اوروک سرزمین گیلگامش

گیلگمش

اوروک سرزمین گیلگامش(شبح اوروک و جوینده عصاره نامردنی شدن) که اعتباری همتراز خدایان داشت و شجاعتش مرزی رو نمیشناخت، اولین مگاسیتی بشریت،مکان اولین خط نوشتاری،مهد اولین آسمانخراشهای زمین،هونگ کونگ قدیم و صاحب دهها رتبه اول دیگر در تاریخ هوموساپین.

سال هزار هشتصد و پنجاه و سه در نینوا هنری لیک باستانشناس انگلیسی هزاران لوح گلی پیدا میکنه،هیچ شکی در این نبود و نیست که مربوط به کتابخانه ای بودند با قدمت بیش از دو هزار و ششصد سال که توسط آسووانیپال پادشاه ساخته شده بود.

خیلی از الواح شکسته و نابود بودند.بعضی از اونا خیلی جالب بودن و نوشته های روشون دستورات ادبیات امروز رو داشت مثل جمله و پاراگراف.هنری لیک فقط میدونست که خط میخی هستند ولی بلد نبود بخونه و اونا رو به لندن میفرسته تا از اکسپرتها و متخصصان این خط کمک بگیره.

انتقال اونا بزرگترین انفجار بشریت رو رقم زد و ثابت شد که سومریان قبل از آشوریان بودند. جورج اسمیت که طراح اسکناسهای بانک بود خبره ترین شخص زمان خود در خط میخی بود.

در سال هزار و هشتصد و هفتاد و دو جورج اسمیت نام گیلگامش پادشاه و شخصیت اونو رونمایی کرد.شخصیتی که بیشتر خوشگذرانی رو به شاهی تشخیص میداد.

امروز کنار اینکه بعضی از محققین مثل آندره جورج شخصیت گیلگامش رو در وجودش شک دارن و اونو بیشتر حماسه و افسانه میدونن دلیلش اینه که تعدادی از اون الواح مربوط به هزار و دویست سال پیش از میلاد هستند(اشتباه نگیرید با قدمت کنابخانه)که توسط زین لِکِه اونینی که گیلگامش رو دوسوم خدا و یک سوم انسان توصیف کرده.

اونینی مبنای اطلاعات خودش رو روایتها و الواح ششصد سال قبل از خودش قرار داده بود، که میرسید به اوروک، که ساکنانش چهارهزار و‌ششصدسال پیش تصمیم گرفته بودند در فصلهای مختلف سال بجای مهاجرت شرایط زندگی رو در همون منطقه برای چهارفصل مهیا کنن و بجای کوچ کردن،در یک جا مستقر بمونن.

از آبیاری و کشیدن جوی و نهر آب پای درختان تا ساختن سرپناه برای چهارفصل و استفاده از احشام باعث شد که نوعی تقسیم کار و همکاری اجتماعی صورت بگیره و پایه های اولیه اجتماع مدرن نهاده شه.

اوروک و گیلگامش بدون شک متصل به خدایان آنوناکی بودند و آثارشون نیز در الواح سومری بین النهرین هم دیده میشه.این کشفیات و راز خدایان بیگانه ای که هر چندهزار سال یکبار به زمین میامدند،در کنار جستجوی تابوت عهد عتیق سوای قضیه نفت و ایران یکی از دلایل کشیدن عراق به کام جنگ و نابودی بود.کاوه_سیبکی

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *