طلاق و اضطراب هم واگیردار هستند

طلاق و اضطراب هم واگیردار هستند

ویروس ابولا تنها خطر مسری‌ نیست که زندگی شما را تهدید می‌کند. محققان می‌گویند بسیاری از عادات رفتاری و حتی شیوه‌هایی که برای روبه‌رو شدن با بحران‌ها انتخاب می‌کنید هم می‌توانند از دیگران به شما سرایت کرده باشند.

از نظر آنها نه‌تنها تصمیمی که برای زندگی عاطفی‌تان می‌گیرید بلکه خلق و خوی شما هم واگیردار است و می‌تواند اطرافیان‌تان را بی‌آنکه بدانند گرفتار خود کند. بررسی‌های پژوهشگران حاکی از این است که حتی رفتارهایی که به گمان خود با فکر و منطق انتخاب‌شان می‌کنید، تحت تاثیر رفتارها و تصمیم‌های دیگران قرار دارند و ممکن است از آنها به شما سرایت کرده باشند.

دختر همسایه طلاق گرفته؟ متاسفانه باید بگوییم زندگی مشترک شما هم در خطر است. محققان دانشگاه‌های هاروارد و کالیفرنیا می‌گویند طلاق گرفتن مسری است و اگر زوج‌های مطلقه زیادی اطراف‌تان را احاطه کرده باشند، شما هم در معرض خطر از دست دادن عشق‌تان قرار خواهید گرفت.

به گفته آنها، مشاهده دوستان و اعضای خانواده‌ای که از شریک زندگی‌شان جدا شده‌اند، می‌تواند شما را نسبت به عشق‌تان دچار تردید کند و خیال جدا شدن از همسرتان را به ذهن شما بیاورد. از نظر محققان احتمال جدا شدن برای زوج‌هایی که اطرافیان‌شان طلاق گرفته‌اند با افزایش اخبار طلاق در پیرامون‌شان بالا می‌رود و این احتمال می‌تواند تا ۷۵ درصد هم افزایش پیدا کند.

همسرستیزی
دوستانی را به خانه‌تان راه می‌دهید که با شریک زندگی‌شان محبت‌آمیز صحبت نمی‌کنند و مدام به هم نیش و کنایه می‌زنند؟ به قدرت خودتان چندان افتخار نکنید. احتمال اینکه بعد از مدت کوتاهی شما هم شبیه آنها شوید، اصلا کم نیست. محققان می‌گویند رفتار شما در زندگی مشترک، می‌تواند تحت تاثیر خلق و خوی دیگران قرار بگیرد. از نظر آنها خوش‌خلقی و بدخلقی در ارتباط با همسر مسری است و شما خیلی زودتر از آنچه فکرش را بکنید، می‌توانید بدخلقی‌های اطرافیان‌تان را در خانه خود به نمایش بگذارید.

افسردگی
فکر می‌کنید دنیا به پایانش نزدیک می‌شود و هیچ‌کس دوست‌تان ندارد؟ نگاهی به اطراف‌تان بیندازید. چند نفر از آدم‌های دوروبرتان چنین احساسی دارند؟ اگر اتفاق خاصی در زندگی‌تان نیفتاده که شما را ناکام کند و اگر ژن افسردگی را از اجدادتان به ارث نبرده‌اید، احتمالا این اختلال روانشناختی از اطرافیان‌تان به شما سرایت کرده است.  محققان معتقدند خلق پایین و فکرهای منفی واگیردار هستند و به‌راحتی از آدم‌های اطراف به شما سرایت می‌کنند.

از نظر آنها معاشرت با آدم‌های افسرده و کسانی که با منفی‌بافی زندگی را برای خود سخت می‌کنند، می‌تواند نگرش شما را هم به زندگی‌تان منفی کند و باعث شود از واقعیت‌هایی که پیش از این برای‌تان لذت‌بخش بوده‌اند، هیچ لذتی نبرید. پژوهشگران می‌گویند هرچه بیشتر در معرض ارتباط با این آدم‌ها قرار بگیرید، احتمال افسرده شدن‌تان بیشتر است و اگر با یکی از آنها زیر یک سقف زندگی کنید، احتمالا نجات پیدا کردن از مشکل واگیرداری به نام افسردگی برای‌تان دشوار خواهد بود.

لبخند
واگیردار بودن حالات عاطفی همیشه به زیان شما تمام نمی‌شود. گاهی می‌توانید با معاشرت با آدم‌های خوش‌خلق و خنده‌رو در معرض سرایت چیزهایی قرار بگیرید که زندگی را برای‌تان آسان‌تر و زیبا‌تر می‌کنند. «لبخند» یکی از چیزهایی است که می‌تواند از دیگران به شما سرایت کند. احتمالا خودتان دقت کرده‌اید که وقتی به تنهایی پای تماشای یک فیلم کمدی می‌نشینید، خیلی کمتر از زمانی که با آدم‌های خندان آن را می‌بینید، لبخند به لب‌تان می‌آید. درست حدس زده‌اید؛ بدون آنکه هیچ اتفاق خاصی در زندگی‌تان افتاده باشد، می‌توانید با دیدن خنده و قهقهه دیگران، لبخند بزنید و روزتان را زیباتر کنید.

تنهایی
محققان می‌گویند تنهایی حتی از سرماخوردگی هم سریع‌تر به دیگران سرایت می‌کند درحالی که برای گرفتن ویروس سرماخوردگی باید با دیگران دست دهید یا به شیوه‌های دیگر ویروس را دریافت کنید، برای سرایت احساس تنهایی تنها به رابطه‌های اجتماعی نیاز دارید که منفی‌گرایی در آنها شایع شده است. گرچه محققان پیش از این اثبات کرده بودند آدم‌های تنها با خجالتی بودن و رفتارهایی از این دست به تنهایی‌شان دامن می‌زنند اما بررسی‌های تازه از این حکایت کرد که میل اطرافیان به تنهایی هم می‌تواند به انزوای اطرافیان کمک کند.

از نظر محققان زنان بیشتر از مردان احساس تنهایی می‌کنند و گذشته از این، اگر شما هم با کسی که چنین احساسی دارد در تماس باشید، ۵۰ درصد بیشتر از دیگران ممکن است خود را تنها بدانید و از دیگران فاصله بگیرید. پژوهشگران می‌گویند احساس تنهایی بیشتر از آنکه از اعضای خانواده به شما سرایت کند، از طریق روابط اجتماعی و دوستان‌تان به شما انتقال پیدا می‌کند.

استرس
اگر می‌خواهید استرس‌تان کم شود، قبل از هر کاری باید از آدم‌های مضطرب فاصله بگیرید. محققان می‌گویند استرس درست مثل سرخک و آبله‌مرغان واگیر‌دار است، با این تفاوت که برای انتقال آن نیازی به تماس مستقیم وجود ندارد، بلکه تنها مشاهده وضعیت آدم‌های پراسترس از طریق صفحه تلویزیون هم می‌تواند به سرایت آن منجر شود.

به گزارش تایم، محققان می‌گویند تنها سبک زندگی و شرایط شغلی شما نیست که استرس‌تان را بالا می‌برد؛ از نظر آنها حتی اگر شما فرد آرامی باشید و زندگی کم‌تنشی داشته باشید، در صورت معاشرت با آدم‌های مضطراب ضربان قلب‌تان بالا می‌رود و احساس تنش بیشتری می‌کنید. به گفته آنها وقتی شما آدم‌های مضطرب را می‌بینید، احساس همدردی‌تان با آنها گل می‌کند و همین احساس می‌تواند تغییراتی را در ترشح هورمون‌ها ایجاد کند که حاصل‌شان چیزی جز مضطرب بودن نیست.

مهربانی
حتما شما هم دیده‌اید که این روزها بسیاری از افرادی که در تاکسی کنارتان می‌نشینند دل و دماغ قدیم را ندارند و با یک جرقه کوچک شعله‌ور می‌شوند و از در بحث و دعوا وارد می‌شوند. اما محققان می‌گویند شما به تنهایی می‌توانید با این بدخلقی رو به گسترش مقابله کنید و آدم‌های مهربانی را به جمع اندک مهربان‌های باقی‌مانده وارد کنید. به گفته آنها کافی است هنگام نشستن در تاکسی، کمی مهربانی را چاشنی حرف‌هایی که با مسافران دیگر می‌زنید بکنید تا چند نفر دیگر به مهربانی مبتلا شوند. تعجب نکنید! محققان می‌گویند مهربانی مسری است و می‌تواند از فردی به فرد دیگر منتقل شود.

خویشتنداری
خودکنترلی عبارتی است که در رفتار آدم‌های امروز کمتر اثری از آن دیده می‌شود. می‌گویند از آلودگی هوا گرفته تا شرایط سخت کاری همه می‌توانند به عصبی بودن آدم‌ها دامن بزنند و کنترل آنها بر رفتار و احساسات‌شان را کم کنند اما خوشبختانه محققان می‌گویند این ویژگی بسیار ارزشمند از فردی به فرد دیگر منتقل می‌شود و مثل یک ویروس واگیردار است. به گفته آنها نه‌تنها روبه‌رو شدن با آدم‌های خویشتندار، بلکه شنیدن در مورد آنها هم می‌تواند توانایی خودکنترلی‌تان را بالا ببرد و شما را بر اعصاب و رفتارهای‌تان مسلط‌تر کند.

همین نتایج کافی است تا از امروز برای انتخاب آدم‌های اطراف‌تان وسواس بیشتری به خرج دهید و با آدم‌های مثبت‌اندیش و خودکنترل بیشتر در ارتباط باشید.

بارداری
به اطراف‌تان نگاه کنید. آیا دوستان‌تان تصمیمی برای بچه‌دار شدن دارند؟ اگر آنها تمایلی به مادر شدن نداشته باشند، احتمالا شما هم تا مدت زیادی به بچه‌دار شدن فکر نخواهید کرد. اما درست برعکس این موضوع، اگر اطرافیان شما خیال بچه‌دار شدن به سرشان زده باشد، شما هم به فکر مادر شدن خواهید افتاد. به گزارش وب ام دی، محققان دلیل این اتفاق را به سادگی توضیح می‌دهند.

از نظر آنها میل به باردار شدن مسری است و در صورتی که زنان اطراف شما باردار باشند، بیشتر به بچه‌دار شدن فکر می‌کنید. البته محققان می‌گویند میل به صاحب فرزند شدن، تنها تا دو سال پس از بارداری اطرافیان می‌تواند به شما سرایت کند و اگر دو سال از این اتفاق بگذرد، اشتیاق شما به بچه‌دار شدن دوباره به اندازه قبل می‌شود.

شاید ندانید، اما …
محققان می‌گویند نه تنها احساسات شما، بلکه وضعیت معده و پوست‌تان هم به شرایط دیگران وابسته است

پرخوری
محققان می‌گویند رفیق بد به اندازه غذای پرکالری می‌تواند به چاقی شما منجر شود. تحقیقات آنها نشان می‌دهد که خوش‌اشتهایی مسری است و اگر با آدم‌های پرخور معاشرت کنید، شما هم اشتهای‌تان بیشتر می‌شود و هر روز چاق‌تر از قبل می‌شوید. بررسی‌های پژوهشگران نشان می‌دهد که در ۵۷ درصد، اطرافیان آدم‌های چاق خودشان هم به مشکل چاقی و پرخوری دچار هستند.

خارش
حتما شنیده‌اید که خمیازه کشیدن واگیردار است و اگر به خمیازه فرد مقابل‌تان نگاه کنید، شما هم خمیازه می‌کشید اما محققان می‌گویند این رفتار تنها چیزی نیست که از دیگران به شما سرایت می‌کند. به گفته پژوهشگران خارش هم مسری است و اگر بدن آدمی که در کنار شما نشسته به خارش بیفتد، شما هم این احساس را تجربه خواهید کرد و با پنجه‌های‌تان به جان بدن خود خواهید افتاد. البته به گفته محققان تنها دیدن این افراد نیست که بدن شما را به خارش می‌اندازد.

نگاهی به خودتان بیندازید. آیا با خواندن این چند خط احساس خارش در پوست شما ایجاد نشده؟ اگر چنین احساسی را تجربه می‌کنید، باید حرف پژوهشگران در این مورد که حتی دیدن و خواندن در مورد خارش بدن می‌تواند این احساس را در شما ایجاد کند را باور کنید.
منبع:مجله سیب سبز

 

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *