توصیه های غذایی برای گیاه خواران در دوران بارداری

غذاهای مفید برای افزایش متابولیسم

الگوهای غذایی گیاه خواران متفاوت اند. گیاه خواران لاکتو اوو، غلات، سبزیجات، میوه، دانه ها، آجیل، محصولات لبنی و تخم مرغ مصرف می کنند.

رژیم غذای گیاه خواران مطلق شامل تمام این مواد غذایی به استثنا تخم مرغ، لبنیات و تمام محصولات حیوانی است.

مطالعات نشان می دهند که در گیاه خواران درصد بیماری و مرگ و میر کمتری نسبت به دیگران وجود دارد. نشان داده شده است که وزن نوزادان متولد از مادران گیاه خوار که به خوبی تغذیه شده اند با نرم های زمان تولد و با وزن نوزادان مادر غیر گیاه خوار مشابه است. البته با توجه به این که کمبودهای غذایی در برخی رژیم های محدود کننده دیده شده است یک رژیم غذایی کامل گیاه خواری یا لاکتو اوو بایستی مواد غذایی کافی را برای مادر و جنین در بر داشته باشد.

در دوران باداری نیاز به پروتئین و کلسیم دو برابر می شود. برای خانم های بارداری که گیاه خوار لاکتو اوو هستند تخم مرغ و محصولات لبنی بیشتر مقادیر کافی پروتئین و کلسیم را تامین خواهد کرد. بر اساس گفته های سازمان تغذیه آمریکا منابع گیاهی پروتئین به تنهایی می توانند آمینو اسیدهای ضروری را تامین کرده همچنین مواد غذایی گیاهی فراوانی از این طریق مصرف شده و انرژی مورد نیاز نیز تامین خواهد شد. موادغذایی غنی از کلسیم شامل حبوبات، سویا، بادام، سبزیجات برگ دار، کلم بروکلی، آب پرتقال غنی از کلسیم، انجیر و شیره غلیظ می شود.

خانم های گیاه خوار باردار بایستی منابع پروتئین گیاهی از قبیل حبوبات، آجیل و سویای بیشتری مصرف کنند. خانم های گیاه خوار باردار یا شیرده بایستی روزانه مقادیر ۲ و ۶/۲ میکروگرم ویتامین علی الخصوص ویتامین B۱۲ را به صورت قرص ویتامین مصرف کنند. در صورتی که برای مجاورت در مقابل نور آفتاب محدودیت دارید روزانه ۱۰ میکروگرم نیز ویتامین D مصرف کنید. با وجود این که خانم های گیاه خوار به نسبت دیگران فولیک اسید بیشتری دریافت می کنند همه خانم های باردار بایستی قرص فولیک اسید مصرف کنند.

برای ایجاد برنامه غذایی گیاهی انواع مختلفی از مواد غذایی شامل غلات، سبزیجات، میوه ها، حبوبات، آجیل، دانه ها، سویا و در صورت تمایل تخم مرغ و فرآورده های لبنی را به کار برید. برای جلوگیری از اضافه وزن شیر کم چرب مصرف کنید. آجیل مصرف کنید و مصرف شکلات، چربی و غذاهای عمل آوری شده را کاهش دهید. انواع میوه ها و سبزیجات را میل نموده و مقادیر فراوان آب بنوشید. به سوپ و غذاهای خود آجیل، حبوبات و سبزیجات سبز اضافه کنید.

نوزادانی که با شیر مادر گیاه خوار تغذیه می شوند بایستی تا ۴ الی ۶ ماهگی قرص یا شربت آهن مصرف کنند. در صورت محدودیت قرارگیری در مقابل نور آفتاب، نوزاد بایستی ویتامین D مصرف کند. در صورت کامل و غنی نبودن غذای مادر گیاه خوار، نوزاد او بایستی ویتامین B۱۲ دریافت کند در دوران بارداری به خصوص در ماههای آخر نیاز به آهن افزایش می یابد. منابع غذایی غنی از آهن شامل غلات، سبزیجات سبز و میوه های خشک هستند. در صورت مصرف مواد غذایی سرشار از آهن به همراه ویتامین C موجود در میوه های تازه و سبزیجات، جذب آهن افزایش خواهد یافت.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *