بهترین روش برای رفع جوش صورت چیست؟

درمان جوش صورت

جوش صورت، در برخی موارد به عنوان علائم دوران بلوغ شناخته می‌شود و با افزایش سن از بین می‌رود؛ ولی افرادی نیز هستند که به خاطر این جوش‌ها دچار مشکلات فراوانی می‌شوند و حتی جوش‌های آن‌ها منجر به زخم‌های پوستی نیز می‌شود.

محققین دانشگاه راتگرز آمریکا اخیراً مطالعه‌ای در زمینه درمان جوش صورت انجام داده‌اند و تمرکز خود را معطوف کسانی کرده‌اند که پوست تیره‌تری دارند. آن‌ها یافته‌های مطالعه‌ی خود را در مجله The Journal of Clinical and Aesthetic Dermatology منتشر کرده‌اند.

به اعتقاد متخصصین، جوش پوستی زمانی ایجاد می‌شود که منافذ پوست بسته شوند. این اتفاق عموماً زمانی که در حین بلوغ هورمون‌های بدن دچار تغییر می‌شوند رخ می‌دهد، ولی با این حال این وضعیت در هر سنی امکان بروز دارد.

در حال حاضر درمان‌های زیادی برای رفع جوش صورت در دسترس هستند. برخی از داروهایی که برای درمان جوش استفاده می‌شوند، بدون نسخه در داروخانه‌ها در دسترس مردم هستند در صورتی که برای کسانی که دچار وضعیت شدیدتر جوش صورت هستند، ممکن است این درمان‌ها جواب ندهد و باید از داروهای دیگری که با نسخه متخصص در اختیار آن‌ها قرار می‌گیرد، استفاده کنند.

برخی از کسانی که دچار جوش صورت می‌شوند، پس از درمان به طور کامل از شر آن‌ خلاص می‌شوند، ولی در برخی موارد جوش منجر به ایجاد زخم می‌شود. کسانی که جوش صورت خود را دستکاری می‌کنند و برای درمان آن کاری انجام نمی‌دهند، با احتمال بیشتری دچار زخم‌های پوستی می‌شوند. البته شدت جوش‌های پوستی به نوع جوش نیز بستگی دارد. کسانی که جوش کیستی یا جوش نقطه‌ای دارند، با احتمال بیشتری دچار زخم‌های پوستی می‌شوند. طبق آمار، ۳۰ درصد کسانی که دچار جوش‌های شدید در صورت خود می‌شوند، در نهایت دچار زخم‌های پوستی نیز می‌شوند و جای جوش بر روی صورت آن‌ها باقی می‌ماند.

بهترین روش برای رفع جوش صورت چیست؟

معمولاً برای از بین بردن زخم‌های پوستی ناشی از جوش از دو روش استفاده می‌شود؛ لایه‌برداری شیمیایی و میکرونیدلینگ. در لایه‌برداری شیمیایی، متخصص پوست یک ماده شیمیایی خاص را برای مدت معین بر روی پوست قرار می‌دهد و سپس لایه‌ی بالایی پوست را با آن برمی‌دارد و به این ترتیب، نشانه‌های زخم پوستی به همراه لایه‌هایی از پوست برداشته می‌شود. در ر، متخصص پوست بیمار را با کمک سوزن‌های بسیار ریز خراش می‌دهد و به این ترتیب، پوست را تحریک می‌کند تا فرآیند کلاژن‌سازی را بهتر انجام دهد. به کمک میرونیدلینگ می‌توان مشکلات متعدد پوستی را درمان کرد. به کمک میکرونیدلینگ می‌توان رشد موها را نیز بهبود بخشید.

محققین دانشگاه راتگرز با انجام مطالعه بر روی ۶۰ نفر، دو روش فوق را با یکدیگر مقایسه کرده‌اند. این افراد در دو گروه به صورت هر دو هفته یک بار تا ۱۲ هفته یا میکرونیدلینگ انجام دادند و یا از لایه‌برداری شیمیایی استفاده کردند.

آنالیز نتایج به‌دست آمده از هر دو روش پس از ۱۲ هفته نشان داده است که در ۷۳ درصد از کسانی که میکرونیدلینگ انجام داده بودند، علائم بهبود مشاهده شده است؛ در صورتی که در لایه‌برداری شیمیایی تنها در ۳۳ درصد موارد بهبود مشاهده شده است.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *