درمان سرطان سینه گرید ۳ / طول عمر / بهبود / غلبه بر بیماری
سرطان سینه گرید ۳ به نوعی از سرطان سینه اتلاق میشود که در اکثر گره های لنفی مجاور گسترش یافته باشد. پزشکان همچنین سرطان سینه را زمانی گرید ۳ مینامند که توموری بزرگتر از ۵ سانتی متر به وجود آمده و سرطان در همه غدد لنفی ولی نه در اعضای دورتر بدن گسترش یافته باشد.
در گرید سه، سرطان، ممکن است به قفسه سینه یا حتی پوست سینه نیز رسیده باشد.
اینکه سرطان سینه گرید سه برای شما تشخیص داده شود میتواند بسیار ناراحت کننده باشد ولی میزان طول عمر مورد انتظار و درمان ها روز به روز در حال افزایش و بهبود هستند.
این مقاله به مواردی چون نرخ زنده ماندن در سرطان سینه گرید ۳، راه های درمان، بهبود بیماری و راه هایی برای غلبه بر این تشخیص میپردازیم.
امید به زندگی و نرخ زنده ماندن
بنابر گفته های کانون ملی سرطان در ایالات متحده، نرخ زنده ماندن در زنان مبتلا به سرطان سینه گرید ۳، در یک دوره ۵ ساله، به طور حداکثر ۷۲ درصد است.
این بدین معناست که ۷۲ نفر از ۱۰۰ زن مبتلا، شانس ۵ سال زنده ماندن پس از تشخیص را دارند.
برای مردان مبتلا یه سرطان سینه گرید ۳، شانس زنده ماندن ۵ ساله به طور نامحسوسی افزایش داشته و به ۷۵ درصد میرسد.
برای مقایسه، شانس زنده ماندن زنان مبتلا به سرطان سینه گرید ۰ و ۱، ۱۰۰ درصد است.
برای سرطان سینه گرید ۲، این شانس به ۹۳ درصد رسیده و برای گرید ۴، این نرخ به ۲۲ درصد میرسد.
در مردان این نرخها ۱۰۰ درصد برای مراحل ۰ و ۱، ۸۷ درصد برای گرید ۲ و ۲۵ درصد برای گرید ۴ هستند.
هرچند، نرخ زنده ماندن یک شخص وابسته به عوامل متفاوتیست. سن، تناسب اندام، واکنش به درمان، جنسیت، اندازه تومور و بسیاری عوامل دیگر میتوانند بر روی نرخ زنده ماندن یک فرد موثر باشند.
بر اساس گفته های جامعه سرطان آمریکا، درمان سرطان و چشم اندازها، مدام در حال پیشرفت هستند.
همچنین، یک مطالعه که نرخ زنده ماندن ۵ ساله ی افراد را بررسی میکند، وضعیت دانش پزشکی ۵ سال پیش را نشان میدهد. بدین معنا که نرخ زنده ماندن بیماران مبتلا به سرطان ممکن است بیشتر از آنچه آمار نشان میدهد باشد.
برای بدست آوردن اطلاعات دقیقتر در رابطه با نرخ زنده ماندن، با پزشک صحبت کنید.
درمان سرطان سینه گرید ۳
درمان سرطان سینه گرید ۳، وابسته به شرایط خاص شخص، معمولا شامل دارو و جراحی است.
درمانهای دارو محور، میتوانند شامل شیمی درمانی، پرتو درمانی، داروهای مختص سرطان، هورمون درمانی یا ترکیبی از اینها باشند.
شیمی درمانی به معنای نابود کردن سلول های سرطانی با داروهای ضدسرطان است. شیمی درمانی عوارض جانبی زیادی دارد ولی این عوارض معمولا پس از پایان دوره درمانی، فروکش میکنند.
عوارض جانبی شیمی درمانی عبارتند از:
- افزایش ریسک عفونت
- کم خونی
- کبود شدن و خونریزی
- حالت تهوع
- از دست دادن موها
- مشکلات دهان و دندان
- تغییراتی در پوست و ناخن ها
- مشکلات حافظه و تمرکز
- علائم یائسگی
- خستگی
یک دوره ی درمانی ممکن است با درمانهای دارویی شروع شود. هدف کوچک کردن سایز تومور است تا جراحان بتوانند به صورت بی خطر آن را خارج کنند.
اگر یک تومور بزرگ کاهش سایز نداشته باشد، پزشک ممکن است پیشنهاد برداشتن کل سینه را بدهد. این عمل ماستکتومی نامیده میشود.
وقتی جراح فقط تومور را بیرون می آورد، عمل لامپکتومی نام دارد.
پس از جراحی، شخص ممکن است پرتو درمانی یا شیمی درمانی بیشتری دریافت کند. این عمل شانس ابتلای مجدد به سرطان را کاهش می دهد.
اگر تومور به اندازه کافی کوچک باشد، پزشک ممکن است ابتدا پیشنهاد جراحی داده و سپس شیمی درمانی و پرتو درمانی را انجام دهد.
برخی از انواع سرطان سینه به هورمون تراپی پاسخ میدهند. در این موارد، پزشک تا سالها بعد از انجام درمان اولیه، هورمون تراپی را تجویز میکند.
بهبود سرطان سینه گرید ۳
بهبود زمانی اتفاق میفتد که تومور به طور کامل یا تقیبا کامل برداشته شود. بهبودی میتواند نسبی یا کامل باشد.
بهبود نسبی بدین معناست که مقداری از سرطان پس از درمان از بین رفته است. بهبود کامل یعنی پزشکان هیچ علامتی از سرطان را مشاهده نمیکنند.
بهبود لزوما به این معنی نیست که هیچ سرطانی در بدن شخص باقی نمانده است. فقط به این معناست که پزشک نمیتواند آن را مشاهده کند.
سرطان ممکن است هرگز برنگردد. هرچند، اطمینان حاصل کردن از اینکه سرطان از بین رفته، ممکن نیست. پس ممکن است در آینده برگردد.
اگر این اتفاق بیفتد، پزشکان آن را سرطان مزمن می نامند. یک شخص ممکن است نیاز داشته باشد دوره هایی از بهبود و عود سرطان را برای سالهای زیادی تجربه کند.
در برخی افراد، درصد سرطان نه افزایش یافته و نه کاهش می یابد. پزشکان این نوع سرطان را کنترل شده یا پایدار می نامند.
غلبه بر سرطان سینه
با وجود پیشرفت های چشمگیر در تشخیص و درمان، افراد زیادی پس از اینکه متوجه میشوند دچار سرطان شده اند، ترس یا ضربه روحی را تجربه میکنند.
یک شخص هنگامی که تشخیص سرطان سینه دریافت میکند، ممکن است احساسات زیادی را تجربه کند و واکنش هر شخص مختص به خود اوست.
در این شرایط صحبت کردن با عزیزان یا سایر افراد میتواند کمک کننده باشد. هچنین شخص ممکن است بخواهد از کارهای سخت دوری کرده و زمانی برای خود سپری کنند.
در هنگام درمان سرطان سینه، ممکن است تغییراتی جسمی و روحی اتفاق بیفتند. برای مثال عوارض جانبی شیمی درمانی میتوانند کیفیت زندگی شخص را به طور قابل ملاحظه ای کاهش دهند.
پس از ماستکتومی، فرد ممکن است تغییرات جسمی خود را از لحاظ روحی چالش برانگیز یابد.
برداشتن یک یا دو سینه ممکن است شخصیت فرد، تمایلات جنسی یا روابط جنسی فرد را تحت تاثیر قرار دهد. این مساله به خصوص در مورد زنان جوان اتفاق میفتد.
برای برخی افراد، هورمون تراپی بلند مدت ممکن است عوارض جانبی مداومی شامل خستگی، تغییرات خلق و علائم یائسگی داشته باشد.
صحبت کردن با پزشک یا گروه های حمایتی میتواند کمک کننده باشد. این موارد میتوانند به صورت آنلاین در دسترس باشند یا ممکن است در جامعه یا شهر فرد وجود داشته باشند.
همچنین یک روانشناس میتواند به شخص کمک کند تا استرس و اضطراب در هنگام درمان و بهبودی را کنترل کند.
خلاصه مطالب
امید به زندگی و نرخ زنده ماندن در سرطان سینه گرید ۳ با گذشت زمان در حال افزایش است. درحال حاضر شانس زنده ماندن ۵ ساله برای سرطان سینه گرید ۳ در زنان ۷۲ درصد و در مردان ۷۵ درصد است.
هرچند، عوامل زیادی شانس زنده ماندن شخص پس از تشخیص سرطان را تحت تاثیر قرار میدهند. پزشک میتواند اطلاعاتی با جزئیات بیشتر و شخصی تر را فراهم کند.