باتری جدید از گرافن با شارژ ۵ برابر سریع‌تر

موسسه‌ی فناوری پیشرفته‌ی کمپانی سامسونگ یا همان «SAIT»، باتری جدیدی از توپ گرافن تولید کرده است که می‌تواند در مقایسه با باتری‌های یون لیتیومی امروزی، ۵ برابر سریع‌تر شارژ کند. سامسونگ این ماده‌ی جدید را طی کنفرانسی مطبوعاتی در روز چهارشنبه ۲۸ نوامبر ۲۰۱۷، معرفی کرد.
اما این ماده‌ی جدید، چقدر سریع عمل می‌کند؟ خب از دیگاه نظری، این ماده‌ی توپ گرافن، تنها به ۱۲ دقیقه نیاز دارد تا به شارژ ۱۰۰ درصدی برسد. اما نباید از این نکته اظهار تعجب کرد که این دستاورد را مدیون گرافن هستیم. این ماده‌ی دو بُعدی از مدت‌ها پیش، به‌عنوان ماده‌ای شگفت‌انگیز شناخته شده است که دلیلش را به ترکیب ویژگی‌های منحصربه‌فرد آن نسبت می‌دهند. گرافن سخت، بادوام و بسیار رسانا است.
محققان موسسه‌ی SAIT به رهبری «این هیوک»، سازوکاری را طراحی کرده‌اند که این اجازه را به گرافن می‌دهد تا با استفاده از سیلیس به فُرم سه‌بُعدی پاپ‌کُرن مانندی در آید. توپ گرافنی در این شیوه به لایه‌های محافظ «آند» و مواد «کاتدی» در باتری‌های یون لیتیومی اعمال می‌شود.
باتری جدید سامسونگ، می‌تواند تحولی در زمینه‌ی باتری‌ها به‌وجود آورد؛ چیزی که خیلی‌ها انتظارش را می‌کشند، زیرا این فناوری برای دهه‌ها بدون تغییر باقی مانده است. باتری‌های یون لیتیومی انرژی مورد نیاز خیلی از دستگاه‌های ما را تامین می‌کنند؛ از گوشی‌های هوشمند و گَجت‌های هوشمند گرفته تا وسایل نقلیه‌ی برقی.
باتری‌ها، نقشی حیاتی در عکس‌برداری مجدد از شبکه‌ی انرژی ایفا می‌کنند. افزایش ظرفیت و زمان شارژ سریع‌تر یکی از پیشرفت‌هایی است که باتری‌های امروزی به آن نیاز دارند. براساس گزارش محققان موسسه‌ی SAIT سامسونگ، علاوه بر شارژ سریع، باتری‌های ساخته شده از گرافن در دماهای بالایی مثل ۶۰ درجه‌ی سلسیوس، پایداری زیادی از خود نشان می‌دهند. آن‌ها جزئیات کارشان را در مجله‌ی Nature Communications منتشر کردند.
بنا به توضیح سامسونگ، این چنین باتری‌های پایداری می‌توانند اهمیت به‌سزایی برای خودروهای برقی داشته باشند. هیوک این‌گونه توضیح داد: «تحقیقات ما زمینه را برای ترکیب ماده‌ی گرافن چندمنظوره با قیمتی مقرون به‌صرفه مهیا می‌سازد. در ضمن، ما توانستیم قابلیت‌های باتری‌های لیتیومی را هم به‌طرز قابل توجهی ارتقا ببخشیم، چرا که بازار گوشی‌های تلفن همراه و وسایل برقی به سرعت در حال رشد است. ما متعهدیم تا نسبت به کاوش و بررسی مداوم و توسعه‌ی فناوری باتری ثانویه به پاس این گونه روندها مبادرت بورزیم.»

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *