ارسال ماهواره جاسوسی مرموز توسط اسپیسایکس

این ماموریت قرار بود روز یکشنبه ۳۰ آوریل آغاز شود اما شرکت اسپیسایکس ماموریت را به دلیل بروز نقص فنی ور بخش تهتانی راکت به تاخیر انداخت. مشتری این پرتاب، دفتر ملی شناسایی، NRO بودهاست، آژانسی دولتی که مسئولیت تولید و مدیریت ماهوارههای جاسوسی را به عهده دارد.
محموله راکت اسپیسایکس که NROL-76 نامیده میشود، محرمانه بوده و اسپیسایکس هیچ اطلاعاتی از نوعی تجسسی که توسط آن انجام خواهد گرفت،ابعاد محموله و یا مداری که در آن قرار میگیرد اعلام نکردهاست. NRO میگوید تهدیدهای بالقوه علیه آمریکا را به واسطه تعقیب تروریستها و نظارت بر تولید سلاحهای اتمی در دیگر کشورها شناسایی میکند و در عین حال میتواند به عنوان هشدار پیش از حملات موشکی عمل کند.
اسپیسایکس معمولا کل عملیات پرتاب را به صورت آنلاین پخش میکند، اما اینبار پس از اتمام مرحله اول پرتاب و جدا شدن بوستر از مرحله اول راکت، تصاویر ویدیویی قطع شد. هفت دقیقه پس از پرتاب، راکت بوستر مرحله اول از بخش بالایی راکت جدا شده و موتورهایش را روشن کرد تا بتواند در نهایت سلامت دوباره روی زمین فرود آید. رایانهای داخلی راکت را به سوی سکوی فرود در مرکز فضایی کندی هدایت کرد.
این مانور فرود موفقیتآمیز را تاکنون هیچ پرتابکننده راکت دیگری نتوانسته انجام دهد و راکتها معمولا پس از پرتاب غیرقابل استفاده میشوند. این یکی از اهداف و دستاوردهای شرکت اسپیسایکس است تا بتواند هزینه سفرهای فضایی را به واسطه استفاده بیش از یکبار از یک راکت،کاهش دهد.
راکتی که روز اول ماه می برای پرتاب ماهواره جاسوسی مورد استفاده قرار گرفت، راکتی جدید بود و از این رو این دهمین باری است که اسپیسایکس توانسته پس از پرتاب راکتهایش را بازیابی کند. اسپیسایکس میگوید قصد دارد در سال ۲۰۱۷ در ۶ ماموریت دیگر راکتهای استفاده شدهاش را به کار بگیرد.
منبع : همشهری آنلاین