چگونه فوبیا ترس از حیوانات را درمان کنیم؟

انواع فوبیا

چگونه فوبیا ترس از حیوانات را درمان کنیم؟ آیا شما هم دچار ترس و اضطراب های شدید در مواجه با ارتفاع، آسانسور، ترس از تاریکی، حضور در جمع، پرواز با هواپیما، حشرات و حیوانات (عنکبوت، مار، سگ، گربه، پرندگان)، دندانپزشکی، ازدواج و… شده اید؟

در این مقاله خواهیم دید فوبیا (phobia)چیست و انواع آن کدامست؟ آیا روش هیپنوتیزم و هیپنوتراپی مفید است؟ آیا دعا و داروی خاصی برای درمان وجود دارد؟

آیا میدانید nlp چیست؟ در این روش با مواجه سازی فرد و تغییر الگوهای ذهنی، قصد داریم از طریق شرطی سازی مجدد ذهن، به درمان آن بپردازیم.

این روش اولین بار توسط ریچارد بندلر کشف شد و تا به امروز یکی از سریعترین و بهترین روش های موجود در جهان است. بطور مثال بندلر در کتاب خود عنوان می کند همیشه شرکت های هواپیمایی در کنار صندلی من فردی را قرار می دهند که ترس از ارتفاع و سوار شدن به هواپیما را دارد و من در طول پرواز و در عرض چند دقیقه ترس او را به کلی از بین می برم.

 

آیا روش ان ال پی (NLP) در درمان فوبیا موثر است؟

ترس از گربه:

در طی سالیانی که دوره های آموزش ان ال پی و مشاوره های فردی داشتم، افراد زیادی را دیده ام که به انواع فوبیا دچار بودند به حدی که زندگی عادی آنها را تحت الشعاع قرار داده بود. بطور مثال خانمی به من مراجعه کردند که به شدت از گربه و پرندگان می ترسیدند و با وجود اینکه پزشک بودند اما از مواجه شدن با حیوانات وحشت داشتند. مثلا از روزهایی می گفتند که بدلیل وجود گربه ها و پرندگان در بیرون از خانه، مجبور بودند تمام روز را در منزل بمانند و مطب را تعطیل کنند. همچنین در سفرهای خارج از کشور نیز با مشکلات زیادی روبرو بودند.

یکی از تکنیک های ان ال پی که مواجه شدن با ترسها است را با ایشان تمرین کردیم.

ابتدا با استفاده از تصویرسازی به اولین باری که این شرطی سازی منفی و ترس شکل گرفته بود رفتیم (با استفاده از خلسه). سپس تصاویر ذهنی او را در همان سالها همانند یک فیلم ویرایش کرده و انکورینگ (شرطی سازی مثبت) را انجام دادیم. در مراحل بعد مواجه سازی انجام شد و سپس به همراه روش eft نیز عمل تثبیت را انجام دادیم تا به طرز شگفت انگیزی از میزان ترس ایشان کم شد. این تمرین در حدود ۴۰ دقیقه انجام شد.

ترس از سگ:

در مثالی دیگر خانمی بودند که نسبت به سگ و حیوانات ترس شدیدی داشتند به حدی که هنگامی که از او می خواستم فقط یک سگ کوچک را در مقابل خود تصور کند، دچار تشنج و اضطراب شدید می شد و دستانش به شدت می لرزید. در چنین شرایطی مواجه سازی مستقیم نمی تواند اثربخش باشد و مقاومت بیمار را بهمراه خواهد داشت.

اینجا از تکنیک های راپورت در ان ال پی استفاده کردم و ابتدا از او خواستم با یک دستکش ضخیم چرمی سگ را نوازش کند. سپس اجازه بدهد یکی از آنها نزدیک او شود و به آن غذا دهد. سپس شرطی سازی مثبت بر روی وی انجام شد و در نهایت با تکنیک های تایم لاین تراپی در nlp عدد ترس ایشان از ۱۰ به ۴ رسید. البته در جلسات بعد با تثبیت تصاویر ذهنی این عدد به ۲ رسید.

در ان ال پی باور بر این است که ترس یک نوع یادگیری منفی است. بنابراین اگر یک یادگیری مانند ترس را در چند ثانیه یاد گرفته ایم، چرا باید برای درمان آن ماهها و سالها وقت بگذاریم؟ در ان ال پی ترس و درمان را یک نوع یادگیری میدانند.

ترس از مار:

خانمی به من مراجعه کردند که سالها بود از مار وحشت دشاتند و حتی نمی توانستند تصویر آنرا در تلویزیون ببینند. ایشان ۱۰ سال قبل وقتی به همراه خانواده به بیرون از شهر رفته بودند، ناگهان با مار مواجه شده بودند و از آن پس نمی توانستند در هیچ فضای آزادی به استراحت بپردازند. در کمتر از ۲۰ دقیقه با استفاده از تکنیک های nlp ترس ایشان به طرز چشم گیری کاهش یافت.

 

آستانه تحمل شما چقدر است؟

یکی از رموز موفقیت افرادی که عادت غلط و یا ترس های خود را پشت سر گذاشته اند، رسیدن به آستانه تنفر از آن عمل است. مثلا فردی که هنوز از سیگار کشیدن یا غذاخوردن زیاد لذت میبرد، نمی تواند این آستانه را درک کند و تغییر رفتار برایش دشوار خواهد بود اما فردی که می گوید ” دیگر بس است” به لحظه تغییر رفتا خود رسیده است. اگر به افراد معتاد نگاهی کنید، می بینید بارها اقدام به ترک کرده اند اما موفق نبوده اند زیرا به آستانه دیگر بس است، نرسیده اند.

اگر میخواهید بهترین نتیجه را کسب کنید، باید از ترس خود متنفر شوید و از وجود آن خجالت زده شوید و احساس شرمساری کنید. در این هنگام است که نیروهای پنهان شما به کمکتان می آیند و راه حلی برای آن پیدا می کنند اما مادامی که در منطقه آرامش ذهنی باشید، چنین اتفاقی رخ نمی دهد و کماکان با عادات قبلی دست و پنجه نرم خواهید کرد.

فوبیا چیست؟

طبق تعریف فوبیا نوعی ترس یا هراس شدید و خیالی است که از یک جسم، حیوان، مکان خاص و یا انسان ها حاصل میشود و اضطراب دائمی را در فرد ایجاد می کند. این ترس میتواند بر اثر یک حادثه رخ داده باشد و یا بر اثر اضطراب والدین و محیط به فرد منطقل شده باشد. بطور مثال مادری که از پرندگان ترس دارد، به مرور این هراس را به فرزند خود نیز منتقل خواهد کرد و آن فرزند در بزرگسالی بدون آنکه دلیل ترس خود را بداند، نسبت به پرندگان ترس خواهد داشت.

گاهی شدت این ترس به حدی است که فرد دچار حملات عصبی و تشنج می شود و نیاز به داروهای آرامبخش و درمان اورژنسی میشود. روش های مختلف رواندرمانی، مواجه سازی، دارو درمانی و… نیز به کاهش ترس کمک میکنند اما روش های نوین مانند ان ال پی یکی از تاثیر گذارترین آنهاست.

 

علائم فوبیا

بروز دلهره دائمی

تپش قلب، لرزش، تنگی نفس، عرق سر، تهوع و…

واکنش های ناگهانی مانند تشنج، خشم، ضعف و …

پرخوری یا کم خوری شدید در زمان ترس

کم خوابی و خستگی در طول روز (بدلیل آماده باش بودن سیستم دفاعی بدن)

آیا فوبیا ارثی است؟

برخی عقیده دارند فوبیا ارثی است و از والدین ما در بدو تولد به ما رسیده است در صورتی که این نظریه کاملا اشتباه است زیرا کودک با ۲ ترس به دنیا می آید. اول ترس از افتادن و دوم ترس از صدای بلند، بنابراین ترس های دیگر را به مرور زمان می آموزد. والدین ترس را بصورت یک رفتار به کودک منتقل می کنند. اگر منکر این حرف هستید، نگاهی به کودکان بومیان آفریقا بیاندازید و ببینید چگونه با یک مار پیتون ۴ متری بازی می کنند بدون آنکه ترسی از آن داشته باشند.

از اینرو همه انسان ها در مواقعی ترس را یاد می گیرند. پس برای یادگیر درمان آن نیز باید زمان کمی را اختصاص داد. از اینرو نام دیگر روش ان ال پی، ایجاد تغییرات سریع فردی است زیرا با تغییر برنامه ریزی ذهن و ایجاد رفتار جدید، باعث کسب نتایج متفاوت میشود.

انواع فوبیا

ترس از حیوانات زو فوبیا

یکی از شایع ترین ترس ها در بین مردمان جهان ترس از حیوانات و پرندگان است. حتما افرادی را دیده اید که به محض قرار گرفتن در کنار یک حیوان به شدت وحشت زده میشوند و همین هراس باعث برانگیخته شدن حیوانات میشود زیرا موجوداتی مانند سگ و گربه از بوی عرق بدن انسان ها و نحوه نگاه آنها، میزان ترس را تخمین میزنند و بر اثر غریزه شروع به حمله می کنند. این ترس در ۵ درصد از مردم دنیا وجود دارد و خانم ها سهم بیشتری نسبت به مردان دارند.

ترس از عنکبوت (arachnophobia)

اینگونه افراد از عنکبوت و هر حشره ای که همانند آن دارای دست و پای بزرگی باشد وحشت دارند. فیلم های تخیلی که در آن یک رتیل یا عنکبوت بزرگ تمام مردم را در تارهای خود اسیر میکند، زاییده فکر این افراد است و آنها دائما از قرار گیری در زیر سقف خانه ها دچار اضطراب میشوند. تحقیقات نشان میدهد ۱۲ گونه از ۴۰۰۰ گونه شناخته شده عنکبوت ها سمی هستند، با اینحال نمی توان افرادی را که به این نوع فوبیا دچار هستند را قانع کرد.

ترس از پرندگان (اورنیتو فوبیا)

این نوع فوبیا بصورت غریزی نیز در برخی از انسان ها وجود دارد. طبق یکی از آزمایش هایی که در آلمان انجام گرفت، تصاویری از حیوانات را به کودکان خردسال نشان دادند. آنها دریافتند مردمک چشم کودکان در هنگام دیدن عکس پرندگان گشادتر از حالت عادی میشود و کمی استرس را تجربه می کنند. از اینرو دریافتند برخی از نوزادان بدون یادگیری اکتسابی از پرندگان می ترسند.

یکی از روش های مناسب در درمان این نوع ترس، مواجه درمانی یا حساسیت زدایی است. درمانگران به افرادی که دچار این نوع فوبیا هستند توصیه می کنند ابتدا تصاویر پرندگان را ببینند. سپس فیلم آنها را تماشا کنند و در مرحله بعد، از پشت شیشه به پرواز آنها نگاه کنند. در مراحل بعد می توانند از پشت قفس به آنها نزدیک شوند و در نهایت یک پرنده کوچک را روی دست خود بگیرند. البته قبل از این کارها ریلکسیشن و تصویرسازی ذهنی نیز کمک کننده خواهد بود.

 

ترس از گربه آیلروفوبیا (ailurophobia)

 

یکی از ترس های شایع در بین خانم ها ترس از گربه یا گربه هراسی است. در اساطیر و فیلم های تاریخی نیز گربه ها را موجودات مرموز و شیطان صفت معرفی کرده اند که همین ذهنیت نقش مهمی در ایجاد ترس انسان ها دارد. رسانه ها بخوبی میتوانند یک موجود را منفور و یا محبوب کنند. بطور مثال کارتون های میکی موس و تام و جری در محبوب سازی چهره موش ها موثر بوده است.

در برخورد با گربه ها به این نکته توجه کنید اگز این حیوان در تنگنا قرار بگیرد قطعا به روی شما چنگ خواهد زد بنابراین بهترین راه در امان ماندن، دوره از آن است. این حیوان به سرعت واکنش نشان میدهد و همین عامل باعث ترس افراد از آن میشود. از روش های مرسوم در درمان ترس از گربه ها، استفاده از عروسک های پشمی و نوازش گربه ها با دستکش و تماشای آنها از پشت پنجره است.

ترس از ارتفاع (acrophobia)

اکثر افرادی که در پروازهای هوایی بسر میبرند با این چالش روبرو هستند. همچنین افرادی که ترس از ارتفاع دارند، با قرارگیری در هر ارتفاعی، دچار استرس میشوند و دچار سرگیجه و تهوع میشوند. این نوع ترس را اکروفوبیا می گویند. یکی از کارهایی که در مواجه با ارتفاع باید انجام داد، اطمینان دادن به شخص است. حتما کلیپ هایی از افرادی را دیده اید که روی یک پل شیشه ای راه میروند و زیر پای آنها یک ساختمان صد طبقه است. در چنین شرایطی سیستم ایمنی بدن فعال میشود زیرا چشم چیزی را باور می کند که میبیند.

از اینرو فردی که چنین منظره ای را می بیند، هراسان میشود و تمام عظلات بدن او منقبض شده و در حالت تدافعی قرار می گیرد. توصیه میشود در چنین حالتی فقط ضربان قبل خود را به حالت عادی برسانید و باخود بلند و بصورت مثبت صحبت کنید. افرادی که از این تمرین ذهنی استفاده کرده اند، به نتایج درخشانی رسیده اند. با خود بگویید باوجود اینکه این ارتفاع بلند است و من میترسم اما میدانم امن است و این شرایط برای لذت بردن از زندگی است.

چگونه فوبیا ترس از تاریکی، ارتفاع و حیوانات را از بین ببریم؟

ترس از مکانهای بسته (claustrophobia)

افرادی که به این نوع فوبیا مبتلا هستند، از قرار گرفتن در مکانهای بسته مانند آسانسور، کمد و… وحشت دارند و احساس تنگی نفس و کلافگی می کنند. حدود ۵ – ۷ درصد مردم دنیا به چنین اختلالی مبتلا هستند. اگر این افراد در مکان های کوچک که فاقد پنجره و یا راه تنفس مناسب باشد، قرا بگیرند دچار اضطراب شدید می شوند و نمی توانند رفتار عادی داشته باشند. همچنین پوشیدن لباس های تنگ نیز آنان را کلافه خواهد کرد.

ترس از حضور در جمع گلاسو فوبیا

کلاسو فوبیا یا هراس اجتماعی، یکی از رایج ترین ترس هایی است که افراد با عزت نفس پایین دچار آن هستند. همانطور که میدانید ترس از سخنرانی در جمع یکی از شایع ترین ترس ها پس از ترس از مرگ است. فردی که می خواهد در یک جمع به صحبت بپردازد فشار زیادی را تحمل می کند و همین امر باعث میشود عظلات بدن منقبض شده و تنفس با مشکل همراه شود. افرادی که ترس از حضور در جمع دارند، تصاویر وحشتناک و نامتعارفی از حضار در ذهن بوجود می آورند که همین عامل هراس آنان را چندین برابر می کند.

مثلا فردی در دوره ان ال پی می گفت: وقتی در برابر حضار قرار می گیرم، سر آنها را بزرگتر از بدنشان می بینم و برخی از آنها را مانند هیولا و حیوانات درنده میبینم و ترسم چند برابر می شود. در چنین شرایطی میتوان تصاویر ذهنی فرد را خوشایند کرد و همچنین با مواجه سازی، فرد را به مرور وارد محیط کنیم. مثلا میتوان از فرد خواست آرام آرام خود ار وارد جمع کن. در دفعات بعد میتواند به ابراز نظر محدود بپردازد. همچنین تکنیک های صداسازی و کنترل لرزش صدا در سخنرانی نیز بسیار مهم خواهد بود.

 

آگورا فوبیا (ترس از اماکن عمومی)

در یونان باستان اصطلاح آگورا را برای تشبیه مکانهای عمومی مانند بازار و محل اجتماع به کار می بردند. فردی که آگورا فوبیا دارد از قرار گرفتن در صف های طولانی و اجتماعات هراس دارد و به شدت مضطرب میشود. او همانند فردی که ترس از مکانهای بسته دارد، می ترسد نتواند از این محل خارج شود. این اختلال در زنان ۲ برابر مردان گزارش شده است. چنانچه فرد نتواند از مشاوره و روانشناس کمک بگیرد، شاید تا آخر عمر خانه نشین شود. بنابراین این فویبا را با مراجعه به مشاور می توان تا ۹۰ درصد درمان کرد.

 

باتوجه به اینکه برخی از اصطلاحات تخصصی ان ال پی در فایل های دیگر آموزش داده شده اند، توصیه میشود قبل از دیدن ویدئوی اجرای تمرین، با برخی از این اصطلاحات آشنا شوید.

اصطلاح اول خود احساس شدن است. در هر جایی از تکنیک های nlp استفاده شد باید بدانید آن رویداد یا واقعه را باید از دریچه چشمان خود ببینید و گویی در آن لحظه در حال بازی کردن در فیلم هستید. مزیت این کار ارتباط عمیق با آن خاطره است. بطور مثال اگر فردی با بهترین خاطره زندگی خود ” خود احساس” شود، شادی او دو چندان میشود زیرا احساسات خوب دوباره بازنمایی می شوند.

