آگاهی از مزایای بارداری پر تحرک

بارداری

یکی از متخصصان زنان و زایمان می گفت: زنان باردار بدون تحرک، با ترس و وحشت از زایمان قریب الوقوع به بیمارستان می آیند در حالی که گروه فعال و پر تحرک از هر نظر آمادگی کامل را دارند.یکی از نتایج مثبت ورزش برای زنان باردار حفظ خونسردی و اعتماد به نفس قبل از زایمان و در حین عمل زایمان است. با خواندن مطالب زیر به فواید برخورداری از آمادگی جسمانی در دوران بارداری پی می برید.

یادتان باشد که حتی اگر هنگام باردار شدن بدون تحرک و دچار اضافه وزن باشید باز هم می توانید از امتیازات مورد بحث در این بخش بهره مند شوید. در گذشته به زنان باردار بیش از اندازه چاق استراحت مطلق توصیه می شد اما طبق مطالعات انجام شده حتی این عده نیز می توانند با خیال آسوده ورزش کنند و به اندازه ی زنان کم وزن تر از فواید آن بهره ببرند.

  • کاهش کوفتگی و کمردرد: با رشد جنین فشار روی لگن خاصره، نشیمنگاه و کمر مادر بیشتر می شود که می تواند به خشکی و درد بدن منجر شود. ورزش سبب بهبود وضعیت بدنی و در نتیجه پیشگیری از چنین ناراحتی هایی خواهد شد.
  • جلوگیری از ازدیاد وزن: افزایش وزن در این دوره امری طبیعی و اجتناب ناپذیر است که به خاطر ذخیره شدن چربی، مایعات بدن و خون لازم برای رشد جنین اتفاق می افتد. اضافه وزن کمتر از میزان لازم می تواند سبب کندی رشد جنین شود. اغلب اضافه وزن بیش از اندازه است که می تواند عاملی برای افزایش احتمال ابتلا به دیابت حاملگی شود. کودکان این مادران هنگام تولد وزن بیشتری دارند و احمال ابتلای مادر به دیابت نوع ۲ پس از زایمان بین ۷۰ تا ۸۰ درصد است.

علاوه بر آن به دلیل درشتی کودک، زایمان مادران بیش از حد چاق، در مقایسه با زنان باردار پر تحرک به مراتب مشکل تر است و پس از زایمان نیز به تلاش بیشتری برای کاهش وزن نیاز دارند.

  • کودکانی با وزن طبیعی: مادرانی که در دوارن حاملگی ورزش می کنند کودکانی با وزن طبیعی و نه کم وزن به دنیا می آورند. این روند تا ۵ سالگی کودک ادامه خواهد داشت و آغازی مطلوب برای او محسوب می شود.
  • خواب راحت: در صورت وجود اختلال در خواب دوران بارداری- که تقریبا همه به آن دچار می شوند- تمرینات ورزشی می تواند کمک بزرگی برای بهبود خواب شب و هوشیاری در طی روز باشد.
  • احساس نشاط و سرزندگی: حتی اگر صبح با تنبلی، بی حالی و بی حوصلگی آغاز شود ورزش به شما جانی تازه می بخشد. علاوه بر آن تمرینات ورزشی شما را به مادری قوی و قدرتمند تبدیل می کند.
  • تناسب اندام و آمادگی جسمانی در آینده: زنان برخوردار از آمادگی جسمانی که در طول بارداری نیز ورزش را ادامه می دهند حتی تا دو دهه پس از زایمان نیز نسبت به زنانی که قبل از حاملگی اندامی متناسب داشته ولی در طول بارداری به طور موقت ورزش را کنار گذاشته اند اندامی متناسب تر و آمادگی جسمانی بیشتری دارند. در مطالعه ای که به مدت ۲۰ سال روی تعدادی از مادران انجام شده کسانی که در دوران حاملگی ورزش کرده بودند طی این سال ها تنها ۴/۳ کیلوگرم اضافه وزن پیدا کردند در حالی که این رقم برای آن هایی که ورزش را در دوران حاملگی رها کرده و پس از زایمان از سر گرفته بودند حدود ۹/۹ کیلوگرم بود. عده ای که فعالیت های ورزشی را همچنان ادامه دادند در ۴۸ سالگی کلسترول و ضربان قلب استراحت کمتری در مقایسه با مادرانی که ورزش را رها کرده بودند، داشتند ومسافت ۲/۳ کیلومتر را ۵/۲ دقیقه زودتر از آنها می دویدند.
  • کاهش مشکلات زایمان: بر اساس مطالعات انجام شده زنانی که در دوران حاملگی ورزش می کنند هنگام زایمان با مشکلات کمتری روبه رو می شوند و به طور کلی نیاز کمتری به داروهای مسکن دارند. طبق نظر یکی از متخصصان زنان و زایمان، زایمان برای زنی با شرایط فیزیکی نامناسب مثل شرکت در دو ماراتن بدون آمادگی قبلی است. بدن مادر باید برای چنین کار عظیمی آماده باشد.
  • کوتاه شدن مدت زایمان: پژوهش های علمی نشان داده است که فرایند زایمان در زنانی با آمادگی جسمانی مطلوب سریع تر انجام می شود و نیاز کمتری به عمل سزارین است. البته ورزش، زایمان کاملا بدون درد و آسان را تضمین نمی کند. شما ممکن است تا روز زایمان، شنا و پیاده روی کنید ولی زایمانی سخت در انتظارتان باشد. با وجود این زنان قوی تر دوران بهبود پس از زایمان را سریع تر سپری می کنند.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *