تولیدمثل بدون نیاز به جفت، در حیوانات
بلندترین طول را در بین گونههای متنوع مار بر روی زمین، «پایتون» دارد. گونههای پایتون در سراسر جهان از هند تا برمه و حتی آفریقا یافت میشوند. اما در بین مارهای پایتون، رکورد درازترین مار جهان متعلق به «تلما» یک مار پایتون مشبک مادهی یازده ساله است که در باغ وحش لوییزویل در کنتاکی زندگی میکند. این مار با وزن باورنکردنی ۹۱ کیلوگرم و طول ۶ متر این عنوان را به خود اختصاص داده است.
پایتونهای مشبک گونهای بسیار قدیمی از پایتونها هستند که درحال حاضر در قلمرو مارها به عنوان بزرگترین گونه شناخته میشوند. آنها در جنوب شرق آسیا کشف شدند و میانگین طول عمر آنها ۱۵ تا ۲۰ سال است، هر چند برخی از آنها با طول عمر ۳۰ سال نیز شناخته شدهاند. یک مار پایتون بالغ به طور میانگین بین ۳ تا ۶ متر رشد میکند.
بکرزایی
در سال ۲۰۱۲ میلادی، تلما، ۶ بچه را به صورت بکرزایی به دنیا آورد. بکرزایی که به جفتگیری نیاز ندارد در میان حیواناتی نظیر مارهای بوآ، پرندگان، کوسهها و همینطور انواع دیگری از مارها، در حال رواج یافتن است!
تولید مثل بدون حضور پدر، که در حالت کلی نیازمند به دو مولفهی نرینگی و مادهگی است را بکرزایی مینامند. به عنوان مثال میتوان به پدیدهای اشاره نمود که در مورد بدنهای یخ زده و یا سلولهای تخمک باقی مانده در طبیعت حیوانات مرده یا مفقود شده صدق میکند. به این ترتیب که در این مواقع این بقایا به صورت اسپرم عمل کرده و با تخمک لقاح مییابند.
سر و صدایی که در مورد بکرزایی تلما به راه افتاد تا قبل از آن در مورد هیچ مار پیتونی اتفاق نیفتاده بود. اینگونه بکرزایی هنوز به صورت یک راز باقی مانده است، اگرچه اینطور به نظر میرسد که کمبود جنس نر از لحاظ جغرافیایی تاثیر بسزایی در این روند گذاشته است.