دگر احساس: هرجایی که از واژه ” دگر احساس شدن” استفاده گردید، بدین معنی است که فرد باید از کالبد خود بیرون بیاید و یا آن اتفاق را از منظر شخص سوم تماشا کند همانند مواقعی که فیلم خود را مشاهده می کند. د این شرایط احساس کمتری با واقعه برقرار خواهید کرد. از تکنیک دگر احساس برای التیام افسردگی و از بین بردن خاطرات ناگوار استفاده میشود.

 

چگونه فوبیا ترس از حیوانات را درمان کنیم؟

پس از مقدمه و آشنایی با انواع فوبیا به درمان آن خواهیم پرداخت. روش nlp یکی از قدرتمندترین روش های از بردن ترس های واهی است. در ادامه به مراحل مواجه سازی فرد و تصویرسازی لحظه وقوع ترس خواهیم پرداخت و شما را با جدیدترین روش درمان فوبیا آشنا خواهیم کرد. از آنجایی که ضمیر ناخودآگاه توسط تصاویر ذهنی تاثیر می پذیرد، لذا در روش nlp با استفاده از این قابلیت ضمیر ناخودآگاه میتوان به گذشته رفت و اتفاقات نامطلوب آنرا به راحتی تغییر داد و تصاویر دلخواه را جایگزین آن کرد.

برای بررسی این مشخصه ضمیر ناخودآگاه میتوانید زمانی را بیاد بیاورید که یک خودرو یا چیز دیگری را در لیست اهداف خود قرار داده بودید و پس از آن بطرز عجیبی وقتی به اطراف خود نگاه می کردید، آنرا میدیدید. این مشخصه مرب.ط به ضمیر ناخودآگاه است که با چند برابر کردن تصاویر هدف، تمام حواس خود را بر روی آن متمرکز می کند. همچنین اگر روابط شما با فردی دچار تنش شود، خواهید دید تمام رفتار و مشخصات او برای شما آزار دهنده خواهد بود و هر روز میزان نفرت شما افزایش خواهید یافت.

مرحله اول: یادآوری و سنجش ترس

برای اجرای این تمرین ابتدا به اولین باری که از یک موجود یا محیط ترسیدید را بیاد بیاورید. این شرایط می تواند قرار گیری در یک ارتفاع زیاد باشد و یا دیدن یک صحنه تصادف و یا رویارویی با یک حوان وحشی… آن خاطره را در ذهن خود بحوبی تجسم کنید و با استفاده از فیلترهای ذهنی، تصویر آنرا واضح کنید و شدت رنگ ها را افزایش دهید. حتی می توانید به افرادی که در کنار شما بودند نیز توجه کنید و آنها را نیز تجسم کنید. سپس به صداهای اطراف که در لحظه ترس به گوش شما رسیده است، توجه کنید. این صدا میتواند صدای جیغ زدن شما، صدای غرش حیوان یا ترمز یک ماشین باشد.

حال به شدت سنجی میزان این ترس بپردازیم. از مقیاس ۱ – ۱۰ چه عددی به شدت ترس خود می دهید؟ ۱ کم و ۱۰ به معنی ترس زیاد است. این عمل بخاطر آن انجام میشود که اولا میزان ترس شما قبل و بعد از انجام تمرین معلوم شود و دوما اگر میزان این ترس از حد مجاز بیشتر بود، مربی شما از انکرینگ یا شرطی سازی در حین تمرین استفاده کند تا جلوی حمله های عصبی و تشنج را بگیرد.

 

مرحله دوم: تجسم

بطور مثال در یکی از کلاس های آموزش nlp خانمی شرکت کرده بودند که ترس از ارتفاع شدیدی داشتند و علت آن گیر کردن در چرخ و فلک شهر بازی بود. او از مرور خاطره خود به شدت وحشت داشت و نمی توانست آنرا تجسم کند و به آن ترس عدد ۱۰ میداد. از او خواستم در ذهن خود وارد سینمایی شود و یکی از صندلی ها را انتخاب کند. شما هم اگر دچار فوبیا هستید همزمان این تمرین را در منزل انجام دهید.

سعی کنید یک از ردیف های سینما ار انتخاب کنید و روی یک صندلی بنشینید و پرده سینما را نگاه کنید که در آن فیلم لحظه ترسیدن شما و پدید آمد فوبیا در حال پخش است. به دقت به آن فیلم نگاه کنید، گویی هم اکنون در حال وقوع است. به تجربه دیده ام افرادی که ترس زیادی را تجربه میکنند و شدت ترس آنها زیاد است، ردیف های عقبی صندلی سینما را انتخاب میکنند زیرا از مواجه شدن با فیلم خود هراس دارند.

