ساخت ویروسی برای مقابله با سرطان

سرطان

سرطان

دانشمندان روش جدیدی را برای از بین بردن تومورهای سرطانی تحت آزمایش انسانی قرار داده‌اند: آن‌ها ویروس کشنده‌ی سرطان را به‌صورت آزمایشی به یک بیمار مبتلا به سرطان تزریق کردند.

داروی مورد استفاده در این آزمایش، «واکسینیا» نام دارد و در حقیقت ویروسی است که اصلاح ژنتیکی روی آن انجام شده است تا بتواند سلول‌های سرطانی را آلوده کرده و از بین ببرد، ولی در عین حال آسیبی به سلول‌های سالم نرساند.

این ویروسِ اصلاح ژنتیکی شده، در ابتدا وارد سلول‌های سرطانی می‌شود و خود را تکثیر می‌کند و در مرحله‌ی بعد سلول میزبان متلاشی شده و هزاران ویروس جدید که هر کدام از آن‌ها می‌توانند سلول‌های سرطانی دیگری را از بین ببرند آزاد می‌شوند. این ویروس‌ها باعث می‌شوند سیستم ایمنی تحریک شده و سلول‌های سرطانی را از بین ببرد.

در آزمایش‌های گذشته، عملکرد مناسب این ویروس به‌عنوان تحریک‌کننده‌ی سیستم ایمنی برای از بین بردن سلول‌های سرطانی اثبات شده بود، ولی تا کنون بر روی انسان‌ها آزمایش نشده بود.

اکنون مرکز تحقیقات سرطان لس‌آنجلس با همکاری شرکت استرالیایی ایموژن اعلام کرده‌اند که اولین آزمایش‌های انسانی این داروی جدید ضدسرطان در حال انجام شدن است. آن‌ها اعتقاد دارند که این دارو پتانسیل بهبود بیشتر را نیز دارا است و امیدوارند بتوانند آزمایش‌های بیشتر و پیشرفته‌تری را برای سایر بیماران نیز انجام دهند.

اولین کاری که باید قبل از آزمایش دارو بر روی انسان انجام می‌شد، حصول اطمینان از ایمنی دارو برای سلامتی انسان بود که در واقع فاز اول آزمایش‌های بالینی را شامل می‌شود. دانشمندان در نظر دارند در مرحله‌ی اول ۱۰۰ بیمار را برای آزمایش دارو ثبت‌نام کنند. این بیماران همگی باید تومور سرطانی جامد داشته باشند و حداقل دو بار روش‌های دیگر را برای از بین بردن تومور سرطانی امتحان کرده و نتیجه نگرفته باشند.

در ابتدا دوز محدودی از دارو به بیماران تزریق می‌شود و اگر نتایج بررسی‌ها نشان از ایمنی دارو داشته باشد، آزمایش‌های بعدی بر روی اثرات دارو انجام خواهد شد. نحوه‌ی اثر دارو بر روی بیمار، تناوب و شدت عوارض جانبی و اثر بالا بردن دوز از دیگر پارامترهایی است که مورد ارزیابی قرار خواهند گرفت.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *