ایالت سلانگور در یک نگاه
معابد مقدس، مساجد بزرگ مسلمانان، روستای مردمان اورنگ اصلی و بسیاری دیگر از جاذبههای سلانگور، این ایالت را به یکی از پرطرفدارترین مقاصد گردشگری تبدیل کرده است.
ایالت سلانگور که به دارالاحسان شهرت دارد، یکی از ۱۳ ایالت مالزی است. این ایالت در ساحل غربی شبهجزیره مالایا واقع شده و از شمال با ایالت پراک، از شرق با ایالت پاهانگ و از جنوب با ایالت نگری سمبیلان همسایه است. مرکز این ایالت شاه عالم و مرکز سلطنتی آن، کلانگ است.
ایالت سلانگور جمعیتی حدود ۶.۵ میلیون نفر و مساحتی با ابعاد ۸.۱ هزار کیلومتر مربع دارد. مسلمانان این شهر، ۵۷٪ از جمعیت را به خود اختصاص دادند، و بعد از آن بوداییان با ۲۵٪ قرار دارند. پیروان هندویسم تنها ۱۲٪ و مسیحیت کمتر از ۴٪ است. زبان رسمی این ایالت مالزیایی است. نوع حکومت در این ایالت پادشاهی مشروطه است و سلطان به شکل موروثی انتخاب میشود.
کوالالامپور که یکی از شهرهای فدراسیون مالزی است و بدون دخالت سلطان، زیر نظر دولت مرکزی اداره میشود، در مرزهای جغرافیای ایالت سلانگور واقع شده است. اگر قصد سفر به این شهر جهانی را دارید، میتوانید از تورهای کوالالامپور دیدن کنید.
در قرن هجدهم میلادی، و با افزایش نیاز به لاستیک و قلع، سلانگور با داشتن منابع عظیمی از این دو، رشد و توسعه یافت و به یکی از قدرتهای سیاسی در منطقه تبدیل شد. با ورود انگلیسیها به خاک مالزی، اقتصاد سلانگور دچار رکود شد؛ اما پس از بازگشت به فدراسیون مالایا در سال ۱۸۷۴، این ایالت به شکوه قبل خود بازگشت.
یکی از سوغاتیهای معروف سلانگور محصولات پیوتری است. شما میتوانید برای هر سن و سلیقهای، یک هدیه متفاوت از این محصولات تهیه کنید.
همچنین برای خرید میتوانید به مرکز خرید سانوی پیرامید و بازار شبانه کامپونگ بارو سر بزنید.
از دیدنیهای سلانگور، «روستای ماه مری» (Mah Meri Cultural Village) را میتوان نام برد. این روستا در «جزیره کری» (Pulau Carey) واقع شده است و بهتر است قبل از رفتن، با تماس یا ایمیل ورود خود را اعلام کنید. در این روستا که به مردم اورنگ اصلی تعلق دارد، شما میتوانید با فرهنگ و سنتهای این مردم کهن آشنا شوید. همچنین میتوانید از صنایع چوبی و ماسکهای معروف این روستا که حین رقص برای ارتباط با ارواح اجدادشان استفاده میکنند، دیدن کنید.
غارهای باتو، یکی از گنجینههای ملی مالزی و یکی از مقدسترین مکانها برای هندوها به شمار میرود. این مکان که در فاصلهی ۱۳ کیلومتری از کوالالامپور قرار دارد، بیش از یک قرن میزبان زیارتکنندگان بوده است. اگر شلوغی برای شما آزاردهنده نیست، میتوانید در فستیوال تایپوسام که در اواخر ژانویه و اوایل فوریه برگزار میشود، شرکت کنید. در این فستیوال زائران از سراسر جهان در این مکان جمع میشوند.
مسجد سلطان صلاح الدین عبدالعزیز شاه، که به مسجد کبود نیز شهرت دارد، یکی دیگر از جاذبههای سلانگور محسوب میشود. این مسجد باشکوه، دومین مسجد بزرگ در جنوب آسیا است و ۲۴ هزار نمازگزار را در خود جا میدهد. منارههای این مسجد با طول ۱۴۰ متر، عنوان بلندترین منارههای جهان را به خود اختصاص دادهاند.
از دیگر دیدنیهای سلانگور «جزیره کتام» (Pulau Ketam) است. خانههای این روستای ماهیگیری روی آب ساخته شده است. در این روستا میتوانید عکسهای خوبی بگیرید و با سر زدن به رستورانهای چینی، از غذاهای دریایی چینی لذت ببرید. برای رفتن به این جزیره باید سوار فریهایی شوید که از ایستگاه پلابوهان کلانگ حرکت میکنند.
از دیگر جاذبههای سلانگور میتوان به مجموعه تفریحی سان وی لاگون، پارک پرندگان کوالالامپور، معبد سری ماهاماریان و برجهای دوقلوی پتروناس اشاره کرد.