درمانهای خانگی برای آکنه و جوش صورت
ماسک صورت برای درمان جوش یکی از رایج ترین روشهای درمان خانگی جوش صورت است اما چه ماسکی و با چه شرایطی؟
آکنه جزو مشکلات شایع پوستی است و خیلی از افراد از نوجوانان گرفته تا بزرگسالان را درگیر می کند و همچنان روش معجزه گری برای درمان و مقابله با آن کشف نشده است. در این مطلب چند درمان کاملا خانگی را برای کاهش آکنه پیشنهاد می کنیم.
پوست ما به طور طبیعی چربی تولید می کند تا پوست را نرم و مرطوب نگه دارد. این چربی طبیعی که سبوم نام دارد، اگر راهی برای خروج پیدا نکند در منافذ پوست گیر افتاده و محیطی مناسب برای بروز آکنه فراهم می کند. البته مسائل هورمونی نیز در بروز آکنه نقش مهمی دارند.
در هر حال افراد زیادی در سرتاسر دنیا هر روز به دنبال انواع محصولات بهداشتی و دارویی برای خلاص شدن از شر این دانه های گاها قرمز و ملتهب هستند. در این مطلب چند درمان کاملا طبیعی و خانگی را پیشنهاد می کنیم که تاثیر زیادی در کاهش وضعیت آکنه ها دارند و باعث تمیزی و صافی هر چه بیشتر پوست می شوند.
روغن بوته چای
اگر همیشه درگیر خرید محصولات شیمیایی هستید و تا کنون اسم روغن بوته چای را هم نشنیده اید، باید بگوییم که این روغن از گیاه «ملالوکا» گرفته می شود که بومی استرالیا است. این روغن خواص ضدالتهابی طبیعی قوی دارد و درمانی مناسب برای آکنه محسوب می شود. روغن بوته چای در مقایسه با محلول بنزوئیل پراکسید ملایم تر بوده، اما به همان اندازه در درمان آکنه موثر است.
البته باید بدانید که روغن بوته چای تاثیر خود را به تدریج ایجاد می کند، اما روش مطمئن تری برای مقابله با آکنه محسوب می شود. چند قطره از این روغن را با ۲۰ تا ۴۰ قطره عرق هاماملیس ترکیب کرده و با یک گلوله پنبه ای به صورت خود بزنید. یادتان باشد که از این درمان ضدآکنه، روزانه فقط دو بار استفاده کنید، چون بیش از این باعث خشک شدن پوست شده و ممکن است مشکل آکنه را تشدید کند.
چای سبز
چای سبز حاوی ترکیبات ضدمیکروبی و آنتی اکسیدانی است که با آکنه مقابله می کنند. برای بهره مندی از این خواص، یک فنجان چای سبز دم کرده و اجازه دهید خنک شود. می توانید از این محلول به عنوان محلول تمیز کننده برای پوست صورت استفاده کنید. تمیز نگه داشتن پوست تاثیر زیادی در مقابله با آکنه دارد.
عسل
خواص آنتی بیوتیکی عسل برای بهبود آکنه مفید خواهد بود. برای این کار می توانید یک قاشق چایخوری عسل را روی آکنه ها بمالید و یا اینکه نصف فنجان عسل را با یک فنجان بلغور جوی دو سر ترکیب کرده و به صورت ماسک روی پوست قرار دهید. کافیست که نیم ساعت صبر کنید و سپس پوست را به آرامی شستشو داده و خشک کنید.
نعنا
نعنا مازاد چربی پوست را که باعث بسته شدن منافذ می شود جذب می کند. برای پیشگیری از بروز آکنه، دو قاشق غذاخوری نعنای تازه را خیلی ریز خرد کنید و آن را با دو قاشق غذاخوری ماست شیرین و دو قاشق غذاخوری بلغور جوی دوسر ترکیب کنید. ماسک به دست آمده را به مدت ۱۰ دقیقه روی پوست قرار داده و در نهایت با آب شستشو دهید.
گیاه اکیناسه
در طب سنتی از گیاه اکیناسه برای تسریع بهبود جای زخم و مقابله با سرماخوردگی و آنفلوانزا استفاده می شود. باید بدانید که این گیاه خواص آنتی باکتریایی و ضدالتهابی دارد و برای مقابله با آکنه موثر عمل می کند. می توانید از دم کرده این گیاه برای شستشوی صورت استفاده کنید. کافیست یک گلوله پنبه ای را به این محلول طبیعی آغشته کرده و روی آکنه ها بزنید.
آسپرین
استیل سالیسیلیک اسید یا آسپیرین برای بهبود و درمان آکنه موثر است. این ترکیب باعث خشک شدن جوش ها و کاهش التهاب می شود. برای بهره مندی از این خواص، قرص را با مقدار کمی آب له کرده (۴ عدد قرص را در ۲ قاشق غذاخوری آب) و روی آکنه ها قرار دهید.
گیاه بابونه
بابونه باعث کاهش التهاب ناشی از آکنه می شود. می توانید دو تا سه قاشق از این گیاه را با یک فنجان آب به مدت ۱۵ دقیقه بجوشانید. محلول را صاف کرده و اجازه دهید خنک شود. سپس یک گلوله پنبه ای را به آن آغشته کرده و به صورت ضربه ای آرام روی پوست صورت بزنید. لازم است که قبل از استفاده، پوست خود را تمیز کنید.
گیاه هاماملیس
هاماملیس یک گیاه قابض طبیعی و فوق العاده است که جوش ها را خشک کرده و آلودگی های پوست را کاهش می دهد. برای بهره مندی از خواص این گیاه کافیست عرق آن را با یک گلوله پنبه ای تمیز به پوست بزنید. این کار را صبح و شب تکرار کنید.
آلوئه ورا
آلوئه ورا شهرت زیادی در تسکین سوختگی، تسریع بهبود زخم، مقابله با عفونت و کاهش جای زخم دارد.
می توانید از ژل این گیاه برای مقابله با آکنه نیز استفاده کنید. کافیست ژل آلوئه ورا را به طور مستقیم روی آکنه ها قرار دهید.
لیمو ترش
لیموترش مانند یک لایه بردار عمل می کند و باعث روشن شدن رنگ پوست و تمیزی آن می شود. این ماده غذایی، جای زخم را بهبود می دهد و از تشکیل کومدون های جدید پیشگیری می کند. کافیست یک گلوله پنبه را به آب لیموترش آغشته کرده و به پوست تمیز خود بزنید و بعد از ۱۰ تا ۱۵ دقیقه شستشو دهید.
سرکه سیب
سرکه سیب حاوی اسیدمالیک و اسیدلاکتیک است که لایه بردار بوده و قرمزی پوست را کاهش می دهند. این ترکیبات برای درمان و بهبود آکنه ها نیز مفید هستند. کافیست یک پیمانه سرکه سیب را با یک پیمانه آب مخلوط کنید و با یک گلوله پنبه ای به پوست بزنید.
اسیدهای چرب امگا ۳
اسیدهای چرب امگا ۳ خواص ضدالتهابی دارند که برای بهبود وضعیت پوست آکنه دار مفید هستند. برای بهره مندی از خواص این ترکیبات می توانید مکمل امگا ۳ یا همان کپسول روغن ماهی را خریداری کرده و میل کنید. مصرف ماهی های چرب مانند ماهی تن، ماهی آزاد و بذر کتان نیز برای داشتن پوستی سالم و صاف مفید هستند.