تینر چه انواعی دارد و در خرید تینر به چه مواردی باید توجه کرد ؟

تینر

تینر

اگر شما نقاش ساختمانی نیستید و در این زمینه آشنایی زیادی ندارید و می‌خواهید دیوارهای خانه خود را رنگ‌آمیزی کنید، احتمالا مشکل خشک شدن ابزار کار را تجربه کنید. در این صورت، ممکن است هر ابزار را تنها برای یک مرتبه استفاده کرده و آن را بعد از هر استفاده دور بیندازید. اما تینر یک ماده شیمیایی و مناسب برای این کار است که به شما کمک می‌کند تا از وسایل نقاشی خود به دفعات زیادی استفاده کنید. اگر می‌خواهید درباره خرید تینر رنگ اطلاعات بیشتری کسب کنید، تا پایان این مطلب با ما همراه باشید.

تینر چیست؟

تعریف‌های مختلفی توسط گروه‌های متفاوتی برای تینر ارائه شده‌ است که همه آن‌ها یک مفهموم را دنبال می‌کنند:
«تینرها مواد شیمیایی حلالی هستند که خاصیت رقیق‌کنندگی و فراری بسیار بالایی دارند و با توجه به انواع آن‌ها، فرمولاسیون ساختشان نیز تغییر می‌یابد.»

افراد معمولا تمایز تینر و حلال را نمی‌دانند. این دو ساختار در کاربرد بسیار متفاوت اند. به همین خاطر لازم است تا هنگام خرید حلال و تینر این موارد را در نظر داشته باشید.

کاربرد های تینر

کاربرد این ماده و انواع آن تنها در مورد معرفی شده در قسمت ابتدایی این مطلب خلاصه نمی‌شود، بلکه شامل موارد زیر نیز خواهد شد:

·       پاک کردن لکه‌های مزاحم رنگ از روی سطوح مختلف

·       جلوگیری از خشک شدن رنگ و افزایش تاریخ مصرف آن

·       رقیق کردن رنگ‌های سفت و غلیظ

·       کاهش ویسکوزیته برای نقاشانی که می‌خواهند رنگ آن را درون اسپری‌های ویژه استفاده کنند.

·       تمیز کردن سطح مورد نظر برای افزایش قدرت چسبندگی رنگ و بالا بردن کیفیت نهایی کار

تینر

تینر

ویژگی‌های مشترک انواع تینرها

باید توجه داشته باشید که هر یک از تینرها ویژگی‌های مخصوص به‌خود را دارند که متناسب با کاربرد مورد انتظار افراد از آن می‌توانند متفاوت باشند.

اما چند ویژگی مشخص تقریبا در همه تینرها مشترک هستند، که آن‌ها را در فهرست زیر قرار دادیم:

·       وزن انواع تینر در مقایسه با حجم آن‌ها معمولا کمتر به ‌نظر می‌آید.

·       تقریبا همه تینرها قدرت اشتعال بالایی دارند و در شرایط مهیا، مشتعل خواهند شد.

·       ترکیبات تینرها برای پوست انسان سمی بوده و تماس مداوم و طولانی مدت آن‌ها با پوست بدن ممکن است مشکلات حادی برای سلامتی افراد به‌وجود آورد.

·       استنشاق طولانی مدت و بدون ماسک گازهای متصاعد شده از تینر، سلامتی ریه‌ها را به ‌خطر می‌اندازد.

·       سرعت تبخیر بیشتر تینرها بالا است. این مواد در شرایطی که بدون درپوش مناسب و در مجاورت هوای آزاد قرار می‌گیرند، تبخیر می‌شوند.

انواع تینر

در قسمت قبلی به وجود انواع تینر و ویژگی‌های منحصر به‌فرد هر یک از آن‌ها اشاره کردیم. در این بخش ضمن معرفی آن‌ها به کاربردها و ویژگی‌های خاصی که دارند اشاره می‌کنیم:

۱. تینر فوری

از رایج‌ترین نمونه‌ها در هنگام خرید تینر رنگ، نوع فوری آن است که با توجه به میزان فرار بودن، خود به چند دسته ۱۰۰۰ الی ۲۵۰۰ تقسیم می‌شود.

از تینرهای فوری برای موارد مختلفی استفاده می‌کنند که مهم‌ترین آن رقیق کردن انواع رنگ‌های نیترو سلولزی، هوا خشک و کاربردهای مشابه است.

تینر فوری سرعت تبخیر بسیار بالایی دارد و وجه تسمیه آن را نیز به همین ویژگی نسبت می‌دهند. از ویژگی‌های مثبت و مزایای این نوع می‌توانیم به سرعت خشک شدن بالا و همچنین بی‌رنگ بودن آن اشاره کنیم و ویژگی‌های زیر را به‌عنوان معایب آن برشماریم:

·       بوی تندی دارند.

·       در هنگام تماس با پوست ممکن است در منطقه مورد نظر حساسیت و سوختگی ایجاد کنند.

تینر

تینر

۲. تینر روغنی

تینر روغنی یا آلکیدی از دیگر انواع موجود در زمان خرید تینر رنگ است که برای رقیق کردن رنگ روغنی از آن استفاده می‌کنند.

قدرت تبخیر و خشک شدن این نوع حلال به ‌نسبت سایر مدل‌ها مشابه کمتر است که گاهی از آن به‌عنوان ویژگی منفی یا معایب تینر روغنی یاد خواهند کرد.

از سوی دیگر کم بودن میزان سمیت و همچنین بوی آزاردهنده در تینر روغنی، ویژگی مثبتی است که آن را برای استفاده در محیط‌های بسته صنعتی مناسب می‌کند.

۳. تینر کوره‌ای

تنوع زیاد در رنگ‌های پوشش‌دهنده شیمیایی، باعث به‌وجود آمدن انواع تینر مختلف نیز شده است که ویژگی هر یک از آن‌ها با دیگری فرق دارد. بنابراین کاربردشان نیز تخصصی و محدود شناخته می‌شود.

از تینر کوره‌ای برای رقیق کردن یک نوع رنگ ساختمانی با همین نام استفاده می‌کنند. ویژگی‌های مثبت حلال رنگ‌های کوره‌ای قیمت مناسب، سرعت بالای تبخیر و قدرت قابل قبول حلال بودن آن‌ها است.

خریداران در زمان خرید تینر رنگ کوره‌ای بهتر است ویژگی‌های منفی مانند سمی بودن گازهای متصاعد شده از آن را نیز مورد توجه قرار دهند.

همچنین این گازها بسیار آتش‌زا هستند و اگر مصرف‌کننده‌ها در هنگام استفاده از تینر به نکات ایمنی دقت نکنند، ممکن است آتش‌سوزی به‌وجود می‌آورند.

۴. تینر اپوکسی

رنگ‌های اپوکسی یکی از انواع رنگ‌های شیمیایی و صنعتی هستند که کاربردهای مختلفی دارند. برای رقیق کردن این نوع رنگ‌ها باید از تینر مخصوص آن‌ها استفاده کنیم که با ویژگی‌های رنگ اپوکسی سازگاری داشته باشد.

از ویژگی‌های بارز تینر اپوکسی می‌توانیم به سرعت تبخیر بسیار بالای آن و همچنین جلوگیری از تشکیل حباب در هنگام کار اشاره کنیم. همچنین قدرت حلالیت بالای این ماده از دیگر ویژگی‌های مثبت آن به‌شمار می‌رود.

۵. سایر انواع تینر

علاوه بر انواع تینرهای نام‌برده در این مطلب، انواع دیگری از حلال‌های شیمیایی وجود دارند که هر کدام از آن‌ها ویژگی‌های خاصی دارند و برای یک یا چند کاربری مشخص مورد استفاده قرار می‌گیرند. به طور مثال رنگ پلی اورتان و یا رنگ ترافیکی هریک به تینرهای مخصوص به خود نیاز دارند.

قیمت تینر رنگ در هر یک از این انواع متفاوت از دیگری است و به مشخصات و ساختار آن بستگی دارد. چند نمونه دیگر از انواع این ماده از قرار زیر هستند:

·       تینر پلی یورتان یا اورتان

·       تینر ترافیکی

·       تینر شستشو

·       تینر سیلیکونی

قیمت تینر رنگ

جز جدانشدنی از فرآیند خرید رنگ ، تینر مخصوص آن است. طبیعتا انواع تینرهای مختلف قیمت یکسانی ندارند و هر یک از آن‌ها ویژگی‌های منحصر به خود را دارند که در تعیین قیمت نهایی ماده تاثیرگذار هستند.

بهتر است شما به‌عنوان خریدار در هنگام خرید تینر رنگ و تعیین قیمت آن، به نوع رنگ یا کاربری مورد انتظار خود از این ماده توجه داشته باشید. همچنین فاکتورهای زیر را درباره قیمت تینر رنگ مورد توجه قرار دهید:

·       سمی بودن

·       سرعت تبخیر

·       قدرت اشتعال

·       قدرت حلال بودن

·       سرعت خشک شدن

·       چسبندگی مناسب

اگر در سفارش تینر اشتباهی مرتکب شوید و حلال نامناسبی را انتخاب کنید، مشکلات مختلفی برای کار نهایی شما شکل می‌گیرد.

این مشکلات می‌توانند بر کیفیت کار مانند پوست پرتقالی شدن، کدر یا براق بودن و مشکلات مشابه دیگر، تاثیر مستقیم داشته باشند.

تینر

تینر

سخن نهایی

تینرها حلال‌های رنگ‌های شیمیایی هستند که کاربردهای مختلفی دارند و آن‌ها را در دسته‌های مختلف قرار می‌دهند. هر یک از این تیترها نیز ویژگی‌های خاصی دارند که گاهی مثبت و در بعضی مواقع منفی خواهند بود.

شرکت پخش رنگ تهران با سابقه ای طولانی در زمینه تولید و پخش انواع رنگ ترافیکی ، اپوکسی، پلی اورتان، رنگ های صنعتی، ساختمانی، انواع تینر و حلال، ابزارهای رنگ آمیزی و … آماده ارائه خدمات خرید رنگ به صورت حضوری به شما می‌باشد. متخصصان این مجموعه امکان ارائه مشاوره رایگان برای کمک به انتخابی دقیق تر به شما را نیز دارند. جهت کسب هرگونه اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره رایگان از طریق وبسایت با رنگ تهران در تماس باشید.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *