وجود میلیاردها سیاره شبه زمین در کهکشان راه شیری

تلسکوپ فضایی کپلر که در سال ۲۰۰۹ برای جستجوی سیارات فراخورشیدی به فضا پرتاب شد.این تلسکوپ تا امروز هزاران سیاره را شناسایی کده که در سیستم هایی مشابه منظومه شمسی ما قرار داشته و در منطقه ای قابل سکونت از ستاره میزبان خود قرار دارند.حالا محققان دانشگاه ملی استرالیا و موسسه نیلز بور در کپنهاگ با استفاده از داده‌های این تلسکوپ بر این باورند که کهکشان راه شیری میزبان میلیاردها سیاره شبه زمین است که حتی ممکن است از حیات برخوردار باشند.

این محاسبات نشان داده که میلیاردها ستاره در منظومه شمسی می‌توانند از یک تا سه سیاره در محدوده قابل سکونت خود برخوردار باشند که برای برخورداری از آب مایع و حیات احتمالی در سطح سیاره مناسب است.

سیاره شبه زمین

محققان از نسخه جدید یک روش ۲۵۰ ساله موسوم به قانون تیتونس-بوده استفاده کردند که پیش از کشف سیاره اورانوس به درستی موقعیت آن را پیش‌بینی کرده بود.بر اساس این قانون، نسبتی بین دوره‌های مداری سیارات در منظومه شمسی وجود دارد. از این رو، اگر بدانید چه مدت طول می‌کشد تا سیاره‌ای دور ستاره میزبانش گردش کند، می‌توانید دوره مداری دیگر سیارات را محاسبه، موقعیت آن‌ها را تعیین کرده و سیارات گمشده دیگر را کشف کنید.محققان از این روش برای محاسبه موقعیت‌های احتمالی سیارات در ۱۵۱ سیستم سیاره‌ای استفاده کردند که کپلر توانسته بود بین سه تا شش سیاره در آن‌ها شناسایی کند. آن‌ها به پیش‌بینی ۲۲۸ سیاره پرداختند که بین یک تا سه مورد آن‌ها در محل قابل سکونت ستاره خود قرار داشتند.

سیاره شبه زمین

سیارات فراخورشیدی از طریق تغییرات در درخشش ستاره میزبان آن‌ها از زمین قابل مشاهده است. در زمان عبور سیاره از میان زمین و ستاره میزبان، نور تا حدی مسدود می‌شود.فضاپیمای کپلر از زمان آغاز بکار تا کنون بیش از ۱۵۰ هزار ستاره را برای میزبانی سیارات فراخورشیدی شناسایی کرده است. ستاره شناسان حدود ۱۰۰۰ سیاره فراخورشیدی شناسایی شده توسط کپلر را تائید کرده‌اند و ۳۰۰۰ سیاره دیگر در صف تائید علمی قرار دارند.بیشتر سیارگان شناسایی شده در منطقه قابل سکونت ستارگانی شامل سیارات گازی غول‌پیکر هستند.

منبع : sci-news

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *