تعیین اهداف – ضمیر ناخودآگاه

جنس مخالف

ناخودآگاه

یکی از موانع عدم دستیابی به موفقیت باورهای محدود و مقاومت ضمیر ناخودآگاه است.

در ان ال پی NLP به برداشت ما از خودمان پرداخته می شود. بطور مثال فردی که یک هدف را برای خود مشخص کرده است، هنگامی که خود را در آینده در آن موقعیت مطلوب می بیند احساس خوبی نسبت به آن ندارد و خود را لایق آن نمی داند.

علت این احساس بد نسبت به خود، مخالفت ضمیر ناخودآگاه است. در ان ال پی پیش فرضی وجود دارد بر این اساس که هریک از رفتارهای به ظاهر منفی ما دارای نیتی مثبت و سازنده هستند.

مثلا فردی که ترس از ارتفاع دارد پس از بررسی نیت خیر و سازنده ناخودآگاه متوجه می شود بعلت حفظ جان این ترس در او بوجود آمده است.

در هدفگذاری نیز همین شرایط تکرار می شود و افراد بواسطه باورها و چارچوب های ذهنی که دارند نمی توانند بسوی هدف جدید بروند و ریسک کنند زیرا نسبت به اتفاقات آینده خوشبین نیستند و ترس از شکست همواره با آنهاست.

در بسیاری از افراد دیده ایم که از وضعیت فعلی ناراضی هستند اما اقدامی نمی کنند زیرا تصویری گنگ نسبت به آینده دارند.

چرا ضمیر ناخودآگاه مهم است؟

همانطور که در فیلم شناخت ذهن ناهوشیار خواهید دید، ما روزانه انرژی زیادی را صرف کشمکش ذهنی می کنیم. این کشمکش ها زمانی نمود پیدا می کنند که ما بخواهیم تصمیم گیری داشته باشیم و یا هدفی تعیین کنیم. اگر هدف تعیین شده مطابق باورها و خارج از توانمندی های ما باشد، تولید اضطراب و مقاومت ذهنی می کند.

اگر بتوانیم به توافق با بخش های مخالف ذهنی برسیم، انرژی کمتری صرف گفتگوهای ذهنی خواهیم کرد و میتوانیم انرژی خود را صرف یادگیری و انجام کارهای جدید کنیم.

خودت را چطور تصور می کنی؟

در ان ال پی به اصلاح تصویر ذهنی خود بسیار تاکید می شود زیرا ما تصاویر ذهنی را در دنیای واقعی ملاقات می کنیم و به آنها عینیت می بخشیم.

یکی از تکنیک های مفید در تغییر تصویر ذهنی، تایم لاین یا خط زمانی است که در آن فرد خطی فرضی از گذشته تا حال و آینده رسم می کند. طبق تصویر زیر در این خط به باوری که در گذشته شکل گرفته رجوع میکنیم و به نحوه تشکیل آن می اندیشیم.

سپس با تکنیک های تغییر باور که در مطالب قبل به آن اشاره شد، آنرا بررسی می کنیم و باور را در نقطه اکنون تصور می کنیم. باور جدید را به آینده منتقل می کنیم و خود را در شرایط جدید تصور می کنیم.

اگر دوست دارید خود را در موقعیتی عالی ببینید و در آینده به فردی موفق تبدیل شوید، ابتدا باید خود را در آینده تصور کنید. اگر نسبت به آن حس ترس یا تردید دارید به ناخودآگاه خود رجوع کنید و ببینید این مقاومت ذهنی به چه دلیل است؟ برخی صدای درونی که مدام به آنها می گوید ” تو لایق نیستی یا تو موفق نمی شوی” را عامل اضطراب می دانند.

این گفتگوی ذهنی می تواند صدای معلم، صدای والدین و یا هر کس دیگر باشد که در گذشته شما را انسانی ناموفق نامیده اند و امروز در هر موقعیت تصمیم گیری بعنوان مانعی در برابر پیشرفت های ما عمل می کنند.

 

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *