بهترین گوشیهای هوشمند بازار با قیمت کمتر از ۸۰۰ هزار تومان – دیماه ۹۵ (قسمت اول)
مدتها پیش، وقتی از یک گوشیهوشمند با قیمت کمتر از ۸۰۰ هزار تومان صحبت به میان میآمد، فاکتورهای زیادی از جمله کیفیت بدنه و کیفیت صفحهنمایش از لیست انتخاب کاربران کنار گذاشت میشد. با اینحال، ورود سازندگان چینی به بازار گوشیهای هوشمند باعث تنوع نسبتاً بالایی در میان گوشیهای میانرده و حتی ارزانقیمت شده است و این موضوع، انتخاب یک محصول مناسب را برای کاربران دشوار میکند.
مقالات راهنمای خرید گوشیهای هوشمند به سه بازه قیمتی کمتر از ۸۰۰ هزار تومان، بین ۸۰۰ هزار تومان تا ۱٫۴ میلیون تومان و بیشتر از ۱٫۴ میلیون تومان تقسیم میشود. هر مقاله نیز به دو قسمت تقسیم خواهد شد که در قسمت اول، به مرور فاکتورهای مهم در هنگام خرید یک گوشیهوشمند در بازه قیمتی مدنظر و در قسمت دوم به لیست بهترین گوشیهای هوشمند در آن بازه قیمتی اشاره میشود.
در ادامه، قسمت اول مقاله خرید بهترین گوشیهای هوشمند با قیمت کمتر از ۸۰۰ هزار تومان آورده شده است:
* توجه داشته باشید که موارد بیانشده، به ترتیب نیامده است. بنابراین توصیه میکنیم که پس از خواندن تمامی آنها، تصمیمگیری نمایید.
* علت حجم بالای مطلب، اهمیت مواردی است که در هنگام یک خرید یک گوشیهوشمند باید به آن توجه داشته باشید. بنابراین، توصیه میکنیم که در صورت امکان، قسمت اول این مقاله را پیش از قسمت دوم آن بخوانید.
* هر مقاله پس از یک ماه، بهروزرسانی خواهد شد و ممکن است برخی از موارد بسته به شرایط بازار و نرخ ارز در لیست زیر تغییر نماید.
صفحهنمایش:
۱ – در بازه قیمتی کمتر از ۸۰۰ هزار تومان، گوشیهای هوشمند به ترتیب به نمایشگر FWVGA، WVGA، اچدی یا فول اچدی مجهز شده است. بهطور عمده، محصولات ۱- با قیمت کمتر از ۳۰۰ هزار تومان به صفحهنمایش WVGA و FWVGA مجهز شدهاند و تشخیص پیکسلها در صفحهنمایش امکانپذیر است؛ بنابراین خرید آنها را چندان توصیه نمیکنیم! ۲- با قیمتی بین ۳۰۰ تا ۶۰۰ هزار تومان به صفحهنمایش اچدی مجهز شدهاند و تشخیص پیکسلها بسته به اندازه صفحهنمایش ممکن است آسان یا دشوار باشد. با اینحال، در صورت انتخاب یک محصول مجهز به صفحهنمایش ۵ اینچی یا کمتر، پیکسلها چندان نمایان نیست؛ مگر آنکه چشمان قوی داشته باشید! ۳- با قیمت بیشتر از ۶۰۰ هزار تومان، بسته به فناوری صفحهنمایش مورداستفاده در آن، به یک نمایشگر فول اچدی یا اچدی مجهز شده است. در این بازه قیمتی، محصولات مجهز به نمایشگر آمولد از یک صفحهنمایش اچدی و محصولات مجهز به نمایشگر IPS از یک صفحهنمایش فول اچدی استفاده میکند.
*توجه: تشخیص پیکسلها در نمایشگرهایی که در هر اینچ از صفحه نمایش، بیش از ۳۳۰ پیکسل وجود دارد؛ غیرممکن است. نحوه بیان تراکم پیکسلی یک صفحهنمایش به صورت X-ppi بوده که در آن، X تعداد پیکسلها در هر اینچ است.
۲- در بازه قیمتی کمتر از ۸۰۰ هزار تومان، گوشیهای هوشمند به نمایشگر IPS LCD یا آمولد مجهز شدهاند. با اینحال، برخی از گوشیهای موجود در بازار که قیمت آنها از ۳۰۰ هزار تومان کمتر است، از نمایشگر TFT LCD استفاده میکنند.
مزایای نمایشگر IPS نسبت به TFT:
- زاویه دید مناسبتر
- روشنایی بیشتر
- توانایی تولید رنگ بیشتر
مزایای نمایشگر TFT نسبت به IPS:
مزایای نمایشگر آمولد نسبت به IPS:
- مصرف انرژی کمتر
- رنگها در نمایشگر آمولد نسبت به IPS، روشنتر است و رنگ مشکی نیز بهتر نمایش داده میشود.
- روشنایی بیشتر
- معمولاً زاویه دید بهتری دارند.
مزایای نمایشگر IPS نسبت به آمولد:
- رنگها اغراقشده نمایش داده نمیشود. (البته در برخی از گوشیهای مجهز به صفحهنمایش آمولد، قابلیت تنظیم رنگ به منظور کاهش اغراق رنگهای تولیدی وجود دارد.)
- نمایش رنگ سفید در نمایشگر IPS بهتر است.
رزولوشن صفحهنمایش به نوع پنل نمایشگر، بستگی ندارد. بنابراین در بین گوشیهای هوشمند با قیمت کمتر از ۸۰۰ هزار تومان، در صورتیکه رزولوشن صفحهنمایش برای شما حائز اهمیت است، توصیه میکنیم که یک گوشی با نمایشگر IPS فول اچدی خریداری نمایید. در غیر اینصورت، میتوانید یکی از گوشیهای سامسونگ را با نمایگشر آمولد اچدی انتخاب کنید.
* موارد دیگری مانند حداکثر روشنایی صفحهنمایش، نیز در هنگام انتخاب یک گوشیهوشمند باید مدنظر قرار گرفته شود اما به طور کلی، پیش از انتخاب یک گوشیهوشمند در صورت خرید حضوری، حداکثر و حداقل روشنایی صفحهنمایش را بررسی کنید.
* بهطور کلی، گوشیهای هوشمند با قیمت کمتر از ۸۰۰ هزار تومان، نمایشگری ۴٫۵ تا ۵٫۵ اینچی دارند. خرید محصولات مجهز به صفحهنمایش کوچکتر از ۵ اینچی در بازه قیمتی بین ۴۰۰ تا ۸۰۰ هزار تومان توصیه نمیشود و بهطور کلی، به دنبال خرید یک محصول مجهز به صفحهنمایش کوچکتر از ۴٫۷ اینچ با قیمت کمتر نیز نباشید. همچنین، به دلیل استفاده از نمایشگر اچدی در بسیاری از گوشیهای هوشمند، خرید محصولات مجهز به صفحهنمایش بزرگتر از ۵٫۵ اینچ در این بازه پیشنهاد نمیشود.
جنس بدنه:
گوشیهای هوشمند با قیمت کمتر از ۸۰۰ تومان، بهطور عمده از بدنه فلزی یا پلاستیکی استفاده میکنند و به همین جهت، توصیه میکنیم که یک گوشیهوشمند با بدنه فلزی انتخاب نمایید.
مزایای بدنه پلاستیکی نسبت به فلزی:
- درب پشتی توسط کاربر قابل تعویض است.
- امکان دسترسی به باتری
برای اطلاع، در بیشتر گوشیهای هوشمند کمتر از ۴۰۰ هزار تومان، تنها از بدنه پلاستیکی استفاده شده است.
حافظه رم:
حافظه رم در انتخاب یک گوشیهوشمند با قیمت کمتر از ۸۰۰ هزار تومان، حائز اهمیت است؛ با اینحال، ملاک قرار دادن آن به سیستمعامل یک گوشیهوشمند بستگی دارد. محصولاتی که کمتر از ۸۰۰ هزار تومان قیمت دارند، عموماً به سیستمعامل اندروید مجهز شدهاند یا از سیستمعامل ویندوز ۱۰ موبایل استفاده میکنند که البته تعداد گوشیهای ویندوزی در این بازه قیمتی، بسیار محدود است.
- گوشی ویندوزی: حداقل یک گیگابایت حافظه رم گوشی اندرویدی: حداقل دو گیگابایت حافظه رم
- محصولات با قیمت کمتر از ۴۰۰ هزار تومان، بهطور عمده به ۱٫۵ یا یک گیگابایت حافظه رم مجهز شده است. بنابراین، مدلهایی را انتخاب کنید که با این حداقل حافظه رم (یک یا ۱٫۵ گیگابایت حافظه رم) همراه شده باشد.
- برخی از گوشیهای هوشمند شیائومی، میزو، لنوو و هوآوی در این بازه قیمتی از سه گیگابایت حافظه رم استفاده میکند. خرید آنها را به جای یک گوشیهوشمند با دو گیگابایت یا یک گیگابایت حافظه رم توصیه میکنیم؛ البته موارد دیگری که در ادامه بیان میشود را حتماً ملاک قرار دهید.
چیپست:
بسیاری از فروشندگان در بازار به اشتباه، آنرا پردازنده مینامند! با اینحال، چیپست با پردازنده متفاوت است و توضیح کامل در رابطه با آن در حوصله این مقاله نمیگنجد. سیستمرویتراشه (System on Chip) بهطور کلی به یک تراشه اشاره میکند که از نظر اندازه، مشابه با پردازنده رایانههای کامپیوتر است اما شامل برخی از اجزای سختافزاری دستگاه از جمله حافظه رم، حافظه داخلی، هستههای پردازشی و چیپ گرافیکی میشود. در ادامه، تنها آنها را چیپست یا تراشه مینامیم.
به طور کلی، گوشیهای موجود در بازار با قیمت کمتر از ۸۰۰ هزار تومان، از تراشه Kirin، Spectrum (هوآوی)، اگزینوس (سامسونگ)، مدیاتک و اسنپدراگون (کوالکام) استفاده میکنند. در هنگام خرید یک گوشیهوشمند به موارد زیر توجه کنید:
- از خرید محصولات مجهز به تراشه Spectrum تا حد امکان خودداری نمایید.
- تراشه Kirin هوآوی در محصولاتی با قیمت کمتر از ۸۰۰ هزار تومان عملکرد مناسبی دارند و در محصولات سری آنر یا برخی از گوشیهای هوآوی از این تراشه استفاده شده است؛ با اینحال، عملکرد چیپ گرافیکی آنها چندان قوی نیست. در صورتیکه به دنبال خرید یک گوشی هوشمند با قیمتی کمتر از ۸۰۰ هزار تومان و بیشتر از ۴۰۰ هزار تومان هستید، خرید یک محصول مجهز به تراشه Kirin توصیه میشود.
- تراشه اگزینوس سامسونگ که عمدتاً در گوشیهای هوشمند سامسونگ استفاده میشود، در این بازه قیمتی، عملکرد چندان قابل قبولی ندارد.
- از خرید گوشیهای هوشمند با قیمت بیشتر از ۵۰۰ هزار تومان که به تراشههای مدیاتک با چهار هسته پردازشی مجهز شدهاند، خودداری کنید! چیپ هلیو ایکس ۱۰، هلیو پی ۱۰ و هلیو ایکس ۲۰ مدیاتک در محصولات با قیمت کمتر از ۸۰۰ هزار عملکرد خوبی دارند؛ هرچند، تراشه هلیو پی ۱۰ و ایکس ۱۰ قدیمی شده است!
- محصولات مجهز به تراشه اسنپدراگون کوالکام از سری ۲۰۰ یا سری ۴۰۰ در بازه قیمتی بین ۵۰۰ تا ۸۰۰ هزار تومان توصیه نمیشود. با اینحال در صورتیکه بودجه اختصاصی شما برای خرید یک گوشی، کمتر از ۴۰۰ هزار تومان است، خرید محصولات مجهز به تراشههای مدیاتک را (حتی در صورتیکه چهار هستهای باشند) در اولویت قرار دهید.
- در هنگام انتخاب یک گوشی با درنظر گرفتن چیپ در صورت امکان، حتماً محصولات مجهز به تراشههای هشت هستهای ۶۴ بیتی را خریداری نمایید. با اینحال، تعداد هستهها لزوماً به معنای قدرت آن نیست و بار پردازشی بر روی هر هسته را کاهش میدهد. همچنین، فرکانس کاری هستههای پردازشی را در هر چیپست، مورد توجه قرار دهید.
در انتخاب یک گوشیهوسمند به ترتیب قیمت، اولویت با تراشههای زیر است:
- اسنپدراگون ۶۵۰ کوالکام
- هلیو ایکس ۲۰ مدیاتک
- Kirin 650 هوآوی
- هلیو ایکس ۱۰ مدیاتک
- هلیو پی ۱۰ مدیاتک
- اسنپدراگون ۶۱۷ کوالکام
- اسنپدراگون ۶۱۵ کوالکام
- اسنپدراگون ۴۲۵ کوالکام
- MT6753 مدیاتک
- Kirin 620 هوآوی
- اسنپدراگون ۴۱۰ کوالکام
- اگزینوس ۳۴۷۵ سامسونگ
- اسنپدراگون ۲۱۲ کوالکام
- اسنپدراگون ۲۱۰ کوالکام
دوربین:
بهطور عمده، هنگام انتخاب یک گوشیهوشمند میانرده و یا ارزانقیمت به دوربین آن چندان توجه نداشته باشید زیرا اکثراً عملکرد خوبی ندارد و کیفیت تصاویر گرفتهشده با گوشیهای ردهبالا قابل مقایسه نیست و همچنین، نویز زیادی در تصاویر وجود دارد. در بازه قیمتی کمتر از ۸۰۰ هزار تومان، محصولات مجهز به دوربین دوگانه وجود ندارد. بنابراین، تمامی مدلها به یک دوربین اصلی مجهز شدهاند.
از آنجاییکه عملکرد یک دوربین به اعداد و ارقام وابسته نیست و معیارهای دیگری در کیفیت تصاویر خروجی تاثیر دارد، در مقاله بهترین گوشیهای هوشمند بازار با قیمت کمتر از ۸۰۰ هزار تومان (دیماه ۱۳۹۵) بیشتر به آن خواهیم پرداخت. البته حتماً تعداد پیکسل بالاتر سنسور دوربین، لزوماً به معنای عملکرد مناسب یک گوشی در زمینه عکاسی یا فیلمبرداری نیست اما موارد زیر را حتماً مدنظر قرار دهید:
- از انتخاب محصولات بدون فلاش LED خودداری نمایید زیرا عکاسی و یا فیلمبرداری در محیطهایی که شرایط نوری چندان مناسبی ندارند، امکانپذیر نیست.
- گوشیهای هوشمند در بازه قیمت ۵۰۰ تا ۸۰۰ هزار تومان، به فلاش LED دوگانه مجهز شدهاند؛ بنابراین، خرید محصولات ارائه شده با یک فلاش LED در این بازه قیمتی توصیه نمیشود.
- در بازه قیمتی بالاتر از ۴۰۰ هزار تومان، بیشتر محصولات میتوانند با رزولوشن فول اچدی فیلمبرداری نمایند. بنابراین، در صورتیکه حداکثر رزولوشن فیلمبرداری یک مدل در این بازه قیمتی به اچدی محدود شده بود، آنرا از لیست خرید خود حذف کنید.
- برخی از محصولات در بازه قیمتی بالاتر از ۵۰۰ هزار تومان، قابلیت تصویر برداری HDR دارند؛ حتماً به این قابلیت توجه داشته باشید. تثبیتکننده نوری تصویر، اندازه گشادگی دهانه دیافراگم و … از جمله موارد تاثیرگذار در انتخاب یک گوشیهوشمند در زمینه عکاسی است.
پشتیبانی نرمافزاری:
در هنگام خرید یک گوشیهوشمند با قیمت کمتر از ۸۰۰ هزار تومان، در صورتیکه تصمیم دارید تا حداقل دو سال از آن استفاده نمایید؛ به پشتیبانی نرمافزاری دستگاه خود توسط شرکت سازنده توجه داشته باشید. در واقع بیش از برند، باید به شرکت سازنده توجه نمود.
در بین گوشیهای هوشمند بازار که قیمتی کمتر از ۸۰۰ هزار تومان دارند، خرید گوشیهای سامسونگ، الجی و اچتیسی از نظر “وضعیت پشتیبانی نرمافزاری” چندان توصیه نمیشود زیرا تقریباً در آینده بهروزرسانی نخواهند شد. در این بازه قیمتی، اولویت در صورت ملاک قراردادن “وضعیت پشتیبانی نرمافزاری” با گوشیهای شیائومی است. همچنین محصولات سری “آنر” هوآوی و گوشیهای هوشمند از سری “پی لایت” هوآوی، پشتیبانی نرمافزاری قابل قبولی دارند. گوشیهای هوشمند شرکت میزو نیز در این بازه قیمتی (هرچند کمی با تاخیر گوشیهای هوشمند خود را بهروزرسانی میکند) توصیه میشود.
* توجه نمایید که در این بازه قیمتی، بیشتر گوشیهای هوشمند به سیستمعامل اندروید مارشمالو ۶٫۰ مجهز شدهاند که ممکن است توسط شرکت سازنده، رابطکاربری آن شخصیسازی شده باشد. بنابراین، خرید محصولات مجهز به اندروید کیتکت ۴٫۴ و پایینتر و اندروید ۵٫۰ لالیپاپ چندان توصیه نمیشود.
در صورت خرید یک گوشیهوشمند مجهز به ویندوز ۱۰ موبایل، از بابت انتشار بهروزرسانیهای جدید مطمئن باشید زیرا شرکت مایکروسافت بهطور منظم، گوشیهای هوشمند مجهز به ویندوز ۱۰ موبایل را بهروزرسانی میکند. همچنین، خرید گوشیهای هوشمند مجهز به سیستمعامل ویندوز فون ۸٫۰ نیز توصیه نمیشود.
* در بازه قیمتی کمتر از ۸۰۰ هزار تومان و بهطور کلی تقریباً در هر بازه قیمتی، خرید گوشیهای مجهز به سیستمعامل بلکبری را چندان توصیه نمیکنیم.
ظرفیت باتری: در مقاله بهترین گوشیهای هوشمند بازار با قیمت کمتر از ۸۰۰ هزار تومان (دیماه ۱۳۹۵) به آن پرداخته خواهد شد.
سایر مشخصاتفنی:
- حسگر اثرانگشت: در برخی از محصولات جدید بازار بین بازه قیمتی ۵۰۰ تا ۸۰۰ هزار تومان، حسگر اثرانگشت به کار گرفته شده است. با اینحال، بیشتر گوشیهای شیائومی، هوآوی و میزو در این بازه قیمتی، به حسگر اثرانگشت مجهز شدهاند. البته در بازه قیمتی کمتر از ۴۵۰ هزار تومان، یافتن یک گوشیهوشمند با حسگر اثرانگشت، تقریباً غیرممکن است!
- درگاه ارتباطی: تمامی محصولات موجود در حالحاضر در این بازه قیمتی، به درگاه میکرو یواسبی ۲٫۰ مجهز شده است و فعلاً نمیتوانید یک گوشی با درگاه یواسبی Type-C با قیمت کمتر از ۸۰۰ هزار تومان خریداری نمایید.
- پشتیبانی از نسل چهارم ارتباطات: بهطور عمده، بسیاری از گوشیهای هوشمند در بازار که قیمت آنها بین ۳۰۰ تا ۸۰۰ هزار تومان است، از نسل چهارم ارتباطات پشتیبانی میکند. بنابراین، خرید یک گوشیهوشمند که از ۴G پشتیبانی نمیکند، توصیه نمیشود! همچنین، برخی از گوشیهای هوشمند چینی در بازار، با شبکههای ارتباطی کشورمان سازگاری ندارد و حتماً در هنگام خرید، به این موضوع توجه نمایید.
- کیفیت صدا: در مقاله بهترین گوشیهای هوشمند بازار با قیمت کمتر از ۸۰۰ هزار تومان (دیماه ۱۳۹۵) به آن پرداخته خواهد شد.