در مورد درمان سرطان تخمدان زنان بیشتر بدانیم

آمار سرطان تخمدان زنان روبه افزایش است . پزشکان معتقدند اگر سرطان تخمدان در مراحل اولیه تشخیص داده شود پزشک می تواند نتیجه ی موثرتری در درمان این نوع سرطان داشته باشد و بیمار سریع تر بهبود می یابد . انتخاب ها و شیوه های درمانی بسیاری برای درمان سرطان تخمدان وجود دارد.
یکی از چالشها در درمان سرطان تخمدان ، احتمال بالای عود(بازگشت) بیماری است. مطالعات نشان می دهد خانمهایی که مبتلا به سرطان تخمدان هستند و به ترکیبات پلاتینی (Cisplatin ، Carboplatin و Oxaliplatin ) حساسند و همچنین سللولهای سرطانی شان از نظر ژنهای BRCA ۱&۲ جهش یافته اند ، شانس عود بالاتری دارند.
اخیراً شرکت Tesaro در حال مطالعه و بررسی ترکیبی است که می تواند در پیشگیری از عود سرطان تخمدان موثر باشد.
Niraparib ؛ که اکنون آخرین فاز مطالعاتی اش را پشت سر می گذارد ، احتمالاً از سال ۲۰۱۷ ، جهت درمان سرطان تخمدان پیشرفته ، وارد بازار دارویی خواهد شد.
از مهمترین مزایای Niraparib ، خوراکی بودن آنست (قرص های ۳۰۰ میلی گرم)، یعنی دیگر لازم نیست بیمار ، جهت درمان بستری شده ، تحت شیمی درمانی وریدی قرار بگیرد.
مبتلایان به سرطان تخمدان پیشرفته ، کافیست یکبار در روز این قرص را مصرف کنند.
هر چند پیش بینی می شود ، همانند هر داروی دیگری که تازه به بازار وارد می شود ، قیمت اولیه Niraparib بالا و گران باشد ، اما با توجه به عدم نیاز به بستری ، این قیمت منطقی خواهد بود.
Niraparib که با نام تجاری NOVA به زودی در سمپوزیوم سالانه انجمن مدیکال انکولوژی اروپا (EUROPEAN SOCIETY FOR MEDICAL ONCOLOGY) یا ESMO معرفی خواهد شد ، در حال حاضر مشغول طی کردن آخرین مراحل بررسی اش در سازمان غذا و داروی آمریکا می باشد.
تجارب سالهای گذشته نشان می دهد ، مبتلایان به سرطان تخمدان پیشرفته ایرانی هم به زودی خواهند توانست به این دارو در ایران دسترسی داشته باشند.