این تصویر نویدبخش چه چیزی است؟

ماهواره‌ی شکارچی سیارات فراخورشیدی ناسا اولین تصویر خود را به زمین ارسال کرد. ماهواره‌ی «TESS» در ماه آوریل ۲۰۱۸ به فضا پرتاب شد و در ۱۷ ماه می به فاصله‌ی حدود ۸۰۰۰ کیلومتری ماه رسید؛ منطقه‌ای که می‌توانست با «کمک گرانشی» به مسیر و سرعت موردنظر مهندسان ناسا برسد. کمک گرانشی در حقیقت کمکی است که ماهواره یا فضاپیماها به‌وسیله‌ی تکانه‌ی زاویه‌ای مداری سیاره یا قمر، با صرف زمان، سوخت و هزینه‌ی کمتر به مسیر مورد نظر و سرعت بالاتری برای ادامه‌ی مسیر خود می‌رسد.
انتظار می‌رود که TESS در ماه ژوئن به مدار پیش‌بینی شده برسد و فعالیت خود را رسماً آغاز کند، فعالیتی که نویدبخش کشف سیارات فراخورشیدی بیشتری است. تصویر بالا در تاریخ ۲۶ آوریل ۲۰۱۸ گرفته شده که اولین آزمایش دوربین‌های TESS بود. در مرکز این تصویر صورت‌فلکی قنطورس قرار دارد و هر نقطه‌ در تصویر ستاره‌ای از مجموع ۲۰۰،۰۰۰ ستاره‌ی موجود در تصویر است. جرم پُرنور پایین تصویر ستاره‌ی بتا قنطورس است که درفاصله‌ی ۳۹۱ سال نوری از زمین قرار گرفته است. این ستاره همان‌طور که از نامش پیدا است، دومین ستاره‌ی درخشان صورت‌فلکی قنطورس است.
این تصویر توسط یکی از چهار دوربین نصب‌شده بر روی TESS گرفته شده است که انتظار می‌رود این دوربین بیش از ۴۰۰ تصویر از آسمان را در طول مدت دو سال ماموریتش ثبت کند. همچنین پیش‌بینی شده است که TESS در طول این دو سال نزدیک به ۲۰،۰۰۰ سیاره‌ی فراخورشیدی را که به‌دور ستارگان نزدیک به منظومه‌ی‌شمسی می‌گردند، کشف کند.
TESS این کشفیات را با استفاده از ثبت تغییرات نوری ستارگان و کاهش نور ناشی از عبور سیاره از مقابل ستاره‌ی میزبانش کشف می‌کند. به این روش کشف سیارات فراخورشیدی، روش«گذر» می‌گویند.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *