تاثیررژیم غذایی سالم برشنوایی زنان
تحقیق جدیدی نشان داده است که رژیم غذایی سالم، از بروز ناشنوایی جلوگیری میکند. مطالعات پیشین رابطهی میان مواد مغذی خاص و قدرت شنوایی را مورد بررسی قرار داده بود، اما محققان بریگهام و بیمارستان زنان نگاهی کلیتر به این مقوله داشته و به بررسی رابطهی میان رژیم غذایی و قدرت شنوایی پرداختند.
این محققان دادههای سلامت جمعآوری شده در مطالعهی سلامت پرستاران را بررسی کردند که در آن رژیم غذایی و سلامت ۷۰،۹۶۶ زن در دورهای ۲۲ ساله دنبال شد. عادتهای غذایی سالم با استفاده از سه سیستم مختلف رتبهبندی رژیم، امتیازگذاری شدند. این سه سیستم عبارتند از؛ رژیم مدیترانهای جایگزین یا «MED»، رویکردهای رژیمی برای مقابله با فشارخون بالا یا «DASH» و شاخص ۲۰۱۰ رژیم غدایی سالم یا «AHEI-2010».
تحلیل دادهها نشان داد در طول دورهی ۲۲ ساله، در زنانی که رژیم غذایی سالمی داشتند، احتمال ابتلا به ناشنوایی کمتر بوده است. دکتر «شارون کورهان» متخصص اپیدمی مرکز BWH در نشستی خبری اعلام کرد: «یکی از موارد جالبی که با آن برخورد کردیم، این بود که زنانی که رژیم غذایی سالمی را دنبال میکردند، ریسک ابتلای کمتری به ناشنوایی متوسط یا وخیم را از خود نشان دادند. همچنین رژیم غذایی سالم منجر به سلامت عمومی شده و در کاهش ریسک ابتلا به ناشنوایی موثر است.»
از زنان شرکتکننده در این مطالعه، طی فواصل زمانی چهار ساله در مورد عادات غذاییشان سوال شد. زنانی که به شکلی جدیتر رژیمهای MED و DASH را دنبال میکردند، به میزان ۳۰ درصد ریسک ابتلای کمتری به ناشنوایی متوسط و وخیم را نشان دادند. محققان رابطهی مشابهی میان سلامت شنوایی و کیفیت رژیم را در مورد سنجشهای انجام شده با شاخص AHEI -2010نیز شناسایی کردند.
رژیم MED مصرف زیاد روغن زیتون خالص، غلات، حبوبات، سبزیجات، میوهها، مغزها و ماهی را توصیه میکند. دراین رژیم مصرف الکل به میزان متوسط مجاز است. رژیم DASH بر مصرف میوه و سبزیجات فراوان تاکید داشته و مصرف لبنیات کمچرب و غذاهای کمسدیم را نیز در دستور دارد. رژیم AHEI-2010 بر مصرف مواد غذایی هر دو رژیم MED و DASH تاکید دارد.