تلف شدن حداقل ۵۰ فیل در خلال خشکسالی در زیمبابوه
در دو ماه گذشته در خلال یک دوره کم آبی شدید در زیمبابوه حداقل ۵۵ فیل در پارک میلی هوانگی به دلیل گرسنگی تلف شده اند.
تیناشی فاراوو سخنگوی سازمان مدیریت حیات وحش و پارک های زیمبابوه (زیم پارکس) گفت: “شرایط ناگوار است. فیل ها در اثر گرسنگی می میرند که مشکل بزرگی است.”
امسال خشکسالی به شدت بر تولید محصولات زراعی در زیمبابوه اثر گذاشته است.
گزارش می شود که در خلال یک بحران شدید اقتصادی یک سوم جمعیت با کمبود مواد غذایی روبرو هستند.
برنامه غذای جهانی در ماه اوت گزارش داد که دو میلون نفر در این کشور با خطر گرسنگی شدید روبرو هستند.
گزارش می شود که دو راس از فیل ها در فاصله ۵۰ متری برکه های آب پیدا شدند که نشان می دهد بعد از طی مسافت های طولانی، پیش از رسیدن به آب تلف شده اند.
آقای فاراوو گفت که فیل ها “خسارت عظیمی” به پوشش گیاهی پارک ملی هوانگی وارد کرده اند. این پارک ظرفیت پانزده هزار فیل را دارد اما هم اکنون بیش از ۵۰ هزار فیل در آن هست.
سازمان مدیریت حیات وحش زیمبابوه تلاش داشته است با حفر چاه به بهبود اوضاع کمک کند اما به گفته آقای فاراوو منابع مالی کافی در اختیار ندارد.
پیکرهای این فیل ها در کنار برکه های خالی آب پیدا شده – حداقل ۵۵ لاشه فقط در دو ماه اخیر که قربانیان خشکسالی ویرانگری هستند که جان انسان ها و حیات وحش را تهدید می کند.
در پارک ملی عظیم هوانگی در زیمبابوه مشکل فقط کمبود باران نیست، بلکه ازدحام جمعیت فیل هاست. ازدیاد جمعیت باعث شده حیوانات در جستجوی غذا از پارک خارج شوند و به گفته مقام ها در همین فرآیند ۲۲ روستایی را در سال جاری کشته اند.
و در پشت همه اینها مساله کمبود منابع وجود دارد. بحران اقتصادی زیمبابوه به این معنی است که پول کافی برای مدیریت صحیح حیات وحش وجود ندارد.
یک راه حل فروختن فیل ها به پارک های خارجی است اما این روش – اغلب غیرشفاف – با واکنش خشم آلود کارشناسان حیات وحش روبرو شده که می گویند فیل های جوان از خانواده ها جدا می شوند و درحالی که شوک روحی دیده اند به خارج حمل و به باغ وحش های چین فروخته می شوند.