تقویت اسپرم مردان

چه زمانی اسپرم ها قدرت باروری بیشتری دارند؟

باروری

چه عواملی در باروری مردان تاثیرگذار خواهد بود برای افزایش سلامت اسپرم و پیشگیری از بروز ناباروری در مردان از چه روش هایی باید پیروی کنیم عملکرد اسپرم از چه طریقی بهبود پیدا میکند مردان چه توصیه های پزشکی را در این زمینه باید در پیش بگیرند .

مردها نباید باروری را یک موضوع عادی و پیش‌پاافتاده در نظر بگیرند. اگر می‌خواهید که پدر شوید، باید به سلامتی خود توجه نشان دهید؛ مخصوصا زمانی که سن شما در حال بالا رفتن است. سن شما، غذایی که می‌خورید، دارویی که مصرف می‌کنید و دیگر مسائل پزشکی شما می‌توانند روی عملکرد اسپرم شما تاثیر بگذارند.

با وجود اینکه نمی‌توانید روی سن خودتان کنترل داشته باشید، اما باید آگاه باشید که سن شما نقش مهم و بزرگی را در سلامتی اسپرم شما ایفا می‌کند. به‌طورکلی، بعد از سن چهل‌سالگی کیفیت اسپرم شروع به کاهش یافتن می‌کند.

بعضی از مردها با وجود اینکه ظاهرا کیفیت اسپرم خوبی دارند، اما باروری کمی دارند که این مشکل می‌تواند به دلیل آسیبی باشد که در اسپرم آن‌ها وجود دارد. اسپرم آسیب‌دیده‌ای که نمی‌تواند در تخمک نفوذ کند امکان بارور کردن همسرتان را سخت‌تر می‌کند.

علاوه بر این، مردهای در سن بالا بیشتر در معرض به دنیا آوردن یک کودک دارای بیماری‌های ژنتیکی هستند. اخیرا تحقیقی به چاپ رسید که بر اساس نتایج آن مردهای ۵۰ ساله به بالا در مقایسه با مردهای جوان‌تر جهش‌های ژنتیکی بیشتری را از طریق اسپرم‌های خود به کودکانشان انتقال می‌دهند.

شما نمی‌توانید با بالا رفتن سن یا با گذشت زمان مبارزه کنید، اما می‌توانید از طریق شیوه‌هایی از باروری خود محافظت کنید.

برای شروع محافظت از باروری خود سعی کنید که مراقب تغذیه خود باشید. علاوه بر این، به سطوح کلسترول خود نیز توجه کنید. سطوح کلسترول بالا روی غشای اسپرم تاثیر می‌گذارند و امکان آمیخته شدن یا یکی شدن اسپرم با تخمک را سخت‌تر می‌کنند؛ بنابراین مردان باید تا حد امکان از طریق رژیم غذایی و ورزش کلسترول خود را کنترل کنند. هیچ‌کسی نمی‌داند که آیا قرص‌های کاهنده کلسترول روی باروری تاثیر می‌گذارند یا خیر.

مواد روان‌گردان غیرمجاز می‌توانند تاثیر بسیار زیادی روی باروری شما داشته باشند. نه‌تنها موادی همچون کوکائین و مار‌ی‌جوآنا می‌توانند تاثیر بسیار زیادی روی کیفیت اسپرم و نعوظ داشته باشند، بلکه شیمی‌درمانی، پرتودرمانی و حتی جراحی برای بیماری‌های بدخیم نیز می‌توانند برای بیضه‌های تولیدکننده اسپرم مضر باشند.

خوشبختانه، پیش از انجام چنین درمان‌هایی می‌توانید اسپرم خود را ذخیره کنید و سپس درمان را شروع کنید. درنتیجه، پیش از شروع چنین درمان‌هایی از پزشک خود در مورد بانک اسپرم بپرسید.

درمان جایگزین تستوسترون نیز می‌تواند تاثیر منفی روی باروری داشته باشد. این شیوه درمانی می‌تواند به نحو چشمگیری تولید اسپرم را کاهش دهد یا متوقف کند و این توقف یا کاهش تولید اسپرم می‌تواند تا پایان این فرایند درمانی ادامه داشته باشد.

۱۵ درصد از مردهایی که از این شیوه درمانی استفاده می‌کنند، حتی پس از پایان این فرایند درمانی نیز دیگر قادر به تولید اسپرم نیستند.

وزن سالم می‌تواند به سالم نگه‌داشتن اسپرم شما کمک کند، بنابراین سعی کنید که همواره وزن خود را در وضعیت سالم نگه‌دارید.

چاقی هورمون‌ها و به خصوص استروژن را تحت تاثیر قرار می‌دهد و همین تاثیرگذاری می‌تواند اثراتی روی تولید کافی اسپرم و عملکرد مطلوب اسپرم داشته باشد. علاوه بر این، تاثیر چاقی روی هورمون‌ها باعث می‌شود که مغز سیگنال‌های کمتری را در جهت تولید اسپرم به بیضه‌ها بفرستد.

به‌طورکلی، باید گفت سبک زندگی مردان می‌تواند روی باروری او تاثیر بگذارد؛ بنابراین، مردان باید برای سالم نگه‌داشتن اسپرم خود سبک زندگی خود را در جهت مثبت تغییر دهند.

بنابراین، دفعه بعد که به پزشک مراجعه کردید سوال‌های زیر را از پزشک خود بپرسید تا با پاسخ آن‌ها بتوانید به حفظ باروری خود کمک کنید. سوال‌هایی که می‌توانید از پزشک خود بپرسید شامل موارد زیر است:

۱. آیا با تغییر در سبک زندگی خودم می‌توانم باروری خود را حفظ کنم؟ (جواب این سوال قطعا آری است و پزشک شما می‌تواند با پیشنهادهای موثر در تغییر سبک زندگی شما به حفظ باروری شما کمک کند.)

۲. آیا داروهایی که مصرف می‌کنم روی باروری من تاثیر می‌گذارند؟ (الزاما همه داروها روی باروری شما تاثیر نمی‌گذارند، بعضی از داروها چنین تاثیری را دارند که پزشک شما می‌تواند چنین داروهایی را برای شما مشخص کند.)

۳. آیا عارضه پزشکی یا بیماری من می‌تواند روی باروری من تاثیر داشته باشد؟ اگر پاسخ شما مثبت است، چه کاری باید انجام دهم؟ (بعضی از بیماری‌ها می‌توانند روی باروری تاثیر بگذارند.)

۴. من و همسرم پیش از انجام آزمایش‌های مشکلات باروری برای چه مدت باید برای باردار شدن تلاش کنیم؟

۵. برای مطمئن شدن از نداشتن مشکل باروری چه آزمایش‌هایی را باید انجام دهم؟

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *