۱۰ ویژگی جدید آپدیت اخیر ویندوز ۱۰

در صورتیکه از علاقه مندان ویندوز ۱۰ باشین، حتما در جریان هستین که یکی دیگه از آپدیت های ویندوز ۱۰ (Windows 10 Creators Update) در راهه. البته چندماهه که در راهه، ولی بزودی در اختیار همه قرار می گیره. اما چه ویژگی هایی توی این آپدیت به ویندوز اضافه میشه یا تغییر می کنه؟

کورتانا

البته کورتانا چیز جدیدی نیست یا شاید بهتر باشه بگیم شخص جدیدی نیست 🙂 اما در آپدیت جدید کورتانا که همانا دستیار هوشمند مایکروسافت برای ویندوز هست، میتونه شما رو حتی در مراحل راه اندازی ویندوز هم راهنمایی کنه و به فرامین صوتی شما گوش جان سپرده و اونا رو اجرا کنه 🙂

حالت بازی

البته من که می دونم شما اصلا اهل بازی نیستین و فقط به علم و دانش می پردازین، ولی بهرحال مایکروسافت خیلی تلاش کرده تا وضعیت اجرای بازی ها رو توی ویندوز ۱۰ بهبود بده. توی آپدیت جدید قراره این وضعیت بهتر هم بشه. با آپدیت جدید، استفاده از منابع سخت افزاری بهتر میشه و استریم کردن بازی ها برای دوستان در دسترس قرار می گیره.

تصویر در تصویر

قابلیت تصویر در تصویر (PICTURE-IN-PICTURE) که یه مدت جزو تبلیغات تلویزیون ها بود، حالا به ویندوز ۱۰ میاد. مایکروسافت داره این ویژگی رو به اپ های یونیورسالش اضافه می کنه. اپ های یونیورسال اپ هایی هستن که توی دستگاه های مختلف ویندوزی مثل پی سی یا تبلت یا ایکس باکس و… کار می کنن. با این ویژگی می تونین در حین شکافتن مرزهای علم و دانش توی مرورگر، یه کانال علمی آموزشی هم گوشه صفحه نمایش داشته باشین و به طور همزمان از یه سمت دیگه هم مرزهای علم و دانش رو جابجا کنین 🙂

تصویر در تصویر- ویندوز 10

نور شبانه

شاید شماهم اپ های کاهش نور آبی رو توی لپ تاپ یا موبایل و تبلت تون نصب کرده باشین. این برنامه ها با کم کردن نور آبی صفحه نمایش، که بیشترین تاثیر رو توی خستگی چشم و پروندن خواب کاربر داره، به ما عزیزان کمک می کنن که گاهی وقتها، شبها بخوابیم 🙂 آپدیت جدید ویندوز این ویژگی (NIGHT LIGHT) رو به خود ویندوز اضافه می کنه و می تونین ازش بخواین که دم دمای غروب شروع کنه به آبی زدایی از صفحه نمایش:)

قفل پویا

حتما با قابلیت ویندوز هلو آشنا هستین. مجموعه ویژگی هایی که به کاربر کمک می کنه بدون وارد کردن رمز عبور وارد ویندوز بشه. مثلا با اثر انگشت یا نمایش روی ماهش جلوی وبکم و… این قفل پویا (DYNAMIC LOCK) تقریبا برعکس ویندوز هلو عمل می کنه. حتی توی مایکروسافت معروفه به Windows Goodbye 🙂 کاری که قفل پویا انجام میده اینه که وقتی از دستگاه خودتون دور بشین، به طور خودکار قفلش می کنه. مثلا شما می تونین از موبایل بلوتوث دار خودتون استفاده کنین و وقتی موبایل به جیب از منزل خارج شدین، ویندوز متوجه میشه که شما اون دور و بر نیستین و دستگاه رو قفل می کنه.

برنامه نقاشی ۳ بعدی

برنامه Paint تقریبا برای همه کاربران ویندوز آشناست. حالا Paint 3D در خدمت شماست و میتونین آبجکت های سه بعدی باهاش بسازین. Paint 3D برای استفاده از صفحه های نمایش لمسی و قلم هم بهینه سازی شده.

پینت سه بعدی - ویندوز 10

نوشتن روی عکس ها

البته این یکی زیاد ربطی به آپدیت اخیر نداره، ولی بهرحال اپ Photos مایکروسافت حالا اجازه میده که روی عکس ها یادداشت کنین و بعد در صورت لزوم اونا رو به اشتراک بذارین. البته این ویژگی برای خیلی از کاربران آشناست و قبلا توی گوشی ها و تبلت هاشون بارها انجامش دادن. متاسفانه هنوز این امکان به طور کامل توی ویندوز یکپارچه نشده و نمیشه هرجایی که خواستین به عکسها توضیحات اضافه کنین، ولی بهرحال برای شروع خوبه 🙂

ورود سریع تر به ویندوز

یه کم بالاتر در مورد ویندوز هلو صحبت کردیم که به کاربر اجازه میده بدون وارد کردن رمز وارد ویندوز بشه. در آپدیت جدید، قراره ویندوز هلو سریع تر بشه. مایکروسافت پروسه ی تشخیص چهره رو بهینه سازی کرده و مراحل راه اندازی جدیدی ایجاد شده که به کاربر نشون بده، چطور ویندوز هلو چهره رو اسکن و شناسایی می کنه.

بهینه سازی مرورگر EDGE

البته من نمی دونم کسی از این مرورگر استفاده می کنه یا نه 🙂 ولی اگه الان اینفو رو توی EDGE مورد مطالعه قرار میدین، باید عرض کنم خدمت تون که ایشون هم تغییراتی خواهند داشت 🙂 مثلا می تونین مجموعه تب هایی رو ذخیره کنین و یه گوشه بذارین و بعدا به سراغشون بیاین. درواقع انگار وضعیت فعلی مرورگرتون رو ذخیره می کنین و دیرتر بهش سر می زنین. ایشان همچنین از کتابهای الکترونیکی و ویدئوهای ۳۶۰ درجه پشتیبانی می کنه 🙂

تب ها در مرورگر ادج

کنترل بیشتر روی آپدیت ها و حریم خصوصی

یکی از انتقاداتی که در مورد ویندوز ۱۰ مطرح می شد، کنترل کم کاربر روی دریافت آپدیت ها و همینطور واضح نبودن وضعیت حریم خصوصی بود. البته این شد دو تا انتقاد 🙂 ولی بهرحال مایکروسافت فکری به حال این موضوعات هم کرده. حالا شما می تونین دریافت آپدیت ها رو تا یک هفته به تعویق بندازین و ساعات کاری رو تا هجده ساعت در روز افزایش بدین. البته زبانم لال اصلا منظورم این نیست که واقعا هجده ساعت در روز کار کنین 🙂 مشخص کردن ساعات کاری روزانه باعث میشه که ویندوز توی اون ساعات دستگاه بدبخت رو ری استارت نکنه 🙂 در مورد حفظ حریم خصوصی هم کارهایی انجام شده و حالا کاربران محترم ویندوز، اعلان هایی در مورد اطلاعاتی که با مایکروسافت به اشتراک می ذارن دریافت می کنن. مثلا در مورد اطلاعات عیب یابی، تشخیص صوت کاربر، موقعیت مکانی و تبلیغات مرتبط و …

مطالب مرتبط

۱ دیدگاه

  1. با سلام
    خیلی ممنون از مطلبتون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *