به اختلالات غذایی مردان جوان توجهی نمی‌شود

پژوهشگران می گویند به خاطر تصور رایج که اختلال در تغذیه را بیماری مخصوص دختران می داند، معمولا به این عارضه در میان مردان جوان توجه نشده و آنها از تشخیص پزشکی درست و راهنمایی‌های لازم در این زمینه محروم می‌شوند.

براساس نتایج پژوهشی که اخیرا در بریتانیا انجام شده، با وجودیکه مردان حدود یک چهارم افراد مبتلا به بی اشتهایی و سایر اشکال اختلال در تغدیه را تشکیل می‌دهند ولی معمولا به بیماری‌ها توجه نشده و یا به شکل مناسب مورد آزمایش و درمان قرار نمی گیرند.

این پژوهش که در وب سایت علوم پزشکی ” بی ام جی اوپن” منتشر شده، می گوید کارکنان بخش خدمات درمانی که معمولا با مراجعان از نزدیک سر و کار دارند، برای تشخیص اختلال تغذیه در مردان می توانند نقش کلیدی ایفا کنند.

یک بنیاد خیریه نیز اعلام کرده که در سالهای اخیر مردهای جوان نیز به شدت تحت فشار قرار گرفته‌اند تا ظاهر به اصطلاح ایده آلی داشته باشند و این روی روش تغذیه آنها تاثیر زیادی گذاشته است.

پژوهشگران دانشگاههای آکسفورد و گلاسکو در بریتانیا در جریان این پژوهش با ۲۹ جوان بین سنین ۱۶ تا ۲۵ سال و از جمله ۱۰ مرد، در مورد تجربه شخصی آنها از روند تشخیص، معالجه و راهنمایی هایی که برای اختلال تغذیه دریافت کرده اند مصاحبه کردند.

پژوهشگران به این نتیجه رسیده اند که نارسایی های مربوط به اختلال در تغذیه در میان مردان جوان به شکل دقیق و مناسبی معاینه و درمان نشده و تحقیقات پزشکی لازم در این زمینه انجام نشده است. یکی از دلایل اصلی این وضعیت این است که خود مردان جوان با وجود گرفتن رژیم های غذایی سخت گیرانه، تغذیه بد و کاستن وسواس گونه از مصرف کالری روزانه خود، از ابتلا به این نارسایی‌ها بی خبرند.

دکتر اولا رایزانن و دکتر کیت هانت مسئولان این پژوهش می گویند:”تحقیقات ما نشان می دهد که تحت تاثیر این تصور رایج در سطح جامعه که گویا نارسایی و اختلال در تغذیه فقط مخصوص دختران است، مردها در درک و پذیرش یک چنین بیماریهایی مشکل دارند.”

به عنوان مثال یکی از مردان جوانی که در این تحقیقات با او مصاحبه شده گفته است:”من فکر می کردم که مشکل اختلال تغذیه فقط مربوط به نوجوانان دختر است.” مرد دیگری گفته است:”تصور من این بود که فقط دختران نوجوان و لاغر به این بیماری مبتلا هستند.” و مرد دیگری گفته است که هنگام مراجعه به پزشک به او گفته شده که “این عادات دخترانه را کنار بگذارد و مثل یک مرد رفتار کند.”

بعضی از این مردها گفته اند که برای ارجاع به یک پزشک متخصص مدتها انتظار کشیده اند و در برخی از موارد در مورد بیماری آنها تشخیص غلط داده شده است.

پژوهشگران در بخشی از گزارش خود می نویسند که پزشکان خانواده، کارکنان بخش خدمات و درمان و سایر کسانی که با جوانان سر و کار دارند مثل آموزگاران، می توانند در مقابله با این مشکل نقش مهمی ایفا کنند. در گام اول باید درک نادرست این مردان جوان در مورد روش های تغذیه و رابطه آن با ظاهر فیزیکی آنها را تصحیح کرد.

دکتر اولا رایزانن می افزاید:” خود این مردان جوان نیز برای مراجعه به پزشک و مطرح کردن مشکلات خود باید شهامت بیشتری داشته باشند.”

اشکال مختلف اختلال در تغذیه عبارتند از بی اشتهایی شدید و عصبی، پرخوری شدید و عصبی و پرخوری‌های موردی و کنترل نشده.

فشار فرهنگی جامعه

لین تورندایک یکی از مسئولان بنیاد خیریه ای به نام “بیت” که در زمینه مقابله با اختلال تغدیه در میان نوجوانان و جوانان بریتانیا فعالیت می کند، گفت که هر ساله جمعیت بیشتری از نوجوانان به خاطر مشخصات و ظاهر فیزیکی خود تحت فشار قرار گرفته و احساس نارضایتی می کنند.

او می افزاید:”فشارهای فرهنگی جامعه درمورد وزن و هیکل افراد رو به افزایش است و جمعیت بیشتری از جمله مردان جوان را نیز دربرمی گیرد.”

اختلال در تغذیه نارسایی و بیماری پیچیده‌ای است و علاوه بر مشخصات ژنتیک و محیط زندگی افراد عواملی مثل فشارهای فرهنگی جامعه بر آن تاثیر می گذارند.

لین تورندایک می افزاید:”به خاطر آنچه که در رسانه ها منتشر می شود و تعریف و تمجید از ستارگان خوش قیافه و خوش تیپ، فشار بر مردان جوان افزایش یافته است. نوجوانان پسر و مردان جوان می خواهند بدن های ورزیده و ماهیچه ای داشته باشند و به همین خاطر الگوی ظاهر ایده آل انها از آنچه که دخترها آرزویش را دارند، متفاوت است.”

به گفته او امروزه پسران جوان به اشکال مختلف در مورد مشخصات ظاهری و فیزیکی “ایده آل” بمباران می شوند که تا چند سال پیش اصلا وجود نداشت و این فشارهای تبلیغاتی می تواند روی بعضی تاثیر منفی به جا بگذارد.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *