افزایش و کاهش وزن
چگونه به طور طبیعی چاق شویم
بر این اساس، از مصرف غذاهای آب پز و کبابی دررژیمهای چاقی باید تا حدممکن پرهیز شود. پخت غذا بهصورت آب پز سبب انتقال چربی ودیگرمواد موردنیاز بدن، به آب غذا شده و مانع رسیدن آن به بدن میشود.
افراد لاغر درطول رژیم غذایی باید دیرتر شام خوردهو نیز زودتر به رختخواب بروند. افرادلاغر در رژیمهای غذایی چاقی باید مایعات را در آخر وعدهغذایی استفادهکرده و از مصرف آن قبل از غذا و در حین وعده غذایی به دلیل پرشدن حجم معده، پرهیز کنند.
در رژیمهای چاقی، توصیه نمیشود که فرد فقط بخورد زیرا خوردن مهم نیست بلکه داشتن یک برنامه صحیح غذایی، رعایت فواصل غذایی و فواصل خواب و غذا از اهمیت بیشتری برخوردار است.
مصرف سالاد و سوپ هم بایدپس ازوعدهاصلی غذایی مصرف شود.
در رژیمهای چاقی، صبحانهنیزباید دیرتر ازوقت معمول و حداقل با رعایت فاصله زمانی دو ساعت پس از بیدار شدن، خورده شود.
قبل از شروع رژیم چاقی انجام آزمایش خون برای اطمینان از سلامت فرد اولین گام محسوب میشود چرا که لاغری در برخی موارد میتواند ریشه در ابتلای فرد بهبرخی بیماریها همچون پرکاری غدهتیروئید داشته باشد.
رژیم چاقی نباید به صورت عادات غذایی در فرد باقی بماند.
زیرا مصرف غذاهای پرکالری از جمله غذاهای پرچرب در درازمدت ممکن است عوارضی را برای فرد به دنبال داشته باشد.
پیشگیری از چاقی با مصرف نخودفرنگی و کلم بروکلی
به گفته محققان دانشگاه ایالتی جورجیا، مصرف فیبر رژیمی از چاقی، سندروم متابولیک و تغییرات نامطلوب در روده ها از طریق تحریک به رشد باکتری های خوب در روده پیشگیری می کند.
چاقی یکی از بزرگ ترین مشکلات سلامت در دنیای کنونی است که به سرعت در حال گسترش است. چاقی با مشکلات متعدد سلامت نظیر دیابت، فشارخون بالا و اختلالات هورمونی مرتبط است.
یافته های این تحقیق نشان می دهد که غنی سازی رژیم غذایی موش ها با فیبر قابل تخمیر، از سندرم متابولیک که از طریق رژیم غذایی با چربی بالا ایجاد می شود پیشگیری می کند.
سندروم متابولیک مجموعه ای از مشکلات مرتبط با چاقی است که شامل فشارخون بالا، قندخون بالا، چربی اضافی دورکمر و میزان غیرعادی کلسترول یا تری گلیسیرید است؛ در صورت بروز این شرایط، ریسک ابتلا فرد به بیماری قلبی، سکته و دیابت افزایش می یابد.
این مطالعه نشان داد فیبر قابل تخمیر موجب احیاء سلامت روده شده و از موش ها در مقابل سندروم متابولیک ناشی از رژیم غذایی چرب از طریق بازسازی میزان میکروبیوم های روده، افزایش تولید سلول های اپیتلیال روده و بازسازی تجلی پروتئین اینترلوکین-۲۲ (IL-۲۲) که از میکوبیوم های روده در مقابل هجوم سلول های اپیتلیال پیشگیری می کند، حفاظت می نماید.
چاقی و سندروم متابولیک با تغییر در میکروبیوم های روده مرتبط هستند.
افزودن فیبر قابل تخمیر به رژیم غذایی در مقابله با سندروم متابولیک بسیار موثر است.
اهمیت تشخیص زودهنگام چاقی
روی هم رفته، تشخیص زودهنگام اضافه وزن یا چاقی در کودکان توسط والدین آنها بسیار مهم است و اجازه می دهد کاهش وزن در سنین نوجوانی آغاز شود. دکتر دانیلز از دانشگاه کلرادو در مصاحبه ای گفت: “من والدین را تشویق می کنم تا محیط و نوع خوراک را در خانه تغییر دهند.” آنها باید مواد غذایی پرکالری را محدود کنند، نوشیدنی های پرشکر را دور از خانه نگه دارند و اطمینان حاصل کنند که بچه ها به مقدار مناسب میوه و سبزیجات و تنقلات کم کالری مصرف می کنند. والدین می بایست حداقل یک ساعت در روز را به بازی و ورزش با کودکان اختصاص دهند.
نوجوانان چاق و افزایش افسردگی
مشکلات چاقی نوجوانان فراتر از موارد فیزیکی و جسمی است.ثابت شده است نوجوانان چاق، نرخ افسردگی بالاتری نسبت به همسن و سالان خود دارند که به خودی خود این مورد به مشکلات وزن آنها افزوده می شود و زندگی کم کیفیتی را برای آن ها به وجود می آورد و این روند تا بزرگسالی آن ها ادامه می یابد.
عوارض چاقی در دوران کودکی
عوارض ناشی از چاقی دوران کودکی شامل:
فشار خون بالا، مقاومت به انسولین و دیابت نوع ۲؛ سطح بالای تری گلیسیرید های آسیب دیده و سطح پایین چربی لیپوپروتئین با چگالی بالا، فشار بیش از حد در سیستم اسکلتی ، درد زانو و کمر و مشکلات فراوان در راه رفتن است.
چاقی کودکی و تهدید سلامت در بزرگسالی
اگر چه مطالعات نشان می دهند که وزن بیش از حد در دوران کودکی به تنهایی در بزرگسالی میزان بالای سرطان و سکته مغزی را بر عهده دارد، کودکان باید الگوهای سالم تری را برای تغذیه خود اتخاذ کنند (خوردن و ورزش) هرچند در این میان نقش بزرگسالان نیز در دادن عادات غذایی کم اهمیت نیست. به گفته آکادمی روانپزشکی کودکان و نوجوانان، چاقی اغلب از سن ۵ تا ۶ سالگی یا در طول سال های نوجوانی آغاز می شود.
کودکان چاق، بزرگسالان چاق در آینده
مطالعات نشان داده اند که کودکان بین ۱۰ تا ۱۳ ساله چاق، ۸۰٪ احتمال تبدیل شدن به یک بزرگسال چاق را دارند. در حال حاضر حدود یک سوم کودکان آمریکایی دارای اضافه وزن هستند. طبق گزارشات منتشر شده درسال ۲۰۱۲، ۸۱ درصد کودکان و ۲۱ درصد نوجوانان چاق بودند که این آمار نشان از کم اهمیت شمردن چاقی در کودکی از سوی والدین دارد.
انتخاب درست رژیم غذایی برای کودکان
برای درمان چاقی کودکان و نوجوانان نباید از رژیم های غذایی خیلی محدود و رژیم های غذایی خیلی محدود و فعالیت های شدید ورزشی با هدف کاهش سریع وزن به صورت حاد استفاده کرد. این رژیم غذایی می بایست در برنامه های دراز مدت و با تغییرات تدریجی و با دوام تر برایشان ایجاد کرد تا پذیرش آن برای آن ها ساده تر و دلپذیر تر باشد.
با این اموزش ژن چاقی خود را غیر فعال کنید
در اینجا ۵ گام کلیدی برای خاموش کردن ژن هایی که به افزایش وزن کمک می کنند، بیشتر معرفی شده است.
چربی های اشباع و قند را کنار بگذارید:
جالب است که بدانید تحقیقات جدید ثابت کرده اند که پیوند عمیقی بین مصرف قند و چربی و فعال شدن ژن های چاقی وجود دارد.
مواد غذایی حاوی چربی های مضر حتی اگر کمترین میزان کالری را هم دریافت کنید، منجر به افزایش وزن می شوند. غذاهای چرب و قندها ژن های ذخیره سازی چربی را در بدن ما روشن می کنند.
غذاهای کنسرو شده را برای همیشه فراموش کنید:
تمام غذاهای کنسروی ترکیبی به نام بیسفنولAدارند که این ماده برای تهیه پلاستیک نرم استفاده می شود، ظروف پلاستیکی و لایه داخلی قوطی کنسرو هم از این ماده است.
غذایی حاوی چربی های مضر حتی اگر کمترین میزان کالری را هم دریافت کنید، منجر به افزایش وزن می شوند. غذاهای چرب و قندها ژن های ذخیره سازی چربی را در بدن ما روشن می کنند.
مصرف بیش از حد ویتامین ها را کنار بگذارید:
نا به تحقیقات، سطح بالای ویتامین های گروه به با افزایش چاقی و دیابت همراه است. محققان ثابت کرده اند که شیرخشک های غنی شده با ویتامین ها می تواند ژن های چربی را فعال کند. مصرف مولتی ویتامین به طور روزانه خوب است اما افراط در مصرف آنها بدون آسیب نمی تواند باشد. بهتر است رژیم غذایی تان تمام نیازهای تغذیه شما را پوشش دهد و متعادل باشد تا نیازی به متوسل شدن به قرص های ویتامین نداشته باشید.
آنتی بیوتیک را تا جایی که ممکن است نخورید:
باکتری های مفید روده علاوه بر تقویت سیستم ایمنی بدن و بهبود وضعیت گوارش، سلامت مغز و حفظ سلامت کلی بدن، یک فایده دیگر هم دارند و آن کنترل ژن های چاقی است. این باکتری ها با کمک فیبر موجود در غذاها و تشکیل اسیدهای چرب با زنجیره کوتاه این کار را انجام می دهند. زمانی که از آنتی بیوتیک ها استفاده می کنیم، باکتری های مفید روده از بین می روند و یا توانایی آنها برای ساختن اسیدهای چرب با زنجیره کوتاه کاهش می یابد. پس دیگر نمی توانند ژن های چاقی را تحت کنترل خود داشته باشند.
پیاده روی کنید:
پیاده روی در صبح و در زمانی که در معرض نور مستقیم خورشید هستید، منجر به کاهش وزن می شود آنهم بدون در نظر گرفتن این که شما چقدر فعالیت بدنی دارید یا چه میزان غذا می خورید. نور صبحگاهی خورشید اثر ژن های چاقی را بسیار کاهش می دهد و منجر به افزایش متابولیسم می شود.
داروهای شیمایی که باعث ابتلا به چاقی شما خواهند شد
این داروھا، اشتھا را افزایش داده و در طولانی مدت منجر به اضافه وزن می شوند. اگر مجبور ھستید که از استروئیدھا به مدت طولانی استفاده کنید، با پزشک خود در مورد امکان کاھش دوز دارو مشورت نمایید.
داروھای ضد افسردگی:
سروتونین و دوپامین موجود در این داروھا که انتقال دھنده ھای عصبی ھستند که با ایجاد لذت و شادی در ارتباطند، اشتھا را نیز برای خوردن، بیشتر می کنند. البته، عوارض جانبی این داروھا از فردی به فرد دیگر، تفاوت دارد. اگر دغدغه وزن دارید، حتما در مورد قطع مصرف این داروها با پزشک مشورت کنید.
داروهای ضد بارداری:
این داروها باعث آزادسازی ھورمون پروژسترون در بدن می شوند. پروژسترون منجر به افزایش اشتها می شود
ھمچنین باید مراقب رژیم غذایی خود باشید تا قند و شکر کمتری داشته و در عوض، میوه و سبزیجات تازه بیشتری مصرف کنید و فعالیت بدنی بیشتری نیز داشته باشید.
داروھای مسدود کننده بتا:
نباید از مصرف داروھای کاھنده خون به دلیل ترس از چاقی، خودداری کرد و حتما باید از پزشک بخواھید که داروی جایگزین برای شما در نظر بگیرد. پزشک ممکن است که به جای داروھای قدیمی، داروھای مسدودکننده بتای جدیدتر، یا داروھای مسدودکننده کانال کلسیم و یا محدودکننده ھایACEرا تجویز کند.
آنتی ھیستامین ھا:
مصرف آنتی هیستامین به مدت طولانی اثراتی مانند اضافه وزن دارد. بنابراین، اگر برای فروکش کردن تب و به صورت موقتی از آنتی ھیستامین استفاده شود، اثری بر روی افزایش وزن نخواھد گذاشت. اگر به ھر دلیلی مجبور ھستید که از آنتی ھیستامین به مدت طولانی استفاده کنید، با پزشک خود مشورت کنید تا در صورت صلاحدید، داروی مشابھی برای شما تجویز نماید.
انسولین:
برخی از داروھای انسولین در برخی از افراد به افزایش وزن منجر می شود. علاوه بر این، بسیاری از افراد مبتلا به دیابت، یا چاق ھستند و یا در معرض ابتلا به اضافه وزن قرار دارند. اکثر این افراد، تحرک بدنی کافی ندارند و انرژی کافی نمی سوزانند. برای جلوگیری از افزایش وزن باید زیر نظر پزشک، یک برنامه ورزشی برای خود ترتیب بدھید. پیاده روی به مدت ۳۰ دقیقه در روز نیز اثرات چشمگیری بر وضعیت قند خون و وزن فرد دارد.