شهر گمشده آتلانتیس

آتلانتیس

چگونه آتلانتیس از یاد رفت…

چون افلاطون در گذشت ; اتلانتیس هم از یاد ها رفت و فقط نامش برای دریای اتلانتیک (واقع در میان سه قاره افریقا اروپا وامریکا ) باقی ماند .اما جست و جو گران و دوستداران تاریخ و گذشته زمین با مطاله رساله های افلا طون در اندیشه جزیره ای فرو می رفتند که در ان مردمی لایق و هوشمند زندگی می کردند این تردیدهایی که بعضی ها برای وجود آتلانتیس دارند از انجا قوت می گرفت که اتلانتیس در زبان مصریان باستان به معنی ” جزیره بی نام ” است و یونانیان باستان نیز علاقه وافری به سرزمینهای اساطیری و داستانهای مربوط به اسطوره ها والهه ها داشته اند .

طوفان آتلانتیس

به گفته موک، زلزله و طوفان هولناکی که ۱۲هزار سال پیش در اقیانوس اطلس روی داد، نه‌تنها تمدن درخشان آتلانتیس را از میان برد، بلکه دامنه امواج خروشان آن همه خشکی‌های زمین را در برگرفت و باید همان طوفانی باشد که در کتاب‌های آسمانی از آن نام برده شده است (یعنی طوفان نوح پیامبر). به گفته وی ۴هزار سال از آن طوفان سپری شد تا تمدن‌های انسانی بتوانند یک بار دیگر در نقاط مختلف کره خاکی جوانه بزنند.

تمدن آتلانتیس در چیست

پاسخ این سوال چیزی نیست جز گنج آتلانتیس که طبق افسانه‌ها، لوح زمرد درحقیقت شامل ۱۲ لوح سبز زمردین فاسدنشدنی و مقاوم در برابر همه عناصر است که خدای آتلانتیس باستان، دانش و علوم عالی را روی آنها کنده‌کاری کرده و هرگاه ملتی آن را در اختیار بگیرد، به تمدنی پیشرفته دست پیدا می‌کند.

کشف مجدد آتلانتیس

بعد از پایان دوران تاریک قرون وسطی، به جای تاریخ‌دانان و کاوشگران، این بشردوستان بودند که آتلانتیس را دوباره کشف کردند. توصیف‌های افلاطون از تمدن آتلانتیس، الهام‌بخش کارهای بسیاری از نویسندگان دوران رنسانس شد که در مورد آرمان‌شهر می‌نوشتند، افرادی مانند سر فرانسیس بیکن که کتاب «آتلانتیس نو» را در سال ۱۶۲۷ نوشت. او آرمان‌شهری به نام بنسالم را در ساحل غربی آمریکا توصیف کرد که شباهت بسیاری به آتلانتیس افلاطون دارد. البته او مشخص نکرد که این شهر در آمریکای جنوبی واقع شده بود یا آمریکای شمالی.

آتلانتیس و شواهد باستانی

باستان‌شناسان، اغلب اطلاعات موجود در مورد دوران قبل از نابودی آتلانتیس را در پاپیروس‌ها و کتیبه‌های سنگی اقوام قدیمی مانند مایا و آزتک یافته‌اند. به عقیده بعضی کارشناسان، تمدن‌های پیشرفته آمریکای مرکزی و جنوبی، مصر باستان و خاورمیانه تصادفی نیست و احتمالا آنها میراث‌دار تمدنی پیشرفته‌تر در گذشته دور بوده‌اند. بعضی به صراحت، ریشه و مبداء تمام تمدن‌های گذشته را آتلانتیس می‌دانند.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *