انتخاب مناسب تغذیه مناسب برای دوران بارداری

یک رژیم غذایی سالم و متعادل تمام مواد مغذی شما و فرزندتان را تکمیل می کند ، اتمام رژیم غذایی باعث می شود که شما یک عادت خوبی برای غذا خوردن داشته باشید ، در نظر داشته باشید شما در سه ماهه اول به کالری اضافی نیاز ندارید ، شما باید از خوردن غذاهای خاص در دوران بارداری جلوگیری کنید چرا که تغذیه دوران بارداری مهم است و غذاهای مصرفی ممکن است حاوی باکتری، انگل و یا سموم باشد که به فرزند شما آسیب برساند، این شامل برخی از فراورده های لبنی مانند پنیر و تخم مرغ پخته یا خام می شود.

در دوران بارداری کافئین را کاهش دهید

قهوه

قهوه

شما می توانید در دوران بارداری از خوردن قهوه لذت ببرید اما شما باید مصرف قهوه در روز را به ۲۰۰ میلی گرم کافئین در روز کاهش دهید که معادل دو فنجان قهوه فوری و یا یک فنجان قهوه دم کرده می باشد.
اگر شما بیش از ۲۰۰ میلی گرم در روز در دوران بارداری کافئین مصرف می کنید خطر ابتلا به سقط جنین را افزایش می دهید ، این محدودیت کافئین شامل تمام منابع کافئین از جمله قهوه، چای سبز، نوشابه ،نوشیدنی های انرژی زا می باشد.

اگر سیگار میکشید سعی کنید قبل از بارداری ترک کنید

اگر شما در دوران بارداری سیگار می کشید، جدا از خطرات برای سلامتی شما، ممکن است جنین شما در خطر سقط قرار بگیرد. استنشاق دود سیگار می تواند در نوزاد به دنیا نیامده تاثیر بگذارد، در نتیجه او هنگام تولد وزن کمی خواهد داشت.

رهایی از بیماری در دوران بارداری

اکثر مادران در طول سه ماهه ی اول بارداری از بیماری رنج می برند، اغلب اوقات با خوردن غذا تهوع می گیرند ، بیابید که کدام غذا ها برای شما خوب و کدام غذا باعث می شود که احساس تهوع کنید.
خوراک هایی مانند اسنک یا بیسکوییت ، نان میتواند به شما کمک کند ، بیماری شما بین ۱۲ یا ۱۴ هفته خوب میشود، اگر شما روزی چند بار استفراغ میکنید و قادر نیستید که آن را کنترل کنید در اسرع وقت به دکتر مامای خود مراجعه کنید.

آهن،مهمترین ماده مغذی در ماه دوم بارداری

در طی دوران بارداری، به ویژه در ماه دوم بارداری جریان خون مادر باردار برای حمایت از جنین افزایش خواهد یافت. اگر شما به عنوان یک مادر باردار آهن کافی از مواد غذایی مصرفی خود کسب نکنید، نیروی شما به پایان خواهد رسید و در تمام روز احساس خستگی خواهید داشت. همچنین، کمبود آهن در رژیم غذایی روزانه شما در ماه دوم بارداری ، ممکن است منجر به کم خونی در بدن خودتان و یا جنین شود. به یاد داشته باشید از زمانی که دانستید باردار هستید، باید به دنبال مصرف ۲۷ میلی گرم آهن در هر روز باشید. در حالی که شما می توانید از طریق رژیم غذایی آهن دریافت نمایید، اما باید بدانید که مقدار آن، برای رفع نیازهای دوران بارداری شما کافی نخواهد بود. از این رو، شما به عنوان یک مادر باردار باید مصرف مکمل های آهن را بعد از صحبت کردن با پزشک متخصص زنان و زایمان، شروع کنید.

مصرف کلسیم در ماه دوم بارداری

در ماه دوم بارداری، رشد استخوان های فرزند شما آغاز خواهد شد که در این صورت بدن جنین نیاز شدیدی به کلسیم خواهد داشت. شما باید در دوران بارداری خود، هر روز ۱۰۰۰ میلی گرم کلسیم مصرف کنید. لازم است بدانید که شما به عنوان یک مادر باردار به راحتی می توانید از طریق مصرف مواد غذایی مانند محصولات لبنی و سبزیجات برگ سبز، کلسیم مورد نیاز خود و فرزندتان را تامین کنید. اگر در دوران بارداری، کلسیم را به رژیم غذای روزانه خود اضافه نکنید، بدنتان کلسیم استخوان ها و دندان های شما را شسته و برای رفع نیازهای جنین استفاده خواهد کرد. در نتیجه، استخوان ها و دندان های شما ضعیف و شکننده خواهد شد.

پروتئینهای ضروری در ماه دوم بارداری

در حالی که بسیاری از زنان باردار این تصور را دارند که مصرف پروتئین فقط در طول سه ماهه دوم و سوم دوران بارداری لازم است، اما شما بدانید که این ایده اصلا درست نیست. شما به عنوان یک مادر باردار باید مصرف پروتئین اضافی را بعد از این که دانستید باردار هستید، آغاز کرده باشید. پروتئین، تضمین کننده جریان مناسب خون در جنین شما بوده و همچنین باعث تسهیل در رشد طبیعی عضلات فرزندتان خواهد شد. شما می توانید از طریق مصرف پنیر کم چرب و ماهی، پروتئین لازم برای بدن خود و جنین داخل رحمتان را دریافت کنید. با این حال، مطمئن شوید که ماهی مصرفی شما دارای مقدار کمی جیوه باشد. بهتر است مصرف پروتئین روزانه در ماه دوم بارداری، در هر روز از ۷۵ گرم تا ۱۰۰ گرم باشد.

در طول دوره بارداری ، قبل از مصرف دارو آن را بررسی کنید

شما باید در مصرف دارو بیش از حد دقت کنید چون ممکن است برای جنین شما مضر باشد ، این بدان معنی نیست که وقتی شما نیاز به دارو دارید آن را نباید مصرف کنید، باید قبل از مصرف دارو آن را با ماما یا داروساز مشورت کنید.

در سه ماه اول بارداری روزانه یک مکمل اسید فولیک مصرف کنید

روزانه یک مکمل اسید فولیک مصرف کنید، اسید فولیک یک ماده مغذی ضروری است که کودک شما در برابر مشکلات مغز و نخاع مانند اسپینا بیفیدا (شکاف مادرزادی مهره ها) محافظت میکند.

شما روزانه نیاز دارید که ۴۰۰ میکروگرم مکمل اسید فولیک (ویتامین B9 ) مصرف کنید ، میتوانید از داروخانه ها آن را تهیه کنید، شما همچنین روزانه ۱۰ میکروگرم ویتامین D هم نیاز دارید ، شما می توانید یک مولتی ویتامین در دوران بارداری مصرف کنید اما نباید جایگزین رژیم غذایی شما شود.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *