رنگین کمان غذا در سفره افطار آسیا ؛ مالزی و سنگاپور
سفره افطار مسلمانان مالزی و سنگاپور ترکیبی از انواع غذاهای خوشمزه و متنوع برگرفته از فرهنگ مالایی است.
در ماه رمضان در تور مالزی یا تور سنگاپور شرکت میکنید؟ پس غذاهای این کشورها در این ماه مبارک را بشناسید.
مسلمانان مالزی و سنگاپور نیز مانند مردم سایر کشورهای مسلمان در تمام طول روز از خوردن و آشامیدن امتناع میکنند و در پایان روز روزه خود را با غذاهای سالم و خوشمزه برگرفته از آشپزی سنتی مالایی افطار میکنند. حتی در ماه رمضان غذاهای سنتی از اهمیت بیشتری برخوردار میشوند. بنابراین، در ادامه به برخی از محبوبترین خوراکیهای سفر افطار مردم مالزی و سنگاپور خواهیم پرداخت.
بوبور لامبوک (Bubur Lambuk)
روزهداران مالزی و سنگاپور نیز افطار خود را با غذاهای سبکی مانند سوپ و پوره آغاز میکنند و به هیچ عنوان به سراغ غذاهای تند نمیروند. بوبور لامیوک نیز یکی از غذاهای سبکی است که در زمان سحر و افطار صرف میشود. این سوپ ترکیبی از پوره برنج، سیبزمینی شیرین، گوشت، میگو و ادویه جات است.
بوبور لامبوک غذای سبک و به دلیل عدم استفاده از ادویههای تند، زود هضم است و از گذشته طبق رسم به صورت رایگان سرو میشود.
کتوپات (Ketupat)
کتوپات نوعی دامپلینگ است که برنج داخل پوششی از برگهای نخل پخته میشود. این پوشش گیاهی قابلیت جذب آب را دارد. البته کتوپات به تنهایی سرو نمیشود، بلکه در ایام عید پس از خارج کردن پوشش خارجی آن به همراه رندانگ (Rendang، غذای گوشتی پرادویه)، ساتای (Satay، گوشت کبابی به سیخ کشیده شده و چاشنی زده همراه با سس) یا سایر غذاهای ویژه عید صرف میشود.
برای مالاییها کتوپات یکی از سمبلهای عید فطر محسوب میشود و این مسئله ریشه در باورهای مردم جاوه دارد. آنها بر این باور هستند که کتوپات نماد ngaku lepat یا اقرار به گناه و بخشیده شدن (ماهیت اصلی ماه رمضان) است.
***دامپلینگ که با نام جیائوزی نیز شناخته میشود نوعی غذای چینی است که آرد گندم و آب در آن به صورت خمیر درآمده و بعد از نازک شدن توسط وردنه به عنوان پوشش موادی مانند گوشت، میگو و سبزیجات استفاده میشود. مواد پس از پیچانده شدن در خمیر به وسیله آب پز کردن، سرخ کردن، روغن پزی عمیق یا بخارپز کردن پخت میشوند.
هاری رایا (Hari Raya) یکی دیگر از غذاهای برنجی مالایی ویژه رمضان است که در آن برنج به صورت رول در برگ موز پخته شده و پس از پخت برش زده شده و به همراه گوشت و سبزیجات سرو میشود.
راملی برگر (Ramly Burgers)
راملی برگر نوعی همبرگر به سبگ مالایی است که در طول ماه رمضان در بازارهای شبانه پاسار مالام تهیه و فروخته میشود. این همبرگر با نوع غربی خود دارای وجوه مشترک است، ولی موادی مانند ادویههای ویژه مالزی، ورسسترشایر (Worcestershire) و تخممرغ به آن افزوده میشود.
مقامهای دولتی سنگاپور شدیدا مخالف راملیبرگرهای وارداتی بوده و در مرزها محمولهها را ضبط میکنند و تولیدکنندگان داخلی سعی در عرضه و تامین تقاضای این غذای محبوب خیابانی را دارند.
رندانگ (Rendang)
رندانگ نوعی غذای گوشتی است که از گوشت قرمز، اردک یا مرغ تهیه میشود. برای طبخ این غذا گوشت مورد نظر در شیر نارگیل و ادویهجات برای ساعتهای طولانی و به آرامی پخته میشود. مدت زمان پخت طولانی باعث غلیظ شدن سس و نرم شدن گوشت میشود.
کوئه لاپیس (Kuih Lapis)
کوئه لاپیس نوعی دسر مالایی است که در طول ماه رمضان تهیه میشود. این کیک خوشمزه دارای لایههای مختلفی است. اگرچه لاپیس متعلق به مالزی است، ولی در سایر کشورهای جنوب شرق آسیا نیز به عنوان نماد ماه رمضان تهیه میشود.