مرحله سوم: دگر احساس شوید

در ابتدای کار میتوانید از دریچه چشم خود فیلم را تماشا کنید. این کار را خود احساس شدن می گویند، بدین معنی که با تمام حس خود در آن واقعه حضور دارید. سپس از شما می خواهم یک کار متفاوت را انجام دهید و از کالبد خود جدا شوید و به اتاق پرژکتور بروید. شاید این کار در ابتدا کمی سخت باشد اما بسیار موثر است. در تمرین های ان ال پی زمانی که می خواهیم فردی را از یک واقعه بد و ناگوار جدا کنیم، از او می خواهیم از دید نفر سوم به آن نگاه کند.

شاید برای شما هم پیش آمده باشد که فیلم خود را تماشا کرده باشد که در یک جشن یا سخنرانی شرکت کرده اید. در این زمان چه حسی به خود دارید؟ آیا در این موقع تمام شرایط و احساسات را لمس می کنید یا زمانی که خودتان در آن جشن حضور داشتید؟ قطعا در حالت دوم احساس یکی شدن با آن شرایط را داشتید. به فرآیند جدا شدن از خود و نگاه کردن از دید نفر سوم، دگر احساس شدن می گویند.

درمان قطعی انواع فوبیا با NLP

حال برای اینکه تمام احساسات بد را تجربه نکنید از شما می خواهم دگر احساس شوید و از اتاق پرژکتور (نمایش) به فیلم خود نگاه کنید. البته در فیلم آموزشی به این تکنیک پرداخته شده است. حال فیلم در حال پخش را به یک عکس سیاه سفید تبدیل کنید. عکسی که تهیه می کنید درست همان لحظه وقوع ترس خواهد بود. مثلا اگر سگی به شما حمله کرده، درست زمانی که می خواهد به شما حمله کند، فیلم را نگه دارید و به عکس سیاه و سفید تبدیل کنید.

مرحله چهارم: فیلم را تغییر دهید

در این لحظه به درون فیلم بپرید و عکس را به فیلم رنگی تبدیل کنید به سرعت آنرا از انتها به ابتدای حادثه برید تا جایی که در امنیت کامل بودید. این کار را به سرعت انجام دهید و همزمان یک آهنگ انرژی بخش و خنده دار را در ذهن خود پخش کنید. در این شرایط میتوانید عامل ترس را تبدیل به کاریکاتور کنید. سپس این فیلم را بهمراه آهنگ چندین بار از انتها به ابتدا برگردانید.

 

ریچارد بندلر می گوید: هرگاه توانستید به ترس های خود بخندید و آنرا احمقانه جلوه دهید، میتوانید بر آنها غلبه کنید.

مرحله پنجم: اثربخشی

اگر می خواهید بدانید این تمرین تا چه میزان در کاهش فوبیای شما موثر بوده، به اولین باری که در آینده با ان ترس مواجه میشوید را مجسم کنید. چه واکنشی نشان خواهید داد؟ بازهم به شدت سنجی ترس خود بپردازید. چه عددی بین ۱ تا ۱۰ به ترس خود می دهید؟ اگر کمی از میزان ترس شما کاسته شده نشانه خوبی است. در روزهای بعد با تکرار این تمرین به نتایج فوق العاده ای دست خواهید یافت. توجه داشته باشید این تمرین با تکرار و تغییر صحیح تصاویر ذهنی بازدهی بالایی را خواهد داشت. همچنین می توانید در دفعات اول در حضور مربی ان ال پی به انجام رفع فوبیا بپردازید تا نتایج بهتری را کسب کنید.

از آنجایی که ضمیر ناخودآگاه فقط به تصاویر ذهنی واکنش نشان میدهد، بنابراین اگر بطور عامدانه و در سطح خودآگاه بتوانید تصاویر لذتبخش را جایگزین تصاویر دلخراش کنید، ضمیر ناخودآگاه این تصاویر را چندین برابر رشد می دهد و در آن بزرگنمایی میکند. با شدت یافتن این احساسات، هورمون های شادی بخش در مغز شما ترشح خواهد کرد و در نهایت احساس خوب جایگزین ترس می شود.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *