طرز تهیه خورش کاری با مرغ به ۳ روش مختلف
برای طرز تهیه خورش کاری با مرغ و شیر، مرغهایی را که از قبل مزهدار کردهاید، سرخ کنید. سپس چند دقیقه کره و شیر را با قارچ خردشده و آرد تفتدادهشده حرارت دهید. در ادامه مرغ سرخشده را با ادویه کاری، نمک و فلفل به این ترکیب اضافه کنید و در دقایق پایانی پخت، خامه را داخل خورش بریزید و هم بزنید. البته پخت این خورش روشهای دیگری هم دارد.
در ادامه جدول مشخصات غذایی خورش کاری با مرغ و شیر را با هم میبینیم:
خورش کاری | |
تعداد نفرات | ۴ نفر |
زمان آمادهسازی | با در نظر گرفتن زمان مزهدار کردن مرغ، کمی بیشتر از ۲ ساعت |
زمان پخت غذا | حدود ۱ ساعت |
میزان سختی | متوسط |
طرز تهیه خورش کاری با مرغ و شیر
رنگ زرد این خورش همراه دانههای قرمز زرشک، ظاهر جذابی ایجاد می کند که میتواند تجربهای جدید از سرو مرغ در مهمانیها باشد. کافی است مواد لازم را مطابق جدول زیر فراهم کنید و مراحل کار را مطابق دستورالعمل زیر پیش ببرید:
مواد لازم برای تهیه خورش کاری
مواد مورد نیاز برای پختن خورش کاری مطابق جدول زیر است:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
سینه مرغ | ۲ عدد |
پیاز | ۱ عدد |
قارچ | ۲۰۰ گرم |
خامه | ۵۰ گرم |
کره حیوانی | ۵۰ گرم |
شیر | ۲ لیوان |
آرد گندم | ۲ قاشق غذاخوری |
زرشک | ۳ قاشق غذاخوری |
آبلیمو | ۲ قاشق غذاخوری |
ادویه کاری | ۲ قاشق چایخوری |
زعفران دمکرده | به مقدار لازم |
نمک و فلفل | به مقدار لازم |
روغن | به مقدار لازم |
مراحل دستور پخت خورش کاری با مرغ و شیر
برای درست کردن خورشت کاری به ترتیب زیر عمل کنید:
- مرحله اول: ابتدا سینه مرغ را بشویید و آن را بهصورت مکعبهای کوچک خرد کنید. سپس پیاز را رنده و با مرغ مخلوط کنید.
- مرحله دوم: در ادامه مقداری آبلیمو و زعفران دمکرده را هم به مخلوط مرغ اضافه کنید. این مواد را داخل ظرف دربدار بریزید و به مدت ۲ ساعت داخل یخچال بگذارید تا مرغ کاملا مزهدار شود.
- مرحله سوم: پس از گذشت زمان لازم، در تابهای مناسب مقداری روغن بریزید و تکههای مرغ را داخل آن سرخ کنید.
- مرحله چهارم: کره و شیر را در ظرفی دیگر روی شعله گاز قرار دهید و مدام هم بزنید تا کره کاملا آب شود. سپس قارچهای خردشده را هم به این ترکیب بیفزایید.
- مرحله پنجم: برای ۲ تا ۳ دقیقه درب قابلمه حاوی شیر را بگذارید تا قارچها کمی نرم شوند و آب بیندازند.
- مرحله ششم: در همین فاصله، آرد گندم را در تابهای بدون روغن تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود. بعد آن را به مخلوط شیر اضافه کنید و چند دقیقه دیگر هم بزنید.
- مرحله هفتم: حالا تکههای مرغ سرخشده را هم در مخلوط شیر بریزید و ادویه کاری، نمک و فلفل را هم به آن اضافه کنید.
- مرحله هشتم: درنهایت پس از اضافه کردن خامه به خورش کاری، آن را خوب هم بزنید. اجازه دهید خورش چند دقیقه دیگر روی حرارت بماند تا کاملا جا بیفتد.
نکته: در صورت تمایل میتوانید از مقداری زرشک هم برای طعم دادن به خورش و تزئین آن استفاده کنید.
طرز تهیه خورش کاری با مرغ و ماست
خورش کاری با سس ماست هم بسیار خوشطعم است؛ اما نسبت به دستور قبل، روش طبخ متفاوتی دارد که در ادامه آن را بهطور کامل شرح میدهیم:
مواد لازم برای تهیه خورشت کاری با مرغ و ماست
مواد اولیه برای تهیه این خورشت لذیذ بهصورت جدول زیر است:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
سینه مرغ | ۲ عدد |
پیاز | ۱ عدد |
قارچ | ۲۰۰ گرم |
ماست | نصف پیمانه |
خامه | نصف پیمانه |
ادویه کاری | ۲ قاشق چایخوری |
آبلیمو | به مقدار لازم |
زعفران دمکرده | به مقدار لازم |
نمک، فلفل سیاه و پودر سیر | به مقدار لازم |
روغن | به مقدار لازم |
مراحل پخت خورش کاری با مرغ و ماست
طرز تهیه خورش کاری با مرغ و ماست به صورت مراحل زیر است:
- مرحله اول: ابتدا مثل دستور قبل تکههای مرغ با را پیاز رندهشده، آبلیمو و زعفران مزهدار کنید و ۲ ساعت در یخچال بگذارید.
- مرحله دوم: مرغها را داخل تابهای مناسب با مقداری روغن سرخ کنید و ادویه کاری، پودر سیر، نمک و فلفل را به آن بیفزایید.
- مرحله سوم: حالا قارچهایی را که قبلا شستهاید، بهصورت ورقهای خرد کنید و در تابه حاوی مرغ بریزید.
- مرحله چهارم: پس از پختن قارچ و مرغ، ماست و خامه را با هم مخلوط کنید و در تابه خورش بریزید.
- مرحله پنجم: سپس با کفگیری مناسب، محتویات تابه را بهصورت دورانی هم بزنید تا همه مواد بدون له شدن کاملا با هم ترکیب شوند.
- مرحله ششم: درب تابه را ببندید و اجازه دهید خورشت کاری به مدت ۲۵ تا ۳۵ دقیقه با حرارت ملایم بپزد و جا بیفتد. در صورت تمایل در دقایق پایانی پخت، مقداری زعفران دمکرده هم داخل خورشت بریزید.
طرز تهیه خورش کاری مرغ هندی
یکی از پرطرفدارترین رسپیهای تهیه خورشت کاری، درست کردن این خورشت به سبک هندی است. این خورشت، رنگ و لعاب جذاب و عطر اشتهاآوری دارد و معمولا همراه برنج سرو میشود. در ادامه طرز تهیه خورش مرغ با ادویه کاری به سبک هندی را با هم مرور میکنیم:
مواد لازم برای تهیه خورش کاری هندی با مرغ
مواد اولیه خورش کاری هندی را مطابق جدول زیر آماده کنید:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
ران و سینه مرغ بدون استخوان | ۵۰۰ گرم |
پیاز متوسط | ۱ عدد |
سیر | ۳ حبه |
گوجهفرنگی | ۴ عدد |
آب مرغ | نصف لیوان |
لیموترش | ۱ عدد |
ماست | ۲ قاشق غذاخوری |
خامه | ۲ قاشق غذاخوری |
کره | ۲ قاشق غذاخوری |
گشنیز خردشده | ۱ قاشق غذاخوری |
رب گوجهفرنگی | ۱ قاشق چایخوری |
پودر سیر | ۱ قاشق چایخوری |
پودر تخم گشنیز | ۱ قاشق چایخوری |
ادویه گرام ماسالا | ۱ قاشق چایخوری |
فلفل قرمز | نصف قاشق چایخوری |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار لازم |
روغن مایع | ۱ قاشق غذاخوری |
مراحل دستور پخت مرغ کاری به سبک هندی
نحوه پخت خورشت کاری به سبک هندی شامل مراحل زیر است:
- مرحله اول: ابتدا مرغ را بشویید و بهصورت تکههای مربعی کوچک برش بزنید. سپس تکههای مرغ را همراه ماست و نصف ادویهها داخل ظرف مناسبی بریزید و آب لیموترش را به آن اضافه کنید.
- مرحله دوم: ظرف حاوی مرغ را به مدت یک ساعت داخل یخچال بگذارید تا مرغها کاملا مزهدار شوند.
- مرحله سوم: در ادامه پیاز و سیرها را بشویید، پوست بگیرید و در غذاساز کاملا پوره کنید.
- مرحله چهارم: گوجهفرنگیها را هم بشویید، پوست بگیرید و بهصورت جداگانه در غذاساز پوره کنید و کنار بگذارید.
- مرحله پنجم: سیر و پیاز پورهشده را در تابهای مناسب با مقداری روغن و کره داغشده تفت دهید و در ادامه تکههای مرغ را همراه با مقداری نمک، فلفل و ادویه به آن بیفزایید.
- مرحله ششم: حالا رب گوجهفرنگی را به مواد داخل تابه اضافه کنید و کمی تفت دهید تا رنگ باز کند. بعد پوره گوجهفرنگی را هم داخل تابه بریزید.
- مرحله هفتم: پس از گذشت چند دقیقه، آب مرغ را به تابه اضافه کنید و درب آن را ببندید تا خورش به مدت ۲۰ دقیقه با حرارت ملایم بپزد.
- مرحله هشتم: در دقایق پایانی پخت، خامه را هم داخل خورشت کاری بریزید و به سرعت هم بزنید تا ترکیب مواد یکدست شود. سپس گشنیز خردشده را هم اضافه کنید و کمی بعد، خورشت را از روی حرارت بردارید.
ادویه مخصوص کاری برای مرغ
ادویه کاری ترکیبات مختلفی دارد و میتوان در انواع خورشت ایرانی مثل قیمه، قورمهسبزی و… از آن استفاده کرد. اما اگر بهدنبال ادویه مخصوص کاری برای مرغ هستید، ترکیب مواد زیر میتواند طعم فوقالعادهای به این خورشت بدهد:
- تخم گشنیز، فلفل سیاه، دانه زیره، تخم خردل، دانه هل، میخک و رازیانه
اگر دوست دارید شبیه خورشت کاری هندی، طعم تندی به غذای خود بدهید، مقداری فلفل چیلی قرمز به ترکیب بالا اضافه کنید. ضمن اینکه اگر میخواهید رنگ و لعاب خورشت شما به زردی بزند، مقداری زردچوبه داخل ادویه کاری بریزید.
نکات مهم در طرز تهیه خورش کاری
برای تهیه خورش خوشطعم و حرفهای، موارد زیر را در نظر داشته باشید:
- خورشت کاری غلیظ و کمآب است. بنابراین در مراحل آخر پخت خورشت باید حوصله کنید تا بیشتر آب آن تبخیر و کاملا غلیظ شود.
- در صورت تمایل میتوانید از سبزیجاتی مثل فلفل دلمهای هم برای پخت خورشت کاری استفاده کنید.
- تنوع ادویههای بهکار رفته در ترکیب ادویه کاری تا حدی سلیقهای است؛ برای مثال در بعضی رسپیها از مقداری پودر زنجبیل یا دارچین هم استفاده میشود.
- در صورت دلخواه میتوانید قارچ را از دستور پخت این خورش حذف کنید.
- در خورش کاری، مرغ داخل سسی یکدست با بافتی یکنواخت قرار میگیرد. بنابراین حتما سیر، پیاز و گوجهفرنگی را بهصورت کامل پوره کنید.
اصول نگهداری از خورش کاری
مرغ پختهای که داخل یخچال قرار میگیرد، نهایتا باید طی ۳ یا ۴ روز بعد از پخت مصرف شود. بهعلاوه باقیمانده خورش حتما باید داخل ظرفی محفوظ و دربدار ریخته شود تا بوی یخچال را به خود نگیرد.
روش جلوگیری از خراب شدن خورش کاری
خورش کاری را در معرض گرما و رطوبت قرار ندهید و پیش از مصرف مجدد، رنگ و لعاب ظاهری خورشت را بررسی کنید تا بو یا ظاهر نامتعارفی نداشته باشد.
بهترین جایگزین ها در طرز تهیه خورش کاری
میتوان در طرز تهیه خورش کاری مرغ هندی، به جای گشنیز خردشده از مقداری جعفری خردشده یا شنبلیه استفاده کرد.
تاریخچه ادویه کاری
جالب است بدانید که ادویه کاری اولین بار از سوی انگلیسیها ابداع شد. دلیل تهیه این ادویه ترکیبی آن بود که هندیها در آشپزی خود از ادویههایی استفاده میکردند که تهیه آنها چندان آسان نبود. با گذشت زمان ادویه کاری بهتدریج جای خود را در آشپزی هندی و پاکستانی باز کرد و امروزه یکی از ادویههای رایج در آشپزی ایرانی هم بهشمار میآید.
خواص خورش کاری
هرکدام از ادویههای موجود در پودر کاری، خواص منحصربهفرد خود را دارند. برای مثال کورکومین موجود در زردچوبه نوعی آنتیاکسیدان عالی برای بهبود سلامت کبد است و به پاکسازی بدن از سموم کمک میکند. فلفل قرمز سوختوساز بدن را بالا میبرد و دانههای هل باعث گشادتر شدن رگها و کاهش فشار خون میشوند. همچنین مصرف پودر کاری به پیشگیری از آلزایمر کمک میکند و ترکیبی عالی برای تقویت سیستم گوارش و حمایت از سلامت استخوانها به حساب میآید.
چشیدن طعم خورش کاری با همراهی اسنپ فود
همانطور که دیدید، طرز تهیه انواع خورش کاری چندان پیچیده نیست و میتوانید آن را در منزل تهیه کنید. با اینحال اگر وقت کافی ندارید یا تازهکار هستید و ترجیح میدهید طعم این خورش بینالمللی را برای اولین بار بهصورت آماده بچشید، از اسنپفود کمک بگیرید. سفارش آنلاین غذا از اسنپفود، بستری امن و مطمئن است که کار را برایتان سادهتر میکند. امیدواریم از خرید اینترنتی خود رضایت کامل داشته باشید.
سوالات متداول
در پخت خورش کاری از چه سبزیجاتی استفاده میشود؟
شما میتوانید برای این منظور از مقدار کمی گشنیز، جعفری یا شنبلیله خردشده استفاده کنید.
مهمترین مواد ادویه کاری برای تهیه خورش کاری با مرغ چیست؟
فلفل سیاه، دانه زیره، تخم گشنیز، تخم خردل، دانه هل، میخک و رازیانه.