راهنمای اصولی خرید کابینت آشپزخانه
برای اینکه به یک راهنمای اصولی، کامل و کاربردی جهت خرید کابینت آشپزخانه دسترسی داشته باشید؛ با ما تا انتهای این مقاله همراه باشید.
انتخاب کابینتهای جدید میتواند هزینه زیادی در هنگام بازسازی خانه روی دست شما بگذارد. طبق تجربه حدود ۴۰ درصد از بودجهای که برای بازسازی کامل یک آشپزخانه قدیمی باید پرداخت کنید به خرید کابینت اختصاص دارد.
از آنجایی که کابینت میتواند سبک طراحی داخلی آشپزخانه را تعیین کرده و ممکن است تا سالها نتوانید آنها را تعویض کنید؛ باید در خرید آن به چند نکته کلیدی توجه کنید. این نکات را در قالب یک راهنما در این مقاله مطرح کردهایم. شما میتوانید از این راهنمای خرید برای کمک به انتخاب خود استفاده کنید.
تشخیص جنس
اولین نکته مهمی که در زمان خرید کابینت آشپزخانه باید به آن توجه کنید؛ جنس بدنه است. در حال حاضر انواع مختلفی از این محصول در بازار وجود دارد که عمده تفاوت بین آنها، متریال به کار رفته در تولیدشان است. اگر از قبل در مورد انواع کابینت آشپزخانه اطلاعات کافی داشته باشید میتوانید با آگاهی بیشتر خرید کنید. محصولاتی که در این بخش معرفی میکنیم پرفروشترین و باکیفیتترین کابینتهای بازار هستند.
کابینت تمام چوب
کابینت تمام چوب به نوعی از کابینت گفته میشود که بدنه یا یونیت آن از جنس ورق MDF روکش شده و باکیفیت است و دربهای آن از چوب طبیعی ساخته میشود. الوارهای تولید شده از تنه درختانی مانند گردو، بلوط، راش، افرا و ملچ بهترین متریال برای ساخت این نوع کابینت هستند. این الوارها از نظر رنگ و طرح با یکدیگر تفاوت دارند. بنابراین شما میتوانید بسته به سلیقه خودتان و سبک دکوراسیون داخلی منزلتان، طرح و رنگ کابینت را انتخاب کنید. یکی از معایب کابینتهای چوبی، قیمت گران آنها نسبت به کابینتهای معمولی است. حتی بین الوارهایی که میتوان با آنها کابینت چوبی ساخت، از نظر دوام و قیمت تفاوت وجود دارد. با این حساب ممکن است هزینه تجهیز آشپزخانه با کابینتی که از چوب گردو ساخته شده است متفاوت از کابینتی باشد که در ساختش از چوب درخت راش استفاده شده است.
کابینت روکش چوب
برای آن دسته از مشتریانی که توان خرید کابینت تمام چوب را دارند اما به دنبال محصولی هستند که دقیقا مثل یک کابینت تمام چوب زیبا و طبیعی باشد؛ کابینت روکش چوب بهترین انتخاب است. این محصول در مقایسه با همتای تمام چوب خود از قیمت کمتری برخوردار بوده اما به همان اندازه زیباست. روکش چوب نوعی ورق نازک تهیه شده از الوارهای چوب طبیعی است که دقیقا همان بافت و گرههای چوب را دارد. تنها تفاوت بین روکش چوب و خود چوب، مقاومت کمتر روکش در برابر رطوبت و حرارت بالاست. در تولید کابینت مدرن روکش چوب از تخته MDF به عنوان مغزی و این روقهای نازک به عنوان روکش نهایی کار استفاده میشود. البته امکان تولید این محصول با مغزی نئوپان نیز وجود دارد. گرچه کابینت روکش چوب با مغزی نئوپان ارزانتر از کابینت روکش چوب با مغزی MDF است؛ اما وزن بیشتری داشته و در برابر رطوبت و حرارت به اندازه همتای خود مقاوم نیست. به غیر از روکش چوب میتوان از روکشهای مصنوعی نیز برای تولید این مدل کابینت استفاده کرد. روکشهای مصنوعی جدید از نظر ظاهری بسیار شبیه به روکشهای طبیعی هستند. گاهی این شباهت به حدی زیاد است که افراد عادی توان تشخیص این دو نوع روکش از یکدیگر را ندارند.
کابینت هایگلاس
کابینت هایگلاس همان کابینتهای براقی است که در خانههای مدرن مشاهده میکنید. روکش خاص این مدل کابینت بسیار شفاف و براق است. سطح صاف و صیقلی روکش هایگلاس باعث بازتاب نور در محیط شده و فضا را بزرگتر نشان میدهد. سهولت در نظافت یکی دیگر از مزایای کابینتهای هایگلاس است. به غیر از مدلهای براق، انواع دیگری از این نوع روکش نیز در بازار وجود دارد. به عنوان مثال شرکت AGT تولیدکننده انواع روکشهای هایگلاس اکلیلی، مات و طرح چوب است. تمام این روکشها در دسته روکشهای هایگلاس طبقهبندی میشوند. مغزی این مدل کابینت از جنس MDF است و نسبت به مدلهای دیگر قیمت مناسبتری دارد. تنها نکتهای که در زمان خرید کابینت های گلاس باید به آن توجه کنید میزان موجی که روی سطح روکش آن وجود دارد. هر چقدر موج کمتری روی سطح بدنه کابینت هایگلاس وجود داشته باشد یعنی جنس MDF به کار رفته در خط تولید به عنوان مغزی محصول، باکیفیتتر بوده و مرحله پرس روکش روی آن نیز با دقت بیشتری انجام شده است.
کابینت ممبران
کابینت ممبران نیز دارای مغزی از جنس MDF و روکشی به نام PVC است که به آن روکش وکیوم نیز گفته میشود. این محصول نسبت به مدلهای دیگری که معرفی کردیم ارزانتر است و به همین خاطر تقاضا برای خرید آن به شدت بالاست. کابینت ممبران را هم میتوان به سبک کلاسیک و هم به سبک نئوکلاسیک طراحی و تولید کرد.
انتخاب بر اساس متراژ
در انتخاب اندازه کابینت از یک فرد متخصص کمک بگیرید و به متراژ آشپزخانه توجه کنید. قبل از اینکه به سراغ بخش سرگرمکننده انتخاب ظاهر کابینت بروید؛ اول باید این نکته مهم را در نظر بگیرید که برای نگهداری از ظروف آشپزی، وسایل و خوراکیها به چند متر کابینت نیاز دارید. اگر در حال بازسازی آشپزخانه و تعویض کابینتهای قدیمی هستید این سوال را از خود بپرسید که کابینتهای فعلی از نظر ارتفاع، عرض و عمق چه چیزی کم دارند و آیا به فضای ذخیرهسازی بیشتری نیاز دارید یا همین متراژ کابینت برای نگهداری از وسایلتان کافی است. این نکته را به خاطر داشته باشید که برخی از تولیدکنندگان و کابینتسازها امکان تولید کابینت با ابعادی متفاوت از اندازههای استاندارد را دارند. اگر برای بازسازی آشپزخانه با پیمانکار قرارداد بستهاید؛ در مورد ابعاد کابینتی که نیاز دارید با او مشورت کنید. خدمات طراحی رایانهای شرکتهای کابینتسازی به طراحان کمک میکند که آشپزخانهای با کابینتهای سه بعدی برای شما ترسیم کنند تا بتوانید زیبایی آشپزخانه را بعد از نصب کابینتی که انتخاب کردهاید ببینید.
انتخاب رنگ بر اساس دیزاین و فضا
رنگ در دکوراسیون داخلی نقش مهمی را ایفا میکند. به عنوان مثال رنگ قهوهای بیشتر برای خانههایی مناسب است که به سبک کلاسیک چیدمان شدهاند و رنگهای خنثی مانند طوسی برای سبکهای مدرن مناسبتر هستند. برخی از رنگها مانند سفید همهکارهاند؛ یعنی هم برای سبک کلاسیک و هم برای سبک مدرن میتوان از آنها استفاده کرد. هماهنگی بین رنگها در دکوراسیون داخلی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. بنابراین در انتخاب رنگ کابینت که بزرگترین و مهمترین وسیله در آشپزخانه محسوب میشود و زیاد به چشم میآید باید دقت کنید. اگر وسایل برقی مانند یخچال، لباسشویی و ظرفشویی سیلور هستند؛ رنگ سفید بهترین انتخاب برای شماست. اما اگر رنگ غالب در وسایل برقی سفید است؛ حق انتخاب بیشتری دارید. در این شرایط میتوانید از رنگ قهوهای، طوسی، آبی، سبز، سفید، مشکی و… نیز برای سفارش کابینت آشپزخانه استفاده کنید.
رنگ علاوه بر تاثیر بر روی دکوراسیون داخلی، روی ابعاد خانه نیز اثر میگذارد. مثلا انتخاب رنگ سفید برای کابینتها باعث میشود ابعاد آَشپزخانه بزرگتر جلوه کند و رنگهای تیره محیط را بستهتر و تنگتر نشان میدهند. بنابراین اگر آشپزخانهای دارید که نسبت به ابعاد دیگر قسمتهای خانه کوچکتر است؛ از کابینت سفید برای تجهیز آن استفاده کنید. حتی اگر بدنه کابینت براق و هایگلاس باشد که چه بهتر. سطح درخشان و براق این مدل کابینت باعث بازتاب نور شده و نور مصنوعی و طبیعی محدود و موجود در فضای آشپزخانه را نیز بیشتر میکند.
قیمت
قیمت مسئله مهمی در انتخاب کابینت است. بر همین اساس باید با برآورد و استعلام قیمت از چند کابینتساز کاری کنید که خریدتان تا جای ممکن بهصرفه و متناسب با بودجه در نظر گرفته شده باشد. کابینتسازها برای محاسبه هزینه تجهیز آشپزخانه با کابینت از فرمول پیچیدهای استفاده میکنند که تابعی از فاکتورهای مهم است. هزینه ساخت تک تک یونیتهای زمینی، هوایی، قاب یخچال، قاب فر و… ضریب و حتی فرمول خاص خودشان را دارند. به عنوان مثال قیمت کابینت دو پله نسبت به قیمت کابینت ساده ضریب متفاوتی دارد.
رعایت استاندارد در ساخت کابینت
آخرین و مهمترین نکتهای که در راهنمای اصولی خرید کابینت آشپزخانه باید به آن توجه کنید؛ میزان رعایت استانداردها در ساخت محصول است. در تولید یک کابینت استاندارد باید ابعاد و اندازههای زیر تا جای ممکن رعایت شود:
۵۵ سانتیمتر بهترین عمق برای ساخت کابینت زمینی است.
کابینتهای زمینی بدون محاسبه صفحه و پایه باید ۷۲ سانتیمتر از زمین ارتفاع داشته باشند.
کابینتهای دیواری یا همان هوایی نیز باید ۳۵ سانتیمتر عمق داشته باشند.
مناسبترین ارتفاع برای پاخور یا همان پایه کابینت ۱۴ سانتیمتر است.
داخل کابینتهای هوایی یا دیواری حداکثر باید ۲ طبقه نصب شود؛ اما برای یونیتهای زمینی همان یک طبقه کافی است. اگر کابینت زمینی ایستاده باشد میتوان فضای داخلی آن را تا حداکثر به ۴ طبقه تقسیم کرد.
ارتفاع تاج در کابینتهای کلاسیک باید حداکثر ۱۲ سانتیمتر باشد و ارتفاع استاندارد لب چراغی حداکثر ۷ سانتیمتر است.
همانطور که مشاهده میکنید؛ برای خرید کابینت آشپزخانه باید به نکات مهمی توجه کنید. این نکات از نظر میزان اهمیت در یک سطح قرار داشته و عدم رعایت هر کدام از آنها میتواند شما را از خرید پشیمان کند.