تصویری خیرهکننده از کهکشان مارپیچی میلهای NGC3972


تلسکوپ فضایی هابل، از کهکشان مارپیچی میلهایِ NGC3972 که در صورت فلکی دب اکبر واقع شده است، عکس جدیدی گرفته است.
این عکس که با دوربین ۳ میدان دیدباز هابل گرفته شده است، کهکشان مارپیچی میلهای NGC3972 را نشان میدهد.این کهکشان تقریباً ۵۹ میلیون سال نوری از زمین فاصله دارد. این کهکشان که برای اولین بار در سال ۱۷۸۹ میلادی توسط ستارهشناس بریتانیایی، «ویلیام هرشل» کشف شد، عضوی از گروه کهکشانی M109 است که گروه کهکشانی دب اکبر نام دارند.
در سال ۲۰۱۱ ستارهشناسان چینی، «ژانگوی جین» و «یانگ گائو»، ابرنواختر از نوع Ia، بهنام «SN 2011by» را در کهکشان NGC3972 رصد کردند. این نوع ابرنواخترها به یک اندازه روشنایی دارند و آنقدر درخشان هستند که میتوان از فواصل نسبتاً دور هم آنها را مشاهده کرد. NGC3972 شامل ستارههای متغیر نیز است که متغیرهای قیفاووسی نام دارند.
این ستارگان روشنایی خود را به نسبتی تقریباً نزدیک به میزان درخشندگیِ درونیِ خود تغییر میدهند که باعث میشود به فانوسهای کیهانیِ ایدهآلی برای اندازهگیری فواصل دقیق به کهکشانهای نسبتاً نزدیکشان، تبدیل شوند.
ستارهشناسان به دنبال متغیرهای قیفاووسی در کهکشانهای نزدیک که ابرنواخترهای نوعIa دارند نیز هستند، تا بتوانند نور واقعی هر دو نوع ستاره را مقایسه کنند. از این اطلاعات نوری برای کالیبره کردن نور ابرنواخترهای نوع Ia در کهکشانهای دوردست استفاده میشود تا بتوان فواصل کهکشانها از زمین را محاسبه کرد.
وقتی ستارهشناسان فواصل دقیق کهکشانهای دور و نزدیک را بدانند، میتوانند میزان گسترش جهان را تعیین و اصلاح کنند. این تصویر از NGC3972 در سال ۲۰۱۵ توسط هابل، بهعنوان بخشی از پروژهی بهبود دقت ثابت هابل، گرفته شده است.
مطلب بسیار جالبی بود