لیست واکسن های ممنوع دوران بارداری
در دوران بارداری حساسیت های سلامت مادر بالاتر میرود . یکی از این حساسیت ها واکسیناسیون فرد باردار است ، در اینجا فهرستی از واکسن های ممنوع دوران بارداری را برای شما نوشتیم.
به طور کلی مصرف این واکسن ها برای زنان حامله ممنوع اعلام شده است.
• واکسن هپاتیت آ.
• واکسن سرخک، اوریون و سرخجه (MMR). (ممنوع در بارداری و سه ماه قبل از آن)
• واکسن آبله مرغان. (ممنوع در بارداری و سه ماه قبل از آن)
• واکسن پنوموکوک.
• واکسن فلج اطفال خوراکی و تزریقی.
زایمان زودرس، نقایص مادرزادی ویا سقط جنین از عوارض مصرف واکسن های ممنوع در دوران حاملگی است.
کدام واکسنها در دوران بارداری خطرناک نیستند؟
واکسن تزریقی آنفلوانزا به همه خانمهایی که در فصل پاییز و زمستان باردار خواهند بود توصیه میشود. (یعنی همه خانمهای حامله) این واکسن از ویروسهای مرده تشکیل شده است، به همین دلیل نه برای مادر خطری دارد نه برای فرزند. البته نوعی خاصی از واکسنها هستند که به صورت اسپری مخصوص بینی تولید میشوند. این واکسنها از ویروسهای زنده تشکیل شدهاند به همین دلیل باید از آنها اجتناب کرد. بهترین زمان دریافت واکسن آنفلوآنزا بین مهر تا آبان ماه است. در این دوران هنوز این بیماری شیوع زیادی ندارد. همچنین ویروسهای مولد آنفلوانزا هر سال تغییر میکنند. در نتیجه اگر سال گذشته این واکسن را دریافت کردهاید، امسال نیز باید اینکار را بکنید. خانمهای بارداری که در سه ماهه دوم بارداری دچار آنفلوانزا میشوند، بیش از دیگران در معرض ابتلا به عوارضی، نظیر ذاتالریه قرار دارند. خوشبختانه انستیتو پاستور ایران واکسن آنفلوانزا را تولید و به موقع در دسترس قرار می دهد.واکسن کزاز / دیفتری
اگر شما واکسن کزاز/دیفتری را طی ۱۰ سال گذشته دریافت نکردهاید، حتما برای دریافت آن پیگیر شوید. این واکسن نیز برای مادر و فرزند خطری ندارد. کزاز، نوعی بیماری است که موجب انقباض و اسپاسم شدید و دردناک عضلات بدن میشود. باکتری ایجاد کننده این بیماری در خاک و ضایعات حیوانات وجود دارد. اگر قسمتی از بدن بریده شده باشد، این ویروس به راحتی میتواند وارد بدن شود. در نتیجه اگر زخمی آلوده در بدنتان ایجاد شد، حتما فورا به پزشک مراجعه کنید. کزاز در دوران بارداری بسیار خطرناکتر است. دیفتری نوعی عفونت دستگاه تنفس است که میتواند موجب مشکلات تنفسی، فلج، کما و حتی مرگ فرد شود. این بیماری در حال حاضر بسیار نادر است اما باید هر فرد در هر صورت هر ۱۰ سال یکبار واکسن آن را دریافت کند.