داروهای باروری

از خوددرمانی تا مرگ

دارو

بدیهی است که مصرف داروهای باروری، هدفی جز ایجاد محیط داخلی مناسب در بدن زنان، به منظور تولد نوزاد ندارد. این کار بهترین روش برای کمک به باروری زنان است!
داروهایی مانند کلومیفن و گنادوتروپین ها داروهای باروری هستند که بیشتر پزشکان متخصص زنان و زایمان برای افزایش قدرت باروری، آن ها را به بیماران خود تجویز می کنند.
معمولا این داروها اولین خط درمان برای زوج هایی هستند که با مشکلات باروری مواجهند.

معایب و مزایای داروهای موثر بر باروری زنان

 

همانطور که می دانید امروزه، مشکل باروری زنان به یک مسئله مهم تبدیل شده است، که بیشتر به دلیل شیوه زندگی نادرست و بی حوصلگی زوجین ایجاد می شود. در علم پزشکی، گزینه های درمانی مختلفی برای درمان این مشکل زوج های جوان وجود دارد، که به کار بردن هر کدام از آن ها به شرایط بدنی خاص هر زن بستگی دارد.

به خاطر داشته باشید که اگر پزشک استفاده از داروهای باروری خاصی را برای شما پیشنهاد کرده است، باید قبل از مصرف هر کدام در مورد مزایا و معایب آن ها بیشتر بدانید.

مزایای استفاده از داروهای باروری توسط زنان

 

مزایای استفاده از داروهای باروری توسط زنان نابارور بسیار زیاد است. تعدادی از این مزایا در ادامه این مقاله ذکر شده است، که عبارتند از:

۱٫ در مرحله اول، مصرف داروهای باروری به بدن زنان نابارور کمک می کند تا تعادل لازم بین هورمون هایی را که برای تولد نوزاد لازم است، ایجاد کند.

۲٫ همچنین، مصرف این نوع داروها سبب تولید میزان مناسبی از هورمون های استروژن و پروژسترون در بدن زنان نابارور شده و عضلات این خانم ها را برای باردار شدن تحریک می کنند .

۳٫ علاوه بر نکات ذکرشده، مصرف داروهای ناباروری سطح قند خون زنان نابارور را به میزان قابل توجهی کاهش می دهند. لازم است بدانید که بالا رفتن قند خون در زوجین می تواند منجر به بروز ناباروری شود.

۴٫ مصرف داروهای باروری سبب تنظیم چرخه تخمک گذاری در بدن زنان نابارور شده و به باروری راحت آن ها کمک می کند.

۵٫ نکته مهم دیگر در مورد داروهای باروری این است که مصرف آن ها، روند تشکیل فولیکول ها در داخل تخمدان های زنان را تحریک نموده و باعث آزاد شدن فولیکول ها در محیط رحم زنان می شوند.

۶٫ نباید فرموش کرد که مصرف این نوع داروها خطر سقط جنین را در زنان نابارور (بعد از حامله شدن) به میزان قابل توجهی کاهش می دهند.

۷٫ همچنین، مصرف داروهای باروری روند جریان خون را به اندام های تولیدمثل زوجین نابارور بهبود بخشیده و در نتیجه قدرت باروری هر دوی آن ها را تقویت می کند که با این کار، شانس بارداری موفقیت آمیز نیز در بدن خانم نابارور افزایش می یابد.

۸٫ نکته مهم آخر در مورد داروهای باروری این است که مصرف منظم این داروها باعث افزایش میل جنسی در زوجین خواهد شد.

خطر مصرف داروهای باروری توسط زوجین نابارور

استفاده از داروهای باروری توسط زوجین نابارور همانند سایر روش های درمانی با خطرات مختلفی همراه است، که برخی از آن ها عبارتند از:

۱٫ افزایش احتمال تولد چندقلویی در زنان (معمولا ۱۰ درصد از زنانی که داروی کلومیفن را مصرف می کنند و ۴۰ درصد از زنانی که با مصرف داروی گنادوتروپین قدرت باروری خود را افزایش داده اند، با حاملگی چندقلویی مواجه می شوند).

۲٫ شانس انجام زایمان زودرس در زنانی که داروهای باروری مصرف کرده اند، به میزان قابل توجهی بالا خواهد بود.

۳٫ همچنین، مشکل سقط جنین در زوجین ناباروری که داروی باروری مصرف کرده ان،د نسبت به سایر زوج ها که به طور طبیعی باردار شده اند، بسیار بالاست.

۴٫ نباید فراموش کرد که بروز عوارض جانبی مختلف مانند خفگی، تهوع، نفخ، تاری بینایی، تیک زدن و سردرد از علائمی هستند که در بدن زنان مصرف کننده داروهای باروری دیده می شود.

۵٫ علاوه بر این موارد، مبتلا شدن زنان به سندرم هیپرزیمولاسیون تخمدان عارضه مهم دیگر ناشی از مصرف داروهای باروری است که باعث می شود تخمدان ها با جذب غیرعادی مایع بیش از حد بزرگ شوند.

۶٫ علاوه بر معایب ذکر شده، افزایش خطر لخته شدن خون و نارسایی کلیه از مشکلات دیگری است که زنان نابارور با مصرف داروهای باروری به آن ها مبتلا می شوند.

داروهای باروری در بدن زوجین نابارور چگونه عمل می کنند؟

به عنوان یک زوج نابارور یادتان باشد که اساسا، هدف از مصرف داروهای باروری ارتقاء عمل تخمک گذاری و افزایش شانس باروری موفقیت آمیز در بدن زنان نابارور است.

داروی کلومیفن با تحریک هورمون های مغز مصرف کننده، سبب آزاد شدن تخمک از تخمدان های او می شود. داروی گنادوتروپین هم به طور مستقیم تخمدان های زنان را برای آزاد کردن تخمک تحریک می کند.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *