تغییرات و تحولات مادر و جنین در هفته ۳۲

جنین

در هفته سی و دوم اتفاقات زیادی برای جنین خواهد افتاد و وی با تغییرات زیادی مواجه می شود اندازه جنین در این هفته از حاملگی قد یک کدو تنبل است ناخن های دست و پا وی رشد خواهند کرد و بلعیدن و مکیدن را یادمی گیرد مادران نیز با لگدها و چرخش های بیشتری از سوی جنین مواجه می شوند بیرون زدگی ناف،تنگی تنفس و سوزش سر دل نیز از مشکلات رایج مادران در این هفته از بارداریشان است .

وزن کودک در هفته سی و دوم حدود یک کیلو و ٨٠٠گرم و قد آن حدود ۴٣ سانتی‌متر است. اگر بخواهیم اندازه او را شبیه سازی کنیم باید بگوییم که او به اندازه یک کدو رشتی شده است.

ناخن های دست و پا جنین در هفته سی و دوم رشد می کند

او یک سوم تا نیمی از وزن زمان تولد خود را در طول ۷ هفته آینده به دست می آورد. اکنون ناخن های دست و پا او دذ حال رشد هستند موهای جنین در این هفته در آمده البته ممکن است در بعضی از کودکان هنوز شبیه به کرک های میوه هلو باشد. پوست او به تدریج با تجمع چربی زیر آن نرم و صاف شده تا شبیه نوزاد واقعی در زمان به دنیا آمدن شود.

جنین بلعیدن و مکیدن را تمرین می کند

در زمانی که رحم شما با انجام انقباضات براکستون هیکس در حال تمرین برای آماده شدن لحظه زایمان است جنین مهارت هایی نظیر مکیدن،بلعیدن و تنفس را تمرین می کند.

از این هفته به بعد ساعت خواب جنین منظم تر شده و به میزان خواب یک نوزاد نزدیک می شود الگوی خوابیدن او بیشتر شبیه بزرگترها شده و مثل آن ها رویا می بیند.

تجربه های مادران باردار در هفته سی و دوم

به تدریج با رشد جنین بیش از قبل فشارها و لگدها او را حس می کنید همچنین با حرکت سر جنین به سمت پایین مثانه شما بیش از قبل در فشار بوده و ممکن است دچار تکرر ادرار شده باشید.

تنگی تنفس،سوزش سر دل از دیگر علائمی است که با نزدیک شدن به زایمان بیشتر از قبل می شود برای کاهش این مشکلات بهتر است غذاهای کم حجم بخورید و در هنگام خواب از بالش در پشت و بین پاهایتان استفاده کنید.

بیرون زدگی ناف یکی از اتفاقاتی است که ممکن است سراغتان بیاید اما نگران نباشید این امر طبیعی بوده و بعد از زایمان ناف شما به شکل قبل باز می گردد.انقباض هایی که از این هفته به بعد سراغتان می آید

بسیاری از مادران باردار با سفت شدن ناگهانی عضلات رحم خود روبه‌رو می شوند که به نام “انقباضات براکستون هیکس” مشهور است. این اتفاق اغلب حدود ۳۰ ثانیه طول کشیده، به صورت نامنظم و با دردهای خفیف شبیه دوران ماهیانه زنانه اتفاق می‌افتد. این انقباضات به منظور رشد رحم برای بهبود جریان خون رحمی است و معمولا از نیمه دوم حاملگی آغاز شده و ممکن است در روزهای پایانی بارداری افزایش پیدا کند.اگر این دوران با انقباضات دردناک همراه باشد و بیش از چهار بار در یک ساعت بروز یابند، ممکن است نشانه ای از زایمان زودرس باشد. به همین دلیل باید فورا با پزشک خود تماس گرفته و وضعیت خود را تشریح کنید. همچنین با بزرگ شدن جنین، مشکلات خواب مادران باردار بیشتر از قبل می شود.در مورد روش زایمان با پزشک خود مشورت کنید

در هفته های آخر پزشک از روی شرایط بدنی شما و جنین نوع روش زایمان را انتخاب می کند پس از مشورت با او باید کارهای لازم را برای زایمان طبیعی یا سزارین انجام دهید تا با آسودگی خیال انتظار فرزند دلبندتان را بکشید.

با تغذیه سالم شما نوزادتان قوی و سلامت می شود

تغذیه مناسب بارداری در هفته‌های پایانی باعث رشد سریعتر اندام‌ها و وزن گیری بهتر جنین می‌گردد .

اکنون شما روزانه حداقل به۶۰ گرم پروتئین یعنی یک کف دست گوشت قرمز یا ماهی نیاز دارید تا کودک بتواند به راحتی به رشد خود ادامه دهد. آمینواسیدهای موجود در پروتئین‌ها برای رشد ضروری هستند. اگر گوشت کم می خورید میزان پروتئین مورد نیاز را می‌توانید با خوردن شیر کم چرب، پنیر، ماست، تخم‌مرغ و یا کره بادام‌زمینی تأمین کنید.

ما به شما یک برنامه غذایی مفید توصیه می کنیم البته این دستور برای زنان بارداری است که دچار دیابت بارداری یا مشکلات مشابه نیستند.

صبحانه: تخم‌مرغ شکم پر + یک لیوان شیر کم چرب
میان وعده صبح : سالاد میوه
نهار استانبلی پلو + سالاد +دوغ – خوراک میگو – خورشت کنگر + ۱کفگیر برنج
میان وعده عصر: آجیل یک مشت
شام : کتلت مرغ + یک کاسه سالاد – کوکوی مرغ –املت قارچ و پنیر –پنکیک سبزیجات
به همراه غذای خود سالاد، آب لیمو و روغن زیتون مصرف کنید.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *