درمان محتاطانه‌ی سرطان با زردچوبه

زردچوبه

زردچوبه

در مطالعات مربوط به سرطان، از ترکیبات موجود در زردچوبه برای درمان سرطان استفاده می‌شود. «کورکومین» ترکیبی است که از زردچوبه گرفته می‌شود و به اعتقاد دانشمندان و تایید مطالعات بالینی در درمان سرطان موثر است.

هر چند این ترکیب خصوصیات ضد توموری دارد، ولی تهیه‌ی دارو بر اساس آن با چالش جدی مواجه است، زیرا شیمی این ترکیب نامطمئن است؛ چرا که استفاده‌ی از داروهای گیاهی در دوزهای نامشخص و غیردقیق می‌تواند عواقب جبران‌ناپذیری داشته باشد.

 

اکنون دانشمندان دانشگاه کیوتو ژاپن، توانسته‌اند به کمک ترکیب کورکومین داروی جدیدی تهیه کنند که علی‌رغم داشتن خصوصیات ضدتوموری، حالت مسمویت نیز ایجاد نمی‌کند.

 

کورکومین به‌عنوان ادویه‌ای طعم‌دهنده و رنگ‌دهنده به غذا استفاده می‌شود. بنابراین قاعدتاً باید عوارض جانبی کمی داشته باشد. هر چند در مطالعات متعدد مشخص شده است که کورکومین به‌عنوان یک پلی‌فنول طبیعی خصوصیات ضد توموری دارد، ولی از آنجا که کورکومین به صورت دارویی در دسترس نیست و پایداری پایینی دارد، تا کنون استفاده از آن با مقاصد درمانی کمتر مورد توجه قرار گرفته است.

 

محققین آنزیمی به‌نام «GUSB» را شناسایی کرده‌اند که می‌تواند شکل دارویی کورکومین که «TBP1901» نام دارد را به کورکومین تبدیل کند. آن‌ها این نظریه را مطرح کردند که در موش‌های دارای نقصان آنزیم GUSB امکان تبدیل TBP1901 به کورکومین وجود ندارد. استفاده از دستگاه ویرایش ژنی کریسپر۹ نیز نشان داد که نظریه‌ی مطرح‌شده درست است. محققین اثبات کرده‌اند که نرخ بالای تبدیل TBP1901 به کورکومین در مغز استخوان، می‌تواند به جلوگیری از پیشرفت بیماری‌هایی مانند سرطان خون کمک کند.

 

با این کشفیات می‌توان امید داشت در آینده داروی جدیدی با کارایی بالا برای درمان مطمئن سرطان در دسترس همگان قرار گیرد.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *