برای کنترل سرطان سینه چه باید کرد

برای جلوگیری از بروز بیماری خطرناک سرطان سینه چه باید کرد؟ سرطان سینه یکی از شایع ترین بیماری ها بین زنان است و امروزه بیماری سرطان سینه رو به افزایش است.

برای پیشگیری از بروز سرطان سینه راه های موثری وجود دارد که در این مقاله با روش هایی برای جلوگیری از ابتلا به سرطان سینه آشنا می شویم.

۱ – اجتناب از چاقی بیش از حد :

 چاقی مفرط خطر ابتلا به سرطان سینه را در دوران یائسگی افزایش میدهد .بنابراین از چاقی تدریجی جلوگیری کرده و شاخص وزن خود را زیر ۲۵ نگه دارد .

۲- غذاهای سالم بخورید :

رژیمی شامل سبزیجات و میوه جات و نوشیدنی های کم شکر داشته باشید وغذاهای دارای کربوهیدرات و چربی کمتر استفاده کنید . پروتئین های سبک از قبیل ماهی یا سینه مرغ بخورید و در خوردن گوشت قرمز اعتدال داشته باشید . غلات سبوس دار استفاده کرده و به جای چربی های حیوانی روغن های گیاهی مصرف کنید .

۳- جسمی فعال داشته باشید :

تحقیقات نشان می دهد که افزایش فعالیت بدنی (در هر مرحله ی سنی که آغاز شود ) خطر ابتلا به سرطان سینه را تا حدود ۱۰ الی ۳۰ درصد کاهش می دهد . که می تواند شامل ۳۰ دقیقه پیاده روی در روز و ۵ روز در هفته باشد تا تاثیر مطلوب را داشته باشد .

۴- الکل ننوشید :

مصرف الکل با افزایش خطر ابتلا به سرطان سینه همراه است . زنان باید از مصرف الکل خودداری کنند .

۵- اجتناب از هورمون درمانی جایگزین :

هورمون درمانی یائسگی٬ خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش می دهد . اگر برای کنترل علائم یائسگی مجبور به استفاده از هورمون هستید از مصرف داروهایی که حاوی پروژسترون هستند اجتناب کرده و از انها حداکثر تا سه سال استفاده کنید . هورمون های Bioidentical و کرم ها و ژل های هورمونی نیز ایمن تر از هورمون های تجویزی نیستند و از مصرف انها نیز باید خودداری کرد .

۶- در مصرف داروهای استروژنی دقت کنید :

زنانی که دارای سابقه ی خانوادگی سرطان سینه هستند و زنان بالای ۶۰ سال سن ٬٬ باید با پزشک خود در رابطه با جوانب مثبت و یا منفی داروهای استروژن مانند تاموکسیفن و رالوکسیفن مشورت کنند.

۷- در مصرف داروی اروماتاز مهارکننده ٬ اگزمستان دقت کنید :

 اروماتاز انزیمی است که استروژن را سنتز می کند .

نتایج حاصل از مطالعاتی که در اوایل سال جاری منتشر شد نشان داد که داروی اگزمستان خطر ابتلا به سرطان سینه را تا حدود ۶۵ درصد٬ در موارد پر خطر٬ در دوران یائسگی و پس از آن کاهش می دهد. در این خصوص با پزشک خود مشورت کنید که ایا این دارو برای شما مفید هست یا خیر .

۸- سیگار نکشید :

تحقیقات نشان میدهد که سیگار کشیدن در طولانی مدت با افزایش خطر ابتلا به سرطان سینه در برخی از زنان همراه است .

۹- تا زمانیکه میتوانید به شیردهی نوزاد خود ادامه دهید:

 زنانی که دوران شیردهی نوزادان خود را حداقل برای یکسال ادامه میدهند بعدها کمتر در خطر ابتلا به سرطان سینه قرار می گیرند .

۱۰-و در نهایت همیشه اطلاعات خود را در زمینه سرطان سینه و اکتشافات جدید درمانی مربوطه بروز نگه دارید .

محاسبه شاخص توده وزنی BMI(وزن بر حسب کیلوگرم) تقسیم بر( قد بر حسب متر به توان دو)

وزن نرمال : ۲۴- ۱۹

اضافه وزن یا چاقی درجه۱ : ۲۹-۲۵

چاقی درجه۲ :۳۴ -۳۰

چاقی درجه ۳ : ۴۰-۳۵

چاقی مرگبار :بالای ۴۰

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *