درمان زخم‌های مزمن با نواری هوشمند!

درمان زخم‌های پوستی مزمن، کار دشواری است و بیماران عمدتاً در معرض آنتی بیوتیک‌های زیادی قرار می‌گیرند. به همین خاطر است که دانشمندان نوار زخم‌بندی هوشمندی ساخته‌اند که دارو را به میزان مورد نیاز تجویز می‌کند. این نوار زخم‌بندی که توسط گروهی تحقیقاتی در دانشگاه تافتس ماساچوست ساخته شده است، ۳ میلی‌متر ضخامت دارد؛ از نوارهای پزشکی شفافی تشکیل شده و اجزای الکترونیکی انعطاف‌پذیری دارد.
یکی از اجزای این نوار، حسگری است که مقدار pH زخم را اندازه می‌گیرد. اگر مقدار به طرز معناداری بیشتر از ۶.۵ باشد، نشان می‌دهد که زخم عفونت کرده است. این نوار زخم‌بندی حاوی حسگر دما هم است که گرمای مرتبط با التهاب را شناسایی می‌کند. افزون بر این، دانشمندان حسگرهایی را طراحی کرده‌اند که می‌تواند برای اندازه‌گیری هوادهی به آن نوار اضافه شود. ریزپردازشگر جامع به تحلیل داده‌های حاصل از حسگرها پرداخته و روند بهبود زخم را می‌سنجد. اگر عفونت یا التهاب شناسایی شوند، پردازشگر با فعال‌سازی عناصر گرمایشی که در داخل نوار زخم‌بندی قرار دارند، اطلاع می‌دهد. این کار باعث افزایش دمای ژل شده و در نتیجه‌ی آن، آنتی بیوتیک‌های بیشتری به زخم وارد می‌شوند.
اکثر اجزا نسبتاً ارزان هستند و وقتی نوار زخم‌بندی برداشته شد، می‌توان آن اجزا را نیز به سادگی برداشت. اما ریزپردازشگر در اینجا استثنا است که می‌تواند عفونت‌زدایی شده و به‌طور مجدد مورد استفاده قرار بگیرد. آزمایش‌های پیش بالینی این فناوری هم اکنون در حال انجام است.
پروفسور «سمیر سانکوسال» محقق و نویسنده‌ی مقاله بیان می‌دارد: «نوار زخم‌بندی هوشمند، مجهز به حسگرهای دما و pH و تحویل داروهای آنتی بیوتیک، نمونه‌ای اولیه برای طیف عظیمی از احتمالات است. شاید در آینده بتوان اجزای حسگری دیگری هم اضافه کرد. می‌توان به گنجاندن عوامل رشدی که بیماری‌های مختلف را در واکنش به نشانگرهای بهبودی مختلف درمان می‌کنند، هم فکر کرد.»
این مقاله در روز جمعه در مجله‌ی Small منتشر شد. گروه تحقیقاتی دیگری بر روی نوار زخم‌بندی هوشمند متفاوتی کار می‌کند که آنتی بیوتیک‌ها را در برنامه‌ای از پیش تنظیم شده به زخم‌های مزمن تحویل می‌دهد.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *