه. او تیمش را برای هر اتفاق ممکنی آماده کرد تا پیش زمینه ای به تیمش بدهد تا بتوانند به بهترین وجه ممکن قابلیتهایشان را نشان دهند.
آماده سازی یک سخنرانی هم مشابه همین است. سخنرانی فقط نشان دادن اسلایدهای مختلف و بازی کردن با آنها نیست؛ شما باید در مورد تمام جنبه های لحظاتی که در مقابل بیننده ها هستید فکر کنید، باید یک پیش زمینه اعتماد به نفس برای خود تهیه کنید.
آماده سازی این لحظات شانسی انجام یک سخنرانی خوب را قبل از اینکه اولین کلمه را بگویید افزایش می دهد.
چقدر زمان صرف آماده سازی یک سخنرانی کنیم
برای پاسخ به این پرسش، من نسخه ی جعلی و ساختگی خودم را از داستان پابلو پیکاسو به شما می گویم.
در اواخر عمر، یک خانم در فرودگاه جلوی او را گرفت. او که یکی از طرفداران سرسخت پیکاسو بود، نتوانست جلوی خود را بگیرد و از او خواست یک طراحی بر روی دستمالش انجام دهد. پیکاسو این کار را کرد، و وقتی داشت دستمال را به زن می داد گفت، “ده هزار دلار می شود.”
زن شگفت زده شد و پاسخ داد، “چطور ممکن است انقدر گران باشد؟ این کار فقط سی ثانیه طول کشید”
پیکاسو نگاهی خیره و تند به او انداخت و پاسخ داد، “سی ثانیه، خانم، و یک عمر.”
لحظاتی که شما در انظار هستید، چکیده ی تمام آماده سازی هایی است که انجام داده اید. این دیگر به شما بستگی دارد که بخواهید چقدر خوب باشد و چقدر زمان صرف بهبود آن کنید.
با آمادگی قبلی خوبی یک سخنرانی را شروع کنید
معمولاً حداقل از چند روز قبل و بعضی اوقات زمانی طولانی تر می دانید که قرار است یک سخنرانی داشته باشید. اکثر مردم به صورت زیر، روزهایشان را صرف آماده سازی می کنند؛
- ۱۰ روز مانده: “تا شروع سخنرانی به اندازه ی کافی وقت هست، بهتر است فعلاً به کارهای دیگرم برسم.”
- ۶ روز مانده: “واقعاً باید آن سخنرانی را جدی بگیرم، از اول هفته ی بعد شروع می کنم.”
- ۲ روز مانده: “خوب – باید همه چیز را کنار بگذارم و روی درست کردن این فایل پاور پوینت تمرکز کنم!”
- ۱ روز مانده: “واقعاً نمی دانم چطور باید تمامش کنم واقعاً زمان کافی برای آماده سازی نداشتم”
زندگی و کار خیلی پر مشغله هستند و شما با بمبارانی از وظایف روبرو هستید. هرچند، مانند “اکثر مردم” نباشید و از قرار گرفتن در چنین وضعیتی اجتناب کنید.
من به اصل ابتدایی مدیریت زمان که توسط مربی سخنرانی و کسب و کار برایان تریسی مطرح شده ایمان دارم که می گوید: “هیچ وقت زمان کافی برای انجام همه ی کارها را نداریم اما همیشه زمان کافی برای انجام کارهای مهم را داریم.”
اگر متوجه شده اید که آن سخنرانی تأثیر بسزایی بر زندگی کاری شما دارد، پس اولویت بیشتری به انجام آن بدهید.
بلافاصله بعد از اینکه متوجه فرجه زمانیتان شدید، مطالبی را بنویسید – حتی اگر مطالب بدردنخوری روی تکه ای از مقوا یا کاغذ پیغام باشد (در آینده بیشتر در مورد آن توضیح می دهیم). یکی از بهترین راه های آماده سازی این است که به مغز خود اجازه دهید به طور ناخودآگاه به موضوع فکر کند و این به زمان نیاز دارد.
به مرور متوجه می شوید که در زیر دوش، در ماشین هنگام رفتن به سر کار، و در هنگام قهوه خوردن با یک همکار، دارید به این موضوع فکر می کنید. وقتی آن افکار شروع به تراوش می کنند، آنها را به یادداشتهای خام خود اضافه کنید؛ داستان شما دارد شکل می گیرد.
یک برنامه زمانی سریع برای آماده سازی خود ترتیب دهید که تا آخرین لحظات، زمان سخنرانی خود را مدیریت کنید.
- اولین ایده ها را بر روی کاغذ بنویسید
- اولین چرک نویس
- نسخه تصحیح شده
- اجرای آزمایشی
- ویرایش نهایی و آزمایش
تنظیم یک جدول زمانی برای سخنرانی تا انتهای آن، به ذهن شما استراحت می دهد و همچنین به شما اطمینان می دهد که آماده سازی خود را با قدرت انجام می دهید.
سه نکته مهم را به خاطر بسپارید :
۱- آماده سازی برای سخنرانی را درروز کاری خود جزو اولویتها قرار دهید.
۲- چند مطلب را در ابتدا یادداشت کنید و اجازه دهید که ذهنتان به طور ناخودآگاه پیغام سخنرانیتان را کامل کند
۳- یک برنامه زمانبندی برای چرک نویسها و آزمایشها تهیه کنید تا بتوانید قبل از اجرای اصلی، چند بار اجرا داشته باشید و بدون آمادگی اجرا نکنید.
منبع : pooyavadaie.com