اسرار همراستایی دقیق اهرام ثلاثه مصر

اهرام ثلاثه

قرن‌ها است که اهرام ثلاثه‌ی مصر محققین را به حیرت واداشته است. حفره‌های خالی و اتاق‌های مخفی درون این سازه‌ها رموز زیادی را در خود پنهان دارد، ولی یکی از عجایب این اهرام ساختن چنین سازه‌هایی بدون تکنولوژی‌های مدرن امروزی است.

یکی از گیج‌کننده‌ترین خصوصیات اهرام ثلاثه، همراستایی دقیق و فوق‌العاده‌ی آن‌ها است. هر چند بزرگ‌ترین هرم که ۱۳۸.۸ متر طول دارد، به یک طرف تا حدودی متمایل است، ولی چهار طرف آن به شکل باور نکردنی صاف و همراستا با مرکز هرم هستند.

سازندگان این هرم، چهار وجه آن‌را با اختلاف زاویه‌ی کمتر از ۴ دقیقه یا به‌عبارتی یک‌پانزدهم یک درجه، نسبت به نقطه‌ی مرکزی ساخته‌‌اند که با تکنولوژی‌های آن زمان دقت بسیار بالایی محسوب می‌شود. در کل هر سه هرم به نحوی ساخته شده‌اند که برای عصری که کامپیوتر و دیگر تکنولوژی‌ها وجود نداشته‌اند، واقعاً حیرت‌آور هستند.

بر اساس محاسبات محققین، هر سه هرم بزرگ مصر دارای ایراد مشابه و کمی هستند. در واقع هر سه هرم به میزان کمی نسبت به نقطه‌ی مرکزی منحرف هستند. برخی از محققین اعتقاد دارند که اهرام ثلاثه بر اساس جهت ستاره‌ی قطبی ساخته شده‌اند و برخی دیگر اعتقاد دارند که سایه‌ی خورشید به کمک سازندگان آمده است. با این حال نحوه‌ی انجام این کار تا کنون کاملاً شناخته نشده است.

اکنون محققین ایده‌ی جدیدی در این زمینه ارائه کرده‌اند. آن‌ها این نظریه را مطرح کرده‌اند که سازندگان اهرام حدود ۴،۵۰۰ سال پیش به احتمال زیاد از اعتدال شب و روز پاییزه استفاده کرده‌اند و اهرام را با همراستایی بالایی ساخته‌اند. اعتدال شب و روز در سال دو بار اتفاق می‌افتد و زمانی است که صفحه‌ی استوای زمین از مرکز دیسک خورشید می‌گذرد و طول روز و شب دقیقاً به یک اندازه است. محققین تا کنون استفاده از اعتدال شب و روز را به عنوان یکی از راهکارهای همراستا کردن اهرام در نظر نمی‌گرفتند، زیرا تصور می‌کردند دقت لازم را ندارد.

با این حال اکنون ثابت کرده‌اند که این کار شدنی است. آن‌ها آزمایش‌های خود را با این روش انجام داده‌اند و اولین روز اعتدالی در سال ۲۰۱۶ را برای آزمایش خود انتخاب کردند. در این روز محققین میله‌ای بر روی زمین کاشتند و سایه‌ی آن‌را مورد بررسی قرار دادند. آن‌ها با در نظر گرفتن نقاط انتهایی سایه در فواصل زمانی مختلف دریافتند که دو نقطه از سایه را می‌توان به یکدیگر متصل کرد و خط مستقیم شرقی-غربی را به‌دست آورد.

محققین نشان دادند که میزان خطای این روش با میزان خطایی که در همراستایی اهرام ثلاثه وجود دارد، مطابقت دارد. هر چند این روش می‌توانسته در ساخت اهرام مورد استفاده قرار گیرد، ولی متاسفانه هیچ شواهدی در این زمینه از مصریان باستان بر جای نمانده است و نمی‌توان با اطمینان گفت مصریان از این روش استفاده کرده‌اند.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *