شبیه‌سازی چهره ترسناک مردی ۲۸هزار ساله

 

صورت این مرد که به انسان کرومانون یا Cro-Magnon شهرت دارد، پوشیده‌ از غده‌های بزرگ و متورم است که بزرگترن آنها روی پیشانی‌اش قرار دارد. محققان معتقدند این غده‌ها تومورهایی خوش‌خیم بوده‌اند که به واسطه نوعی بیماری ژنتیکی به نام نوروفیبروماتوسیس به وجود می‌آید.

اسکلت این مرد ۱۵۰ سال پیش،‌در سال ۱۸۶۸ میلادی در یک پناهگاه سنگی واقع در جنوب غرب فرانسه کشف شده و به موزه انسان‌شناسی در فرانسه منتقل شد.

در محل پیشانی و در قسمت راست جمجمۀ این اسکلت که گمان می‌رود به مردی چهل ساله تعلق دارد، ضایعه‌ای حلقه‌ای شکل به اندازۀ ۳۷ در ۲۷ میلیمتر دیده می‌شد. وجود این ضایعه برای محققان موضوعی شگفت‌انگیز محسوب می‌شد اما کسی قادر به توضیح آن نبود.

فرضیه‌های برای توضیح وجود این حفره مطرح شده‌اند از جمله تغییرات احتمالی در استخوان پس از مرگ به دلیل نوع خاک، ابتلای مرد به نرمی استخوان، ابتلا به اکتینومیکوز، ابتلا به هیستوسیتوز سلول لانگرهانس استخوان جمجمه و درنهایت افتادن تدریجی قطره‌های آب در غار روی جمجمه که به مرور زمان باعث ایجاد حفره‌ایی در آن شده است.

این جمجمه پس از سال‌های طولانی بار دیگر به مناسبت سالگرد کشف آن مورد بررسی قرار گرفت تا دلیل ایجاد چنین آسیبی در پیشانی مشخص گردد. سرانجام فیلیپ شارلیه، آسیب شناس و متخصص پزشکی قانونی در فرانسه به همراه تیم پژوهش خود موفق شد چهرۀ مرد را به کمک فناوری‌های نوین پزشکی از جمله اسکن‌های پیشرفته بازسازی کند.

با بازسازی چهره او مشخص شد که این مرد کرومانون به دلیل یک بیماری ژنتیکی از یک ضایعۀ پوستی رنج می‌برده است. در واقع تمام صورت مرد از غده‌هایی پوشانده شده‌بود که ناشی از نوعی بیماری‌ بودند که تومورهایی در زیر پوست و در مسیر اعصاب محیطی بوجود می‌آورد. در فک بالا و پایین و در کانال داخلی گوش چپ این مرد نیز غده‌های مشابهی دیده می‌شوند.

در غار محل کشف این اسکلت، در مجموع ۵ اسکلت کشف شده‌است که گمان می‌رود دو اسکلت به کودکان و سه اسکلت به بزرگسالان تعلق دارند و به گفته محققان باوجود ابتلای مرد به این بیماری ناخوشایند، او از جامعه طرد نشده بود و با دیگران در غار زندگی کرده و در کنار آنها دفن شده‌است.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *