رمزارز افراد مُرده به چه کسی ارث می‌رسد؟

تا سال ۲۰۲۱، حدود ۱۰۶ میلیون نفر در سراسر دنیا دارنده‌ی رمزارزها بوده‌اند و به‌نظر می‌رسد با جذاب‌تر شدن دارایی‌های دیجیتال، این عدد افزایش پیدا کند.

از آنجا که رمزارزها روزبه‌روز معروف‌تر می‌شوند، پرسش‌های زیادی در مورد رمزارزهای متعلق به افراد فوت‌شده به‌وجود می‌آید. برای بازمانده‌های افراد دارنده‌ی رمزارز این کنجکاوی وجود دارد که چگونه می‌توان از رمزارز فرد متوفی به ارث ببرند.

اگر کسی به دنبال ارث ناشی از کیف پول دیجیتال افراد متوفی می‌گردد، چه این کیف پول آنلاین باشد و چه آفلاین باشد، باید رمز آن‌را بداند. رمز کیف پول دیجیتال در واقع یک کد رمزنگاری شده است که دسترسی به دارایی رمزی را فراهم می‌کند. البته در مورد کیف پول دیجیتال در برخی موارد واژه‌های سریع نیز وجود دارند که ۱۲، ۱۸ یا ۲۴ کلمه‌ی تولید شده توسط کیف پول را شامل می‌شود و همه‌ی اطلاعات در این کلمات ذخیره شده است و از طریق آن می‌توان دارایی صاحب کیف را بازیابی کرد.

اگر رمز یا واژه‌ی سریع یک کیف پول را نداشته باشید، رمزارز فرد متوقی غیرقابل دسترسی می‌شود و در بلاک‌چین مربوطه گم می‌شود. بنابراین اگر دارنده‌ی این نوع دارایی‌ها هستید، بهتر است رمز و واژه‌ی سریع آن‌را به کسی که مایل نیستید به دارایی شما دسترسی داشته باشد، ندهید.

شاید داستان «جرالد کاتن» را شنیده باشید. این فرد ۳۰ ساله به یکباره فوت شد، در حالی که ۱۹۰ میلیون دلار رمزارز در کیف پول دیجیتال خود داشت و کسی به این کیف دسترسی نداشت و این دارایی برای همیشه غیرقابل دسترسی شد.

آیا می‌توان به حساب یک فرد متوفی در صرافی‌ کوین‌ها دسترسی پیدا کرد؟

اگر رمزارز درون کیف پول دیجیتال نباشد و در حساب یک صرافی باشد، کارها کمی ساده‌تر خواهد بود. اگر دارایی رمزی شما در حساب‌هایی مانند بایننس یا کوین‌بیس باشد، شما در حقیقت مالک رمز خود نیستید؛ بلکه آن‌ها رمز شما را دارند. اگر این کمپانی‌ها بخواهند می‌توانند رمز دسترسی به دارایی دیجیتال فرد متوفی را در اختیار شما قرار دهند.

در حال حاضر، صرافی کوین‌بیس پروتکل مربوط به انتقال دارایی‌های فرد متوفی را اجرایی کرده است. البته بازمانده‌های فرد متوفی باید مدارک مربوطه و وصیت وی را در اختیار داشته باشند تا صرافی بتواند دسترسی آن‌ها به دارایی‌های متوفی را فراهم کند. اگر فرد متوفی در مورد دارایی‌های دیجیتال خود وصیت نکرده باشد، امکان دسترسی بازمانده‌ها به این دارایی وجود ندارد.

قابل ذکر است که مانند دیگر دارایی‌ها، رمزارزها نیز شامل مالیات بر ارث می‌شوند. البته در برخی از کشورها هنوز قوانین مربوطه در این زمینه اجرایی نشده است، ولی کشورهایی مانند آمریکا و انگلیس قوانین خود در این زمینه را اجرایی کرده‌اند.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *