سرمایه گذاری در مسکن: چالشها و فرصتهای بازار جذاب مسکن
آشنایی با بهترین روش های سرمایه گذاری در مسکن + چالش ها
سرمایه گذاری روش های بسیار متنوعی دارد. اگر به دنبال یک روش کم ریسک و در عین حال متنوع و سود آور هستید بازار خرید و فروش مسکن برای شما بسیار مناسب است.
البته سرمایه گذاری در مسکن نیاز به سرمایه بالا برای خرید ملک و خانه دارد اما در عین حال سود خوبی هم دارد.
سرمایه گذاری در مسکن به چه معناست؟
کسی که می خواهد در بازار مسکن سود ببرد باید برای خود یک ملک، زمین و یا خانه خریداری کند. از آنجایی که نوسانات قیمت مسکن بر طبق ارز داخلی تعیین می شود و با توجه به تورم بالا و در حال افزایش در کشور ما بازار مسکن یک روش سرمایه گذاری کم ریسک است که سود خوبی برای شما دارد. البته برای خرید ملک باید پارامترهای مختلفی مانند موقعیت زمین و امکان پیشرفت آن را در نظر بگیرید تا در آینده بتوانید از آن سود کسب کنید.
سرمایه گذاری در مسکن ساده است و هر کسی که مبلغ کافی برای خرید ملک را دارد با کمی تحقیق و مشورت درباره موقعیت ملک می تواند وارد این بازار شود. البته توجه کنید اگر چه این بازار کم ریسک است اما امکان کلاه برداری در آن نسبتا بالاست و خیلی افراد سودجو به نیت فروش ملک های خود دست به تبلیغات دروغین می زنند و حتی ممکن است هنگام خرید و قولنامه سر شما را کلاه گذاشته یا ملک مورد نظر را به شما تحویل ندهند. به هر حال روش های کلاه برداری زیاد است و شما باید بسیار هوشمندانه به این بازار وارد شوید.
روش های کسب سود با سرمایه گذاری در مسکن
احتمالا شما تنها به افزایش قیمت ملک در طول زمان توجه کرده اید و به روش های دیگری که می توانید با خرید یک ملک یا زمین کسب در آمد کنید نیندیشیده اید؛ اما با خرید یک خانه یا آپارتمان شما می توانید روش های دیگری را هم برای سرمایه گذاری داشته باشید. مثلا اگر ملکی بخرید که خودتان قصد استفاده نداشته باشید با اجاره دادن آن می توانید ماهیانه سود کسب کنید. حتی پول پیش هم با آنکه باید بازپس داده شود اما تا مدتی پیش شما است و شما می توانید از آن استفاده کنید.
قیمت ملک و اجازه بها و پول پیش در کل کشور به ویژه در مراکز استان ها روز به روز در حال افزایش است. اگرچه این برای مستاجران و کسانی که ملک ندارند بسیار مشکل آفرین است اما یکی از روش های افزایش درآمد برای مالکان است.
البته ناگفته نماند که میزان افزایش قیمت اجاره بها معمولا در سال تعیین می شود و مالکان اجازه ندارند نرخ اجازه ها را سر خود افزایش دهند اما به هر حال همه ساله این نرخ روند افزایشی دارد؛ حتی اگر افزایش هم نداشته باشد باز هم دریافت ماهانه اجازه بها یکی از روش های کسب درآمد بدون دردسر و ریسک برای مالکان است.
دیگر روش کسب سود هم بازسازی و نوسازی خانه است. وقتی شما ملک خود را نوسازی می کنید قیمت آن هم افزایش می یاید چه برای اجازه دادن و چه برای فروش؛ بنابراین هزینه ای که برای بازسازی می کنید چندین برابر به شما باز خواهد گشت و نه تنها ضرر ندارد که سرشار از سود هم خواهد بود.
در نهایت اینکه در طول این سال ها هرگز ما با کاهش قیمت مسکن رو به رو نبوده ایم و می دانیم که همه ساله قیمت ها رو به افزایش بوده چون تورم در حال افزایش است. پس خرید ملک در کشور ما یکی از روش های کم ریسک و مطمئن برای کسب سود است. و هر چه شما مدت زمان بیشتری برای فروش ملک خود صبر کنید قیمت هم افزایش بیشتری داشته و سود بیشتری عاید شما خواهد شد.
مزایا و معایب سرمایه گذاری در مسکن
هر کدام از روش های سرمایه گذاری مزایا و در عین حال معایبی دارند. مسکن هم از این قاعده مستثنی نیست. اما کسی که می خواهد سرمایه گذاری کند خودش باید مزایا و معایب را در نظر گرفته و سپس اقدام به این کار کند. ما در این قسمت مزایای این روش را برایتان بازگو خواهیم کرد و در ادامه معایب را ذکر خواهیم کرد تا با علم بدان ها درباره روش سرمایه گذاری خود تصمیم گیری کنید.
مزایای سرمایه گذاری در مسکن
مزیت ها یا ویژگی های برتر سرمایه گذاری در مسکن به شرح زیر است:
• بازار مسکن همان طور که گفتیم یک بازار کم ریسک است که تحت تاثیر نوسانات بازار ارز خارجی و یا طلا و دیگر کالاهای بازار بین المللی قرار ندارد. در واقع مسکن تنها بر اساس ارز داخلی خرید و فروش می شود و تحت تاثیر نرخ ارز داخلی و تصمیمات داخلی دولت قرار دارد.
با توجه به تورمی بودن بازار داخلی و پایین آمدن دائم ارزش پول ملی بازار مسکن هم همواره روند صعودی در قیمت داشته و احتمال اینکه سقوط کند بسیار کم است. حتی اگر نوسانی هم به وجود بیاید بسیار محدود بوده و فورا بالا می رود.
• مسکن و ملک و زمین مانند سایر اقلام با ارزش مانند ارز و طلا و دیگر کالاهای منقول قابل دزدی و سرقت رفتن نیستند. در واقع ملک هر کجا که باشد مال شماست و حتی اگر کسی هم برای مراقبت از آن نباشد قابل دزدیدن نیست زیرا غیر منقول است.
• سرمایه گذاری در ملک و زمین با وجود کم ریسک بودن اما سود بسیار خوبی دارد. یعنی اگر چند سالی را صبوری کنید به ویژه در وضعیت فعلی تورمی کشور قیمت ملک شما چندین برابر خواهد شد.
• روش های کسب سود و درآمد از ملک بر خلاف سایر روش ها متنوع است. شما هم می توانید با فروش ملک به سود برسید هم با اجاره دادن آن می توانید ماهیانه درآمد کسب کنید و هم با بازسازی کردن و نوسازی قیمت ملک خود را افزایش دهید.
معایب سرمایه گذاری در مسکن
اگر چه بازار ملک بسیار پر سود است اما در مسیر سرمایه گذاری در آن موانعی نیز وجود دارد. در واقع در کنار سودهای سرمایه گذاری در این بازار مشکلات و معایبی هم وجود دارد. در ادامه این معایب را برایتان ذکر کرده ایم:
• برای ورود به بازار مسکن ما نیاز به نقدینگی و سرمایه بالایی داریم. در واقع بر خلاف بازار ارز و طلا و حتی بورس و رمز ارزها شما با مبالغ پایین و محدود نمی توانید ملک و زمین بخرید. با توجه به افزایش قیمت ها و بالا رفتن بی سابقه قیمت ملک شما برای خرید یک خانه کوچک در مناطق نه چندان خوب و لوکس باید پول نقد زیادی داشته باشید. خب طبیعتا هر کسی این مقدار سرمایه را ندارد.
• دومین ریسک یا عیبی که این بازار دارد نقدشوندگی پایین است. منظور آن است که شما در هر زمان که بخواهید نمی توانید ملک خود را به قیمت روز و مناسب بفروشید. حتی گاهی مجبور می شوید قیمت را پایین تر بزنید و باز هم موفق به فروش ملک نمی شوید.
در حال حاضر اگرچه زمان خوبی برای کسب سود از ملک است اما به جهت همین افزایش قیمت ها خرید ملک بسیار کاهش داشته است. گاهی لازم است سال ها منتظر باشید تا ملکتان به فروش برود و اگر برای فروش عجله داشته باشید این روش سرمایه گذاری اصلا مناسب شما نیست.
• سومین عیب این بازار هزینه های زیاد برای معاملات است. یعنی شما برای خرید و فروش علاوه بر مبلغ ملک باید یکسری هزینه های جانبی را هم پرداخت کنید از جمله هزینه بنگاه مسکن، کارمزد معامله، هزینه های نقل و انتقالات سند و … که در بازارهای دیگر این هزینه ها تقریبا صفر است و اصلا وجود ندارد.
• احتمال کلاهبرداری در بازار مسکن زیاد است. شما در این بازار باید هوشیارانه برخورد کنید. گاهی افراد شیاد یا بنگاه های معاملاتی بدون مجوز این معاملات را انجام می دهند و شما متحمل ضرر می شوید. مثلا ملکی را با ارزش پایین به قیمت بالا به شما می فروشند یا ملکی بدون سند به شما می دهند یا حتی یک ملک یا زمین را به دو نفر می فروشند و بسیاری روش های دیگر مانند گرفتن کارمزد بالا و … به هر حال باید خیلی مراقب این موارد باشید.
نکات مهم برای خرید ملک یا زمین
اگر با در نظر گرفتن تمامی معایب و مزایای این روش کسب سود تصمیم گرفته اید که ملک و زمین بخرید و وارد بازار سرمایه گذاری در مسکن شوید بهتر است قبل از معامله مواردی را مد نظر قرار دهید. در این مسیر می توانید از کسانی که می توانند صادقانه شما را راهنمایی کنند و مفسران اقتصادی کمک بگیرید تا متحمل ضرر در این بازار نشوید. اما تعدادی از موارد مهم قبل از معامله به شرح زیر هستند:
• قبل از معامله باید هدف خود را بررسی کنید. اگر به دنبال روشی برای کسب سود در بلند مدت هستید این روش بسیار مناسب است. اما اگر می خواهید در مدت کوتاهی به سود بالا برسید احتمالا باید دور سرمایه گذاری در مسکن و ملک را خط بکشید. اگرچه این بازار سوددهی بالایی دارد اما شما باید دست کم چن سالی به آن دست نزنید تا قیمت آن رشد خوبی پیدا کند.
• دوم اینکه اگر می خواهید خیلی زود به نقدینگی برسید باز هم باید خرید ملک را فراموش کنید. مثلا اگر برنامه ریخته اید در فلان روز و تاریخ مسکن خود را فروخته و نقد کنید این روش پاسخگو نیست چون اصلا معلوم نیست شما در همان تاریخ بتوانید ملک خود را بفروشید، حتی احتمال آن بسیار هم کم است.
• سوم اینکه به موقعیت مکانی ملک و امکان پیشرفت آن توجه کنید. سعی کنید از یک فرد که درباره موقعیت منطقه و امکان پیشرفت آن اطلاعات دارد سوال کنید و با مشورت و پرس و جوی کامل ملک یا زمینی بخرید که احتمال پیشرفت در آن بسیار بالا باشد.
• شاید به این مورد خیلی پرداخته نشده باشد اما برای شروع معامله سعی کنید ابتدا چنتا بنگاه را بررسی کرده و قیمت ها را مقایسه کنید. ضمنا ببینید بنگاه داران تا چه حد منصف هستند و تا چه میزان درباره موقعیت ملک و موقعیت منطقه مورد نظر شما اطلاعات دارند. پس از اینکه کاملا تحقیق کردید و ضمنا از صداقت و داشتن مجوز آن بنگاه مطمئن شدید می توانید با خیال راحت سر میز معامله بنشینید.
کلام پایانی
سرمایه گذاری در مسکن یکی از روش های کسب سود و افزایش درآمد است که در چند سال اخیر به جهت بالا رفتن بیش از حد نرخ تورم و به دنبال آن قیمت زمین و ملک بسیار پر سود بوده است. اگر قصد دارید در این بازار سرمایه گذاری را آغاز کنید ابتدا باید بدانید این مسیر چه سختی ها و معایبی دارد و در ادامه باید با مزیت ها و ویژگی های برتر این راه سرمایه گذاری آشنا شوید. در این مقاله سعی کردیم اطلاعات کاملی درباره سرمایه گذاری در مسکن در اختیار شما قرار دهیم.