موارد مصرف گیاهان در زیبایی

سیب

آب سیب برای مبارزه با چین و چروک بسیار مناسب است . می توانید صبح و شب روی گردن و پوست صورت به آرامی ماساژ دهید . اما باید دقت کرد که به دلیل خطر اکسیداسیون درست پیش از استفاده ، آب میوه را آماده کنید .

 

گل آقطی:

 

یک مشت گل را به مدت ده دقیقه در یک لیتر آب جوش دم کنید و پس از سرد شدن روی پوست حساس بمالید . دم کرده غلیظ تر نیز اگر به همین صورت مصرف شود ، برای پلک های سنگین و چشم های خسته درمان بی نظیری است .

 

 

روغن آووکادو:

 

آواکادو

سرشار از ویتامین ها و مواد چربی است ، در بسیاری از کرم های زیبایی مخصوصاً کرم خاص پوست های خشک استفاده می شود. آن را به تنهایی یا همراه با روغن های دیگر از جمله روغن کنجد می توان به کار بست.

 

 

پس از پاک کردن آرایش صورت ، می توانید پوست صورت خود را با گوشت له شده آووکادو ی کاملاً رسیده بپوشانید . ۱۵ تا ۲۰ دقیقه در آرامش کامل استراحت کنید و بگذارید روی صورتتان بماند .

 

 

آویشن:

آویشن

آویشن

 

دم کرده تند و خوشبوی آویشن با ریختن یک مشت آویشن تازه و اکلیل کوهی در یک لیتر آب برای پوست صورت بسیار مفید و شاداب کننده است .

 

 

اسطوخودوس:

 

 

اگر چند قطره اسانس اسطوخودوس را به دست و پا بمالند برای جلوگیری از عرق کردن بسیار مناسب است . همچنین همین اسانس می تواند از پوسته شدن پوست های سوخته در اثر آفتاب جلوگیری کند .

 

 

بادرنجبویه:

 

 

پوست های خشک و پوست هایی که آب طبیعی خود را از دست داده اند به کمک لوسیونی که با دم کردن ۱۲ گرم برگ و جوانه ی بادرنجبویه در یک لیتر آب جوش به مدت ده دقیقه فراهم آمده باشد ، درمان می شود . این دم کرده را صاف و سرد کنید . این لوسیون که به صورت کمپرس روی صورت به کار می رود ، با ظهور چین و چروک و با خشکی پوست مبارزه می کند

 

 

برنجاسف:

 

 

برخی از ترکیبات برنجاسف همراه با پنیرک سفید در ساختمان کرم های مایع نافذ و نرم کننده برای پوست دست استفاده می شود .

 

برای نرمی و مقاومت پوست دست:

 

۳۰۰ گرم برگ و گل برنجاسف را به مدت ۲۰ دقیقه در یک لیتر آب بجوشانید.

۱۵ گرم گل برنجاسف را در همان مقدار آب به مدت پانزده دقیقه بجوشانید و به همان میزان گل و برگ پنیرک سفید یا ختمی اضافه کنید.

در هر دو حالت می توانید از این جوشانده ها یا با فرو بردن دست در آن یا از طریق ماساژ طولانی و تدریجی استفاده کنید .

 

بنتابلون:

 

خاصیت قبض بنتابلون در زیبایی نیز استفاده می شود . پوست های چرب به کمک لوسیون بنتابلون بهبود می یابند. حدود ۱۰ گرم ریشه را در نیم لیتر آب بجوشانید و به صورت لوسیون ، صبح و شب روی پوست گردن بمالید.

 

بنفشه:

 

پوست هایی حساس بیش از هرچیز از لوسیون دم کرده بنفشه بهره می برند . ۳۰ گرم گیاه را به مدت تقریبی یک ربع ساعت در یک لیتر آب جوش بریزید، صاف کنید و بگذارید کمی بماند و سپس به صورت کمپرس ولرم روی پوست صورت قرار دهید.

 

با دم کردن مشتی برگ خشک گل بنفشه در یک لیتر شیر جوش به مدت دو تا سه دقیقه می توان شیر نرم کننده ای برای صورت به دست آورد . این شیر همچنین می تواند برای سفیدی و نرمی دست به کار رود.

 

دم کرده ۲۰ گرم برگ تازه ی بنفشه ی معطر در ۲۵۰ گرم شیر جوشان ، اثر نرم کننده ی پوست دست و صورت دارد ( برگ ها را در شیر جوشان وارد کرده از گرما دور می نمایند ) این محلول علاوه بر ایجاد طراوت و شادابی موجب سفید شدن پوست نیز می شود.

 

بومادران:

 

بومادران با روغن کنجد برای ساختن کرم های آفتابی محافظ پوست کاربرد فراوان دارد.

 

سیب:

 

آب سیب بخصوص برای مبارزه با چین و چروک بسیار مناسب است . می توانید صبح و شب روی گردن و پوست صورت به آرامی ماساژ دهید . اما البته باید دقت کرد که به دلیل خطر اکسیداسیون درست پیش از استفاده ، آب میوه را آماده کنید . برای تکمیل این روش ، می توانید هر هفته از ماسک سیب پخته در شیر استفاده کنید. پس از پختن سیب را له کرده ، به صورت ولرم روی پوست بگذارید .

 

برای رفع التهاب پلک و استراحت چشمان خسته می توانید چند قاچ به تازه را مستقیماً روی موضع قرار دهید . البته باید پیش از این کار به را به دقت شست، برای بر طرف کردن چین وچروک می توانید لوسیونی به طریق زیر فراهم کنید و به کار برید . حدود ۱۵ روز به را در آب مخلوط با مختصری الکل بخیسانید.

 

پای خر:

 

پوست های ظریف با استفاده از لوسیون نرم کننده پای خر شاداب می شوند . حدود ۱۵ گرم گل پا خر در یک لیتر آب جوش دم کنید. این لوسیون را به صورت کمپرس روی پوست گردن و صورت قرار دهید.

 

پرتقال:

 

برای بستن منافذ باز شده و نرمی پوست ، می توان برش های نازک پرتقال را روی پوست های چرب گذاشت . این ماسک را باید حدود نیم ساعت حفظ کرد ، و ترجیحاً در آرامش مطلق دراز کشید.

 

همچنین با افزودن گلاب به آب پرتقال به میزان ثلث حجم آن ، لوسیون قابض خوبی فراهم می شود.

 

همچنین در تأمین شادابی پوست صورت ، قسمت خوراکی پرتقال را ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بر روی پوست صورت اثر می دهند . این عمل باعث استراحت پوست وجلوگیری از پیدایش چین و چروک و تأمین شادابی آن می شود .

سوسن:

 

پیاز سوسن در بر طرف کردن چین و چروک شهرت دارد . ۱۵ گرم آب پیاز سوسن را با هم وزن خود عسل و دو قاشق موم سفید آب شده مخلوط کنید . پیش از خواب به صورت خود بمالید.

 

پنیرک:

 

از برگ گیاه پنیرک جهت تسکین تحریکات پوست و تأمین لطافت آن به صور مختلف استفاده می شود . یکی از راه های ساده آن تهیه دم کرده از یک مشت برگ در یک لیتر آب جوش است. ( البته زمان دم کردن آن نباید از ۱۰ دقیقه تجاوز نماید ).

 

برای آرامش و نرمی پوست های حساس و ظریف می توان پوست صورت و حتی پلک ها را با محلولی که به طریق ذیل تهیه می شود به کار برد : یک مشت برگ پنیرک را به مدت ده دقیقه در یک لیتر آب جوش دم کنید . برای طراوت و درمان آفتاب سوختگی ، می توان روی مواضع سوختگی از لوسیونی استفاده کرد که به صورت ذیل تهیه می شود : ۵۰ گرم ریشه را در یک لیتر آب بجوشانید .

 

شقایق:

 

شقایق همراه با گیاهان دیگری از قبیل مریم گلی ، برای ساخت کرم های مخصوص حفظ و اصلاح پوست های چرب به کار می رود . دم کرده ۱۵ گرم گلبرگ در نیم لیتر آب به صورت صاف شده و سرد لوسیون خوبی برای حفظ پوست است . همچنین برای آرامش چشم های خسته یا تحریک شده بسیار سودمند است.

 

انگور:

 

آب یک خوشه ی انگور را اگر با دست بگیرید و صبح و شب به صورت کمپرس روی پوست صورت بگذارید ، پوستتان شاداب و روشن می گردد . البته این آب باید درست پیش از استفاده تهیه شود . پس از ده دقیقه که روی پوست ماند ، به کمک آب باران یا آب معدنی آب بکشید.

 

همچنین آب انگور را به پوست مالیده و پس از خشک شدن آن ، با مقداری آب نیم گرم که محتوی کمی جوش شیرین می باشد صورت را شستشو داده که این عمل موجب طراوت ، شادابی و سفیدی پوست می گردد.

 

کاج:

 

تأثیر استحمام با جوانه ی کاج برای بر طرف ساختن حالت های خستگی جسمی و عصبی شناخته شده است . همچنین خاصیت آن برای حفظ زیبایی و نرمی پوست . پنج تا شش مشت جوانه کاج را که خشک کرده اید ، به مدت ۳۰ دقیقه در ۵ تا ۶ لیتر آب بجوشانید . این محلول را در آب ولرم وان بریزید.

 

تمشک:

 

پوست صورت ، ماسک شاداب کننده تمشک را بسیار می پسندد . مشتی تمشک کاملاَ رسیده را له کنید و میوه له شده را حدود ربع ساعت روی پوست بگذارید، پس از این مدت به کمک پنبه ای با آب باران یا آب معدنی آب بکشید.

 

برای درمان پوست های چرب می توان به طریق ذیل لوسیون قابضی فراهم آورد : ۲۰ تا ۲۵گرم برگ تمشک وحشی را به مدت ده دقیقه بجوشانید . این جوشانده را صبح و شب به صورت لوسیون روی پوست صورت بمالید.

 

توت فرنگی:

 

توت فرنگی که مقوی و شاداب کننده است به بازیافتن درخشندگی و نرمی پوست کمک می کند . همچنین برای بر طرف کردن چین و چروک پوست استفاده می شود .

 

یادآوری می کنیم که جز در موارد آلرژی نسبت به توت فرنگی ، می توان با له کردن پنج تا شش میوه رسیده ماسکی فراهم کرد و مستقیماً روی صورت گذاشت و حدود بیست دقیقه نگه داشت . پس از آن با آب معدنی یا آب باران تمیز که اندکی ولرم شده باشد آب بکشید.

 

گزنه:

 

برای تقویت پوست سر و پر پشت کردن موی سر ، با دو سه مشت پر برگ گزنه ی له شده لوسیونی فراهم می آید که نتایج بسیار خوبی به بار می آورد . شیره ی به دست آمده را در مقدار هم حجمش آب باید رقیق کرد و به صورت ماساژ آرام روی پوست سر به کار برد.

پوست های خشک یا حساس با لوسیون گزنه جان می گیرند . یک مشت گزنه ی تازه را بکوبید و در یک چهارم لیتر آب به مدت یک ربع ساعت دم کنید و به صورت کمپرس روی پوست صورت قرار دهید.

 

جعفری:

 

از جعفری می توان لوسیون تقویتی خوبی تهیه کرد . ۱۰ تا ۱۵ گرم گیاه را به مدت ده دقیقه در نیم لیتر آب جوش دم کنید. صاف کنید و بگذارید سرد شود و به صورت کمپرس روی پوست صورت قرار دهید.

 

با افزودن کمی آب لیمو ترش به این لوسیون ، می توانید آن را برای بر طرف کردن لکه های بار داری به کار برید.

 

شستشوی صورت با جوشاننده ی حاصل از یک مشت جعفری در نیم لیتر آب که به مدت ۵دقیقه جوشیده باشد برای مدت یک هفته سبب روشن شدن رنگ پوست می گردد .

 

خطمی:

 

پوست های حساس می توانند از خاصیت نرم کنندگی خطمی ( اُفی سینال )بهره گیرند . کافی است با جوشاندن مقدار اندکی برگ و گل خطمی در نیم لیتر آب به مدت ده دقیقه لوسیونی فراهم آورد . از این لوسیون برای آرامش پوست های حساس استفاده می شود.

 

گل گاو زبان:

 

برای پوست های خشک و شکننده ، می توان به طریق زیر لوسیون مؤثری آماده ساخت.حدود ربع ساعت ۲۰ گرم گل گاو زبان را در نیم لیتر آب جوش بجوشانید. این محلول را می توان مستقیماً به صورت لوسیون روی پوست به کار برد ، یا ترجیحاً به صورت کمپرس ولرم به مدت ده دقیه نگه داشت. از این لوسیون می توان مجدداً به مدت دو یا سه روز استفاده کرد ، به شرط آنکه در یخچال نگهداری شود.

 

خلنگ:

 

برخی از مواد خلنگ خواص جالب توجهی برای مصرف در زیبایی به این گیاه بخشیده است . ۵۰ گرم سرشاخه های گلدار را در یک چهارم لیتر روغن بخوابانید . اگر به مدت پانزده روز ، غروب ها به کمک این لوسیون به آرامی پوست را ماساژ بدهید ، لکه های سمج از میان می رود و به بشره های حساس آرامش می بخشد.

 

خیار:

 

خیار به خاطر خاصیت نرم کنندگی اش در صنعت لوازم آرایشی کاربرد فراوان دارد . در این صنعت چندین فراورده هست که از خیار به تنهایی یا همراه گیاهان دیگری از قبیل هوفاریقون که به خاطر خاصیت قبض شهرت دارد استفاده می شود . از خیار می توان به آسانی شیری فراهم کرد . دو خیار شسته و پوست کنده را ربع ساعتی در یک لیتر آب بپزید و در آب حاصل از پخته شدنش له کنید . به این شیر یکی دو قاشق روغن بادام شیرین اضافه کنید.

 

آب حاصل از پخته شدن خیار به تنهایی لوسیون فوق العاده ای برای شست وشوی پوست صورت است . همچنین با قرار دادن مستقیم حلقه های نازک خیار روی پوست صورت و گردن به مدت یک ربع ساعت ، می توان ماسک خوبی تهیه کرد.

 

گل گندم:

 

دم کرده ای که از ۲۵ گرم گلبرگ گل گندم در نیم لیتر آب جوش به دست آمده باشد ، به صورت کمپرس ولرم روی پوست صورت ، تأثیر آرام بخش و نرم کننده ای دارد و جهت تقویت سلول های پوست صورت برای تأمین نظافت و شادابی آن به کار می رود و ضمناً به صورت مؤثری از پیدایش چین وچروک جلوگیری می کند.

 

هویج:

 

برخی از مواد فعال هویج استفاده از آن را در صنعت لوازم آرایشی و برای منظورهای گوناگون توجیه می کند. بنابرا ین برای تغذیه و حفاظت پوست اطراف چشم و شقیقه ها ،بخصوص پوست های حساس ، پمادی را که مایه اصلی آن عصاره ی روغنی هویج و آفتاب گردان ، و جوانه ی گندم و فندق است به کار می برند.

 

اگر هویج را پیش از آب گرفتن در آب بجوشانند ، با مالیدن آب آن روی پوست ، رنگ پوست را روشن و مشکلات خاص پوست چرب را بر طرف می کند. مالش آب هویج به پوست سبب روشن شدن پوست و جلای آن گردیده و در لطافت و شادابی پوست موثر است.

 

دمیرآغاجی:

 

برای پوست های حساس جوشانده ی دمیرآغاجی بسیار سودمند است. ۲۰ گرم برگ دمیرآغاجی را در نیم لیتر آب جوش بریزید. پس از گذشت یک ربع ساعت آن را صاف کنید و بگذارید ولرم شود. به کمک تنزیبی هر ماه به مدت یک هفته صبح و شب به پوست صورت بمالید. این لوسیون توازن و تعادل پوست را باز می گرداند و با چین وچروک مبارزه می کند.

 

رازک:

 

با استفاده از دم کرده مقدار اندکی مخروط تازه رازک در نیم لیتر آب جوش ، لوسیون مقوی و مؤثری به دست خواهد آمد . لوسیون را پس از صاف کردن و سرد شدن به پوست بمالید.

 

هوفاریقون:

 

خاصیت ضد عفونی کننده و قبض گیاه هوفاریقون برای نگهداری از پوست های چرب به کار می رود. این نوع پوست ها در واقع به پاک کردن خاصی نیاز دارند تا منافذ باز و ناپاکی هایی که در آن مانده کاملاً خارج شود.

 

به طریق زیر می توان جوشانده ای ساخت و روی پوست گذاشت : ۱۵گرم سر شاخه گلدار هوفاریقون را در یک لیتر آب بجوشانید. این محلول همچنین با ظهور چین وچروک مبارزه می کند.

 

به دلیل اثرات قابض و ضد عفونی کننده ، علف چای در درمان عوارض پوست های چرب به کار می رود. جوشانده ی ۵۰ گرم از سر شاخه های گلدار گیاه در یک لیتر آب سبب رفع چین وچروک پوست و ایجاد طراوت در آن می گردد.

 

گل ماهور:

 

چند برگ تازه گل ماهور را در شیر بپزید و به صورت مرهم روی پوست قرار دهید . بسیاری از ناراحتی های خاص پوست های خشک و شکننده با این مرهم بر طرف می شوند .

همچنین : یک مشت گل های گل آذین تازه ی گل ماهور در یک لیتر آب جوش به مدت ۲۰دقیقه به حال خود می گذارند تا دم کند.

 

همیشه بهار:

 

خواص همیشه بهار برای نرم کردن پوست های شکننده به کار می رود. یک مشت گل و ساقه همیشه بهار را به مدت یک ربع ساعت در آب بسیار گرم که در حال جوش نباشد بریزید. به صورت کمپرس ولرم روی پوست گردن و صورت بمالید.

 

زردآلو:

 

مانند خطمی خواص نرم کنندگی زردآلو توازن پوست معمولی را حفظ می کند. در تابستان ، پوست های خشک با آب زردآلوی تازه و کاملاً رسیده جان می گیرند ، مخصوصاً اگر بعد از مصرف ، پوست را ماساژ دهند .

 

برای آن که پوست شما مخملی و خوشرنگ شود ، از دستور ساده و طبیعی و مؤثر استفاده کنید: دو هلوی کاملاً رسیده را له کنید و پس از آنکه در آرامش دراز کشیده اید ، روی پوست بگذارید . حدود بیست دقیقه ای بگذارید بماند . سپس با آب باران یا آب معدنی آب بکشید .

همچنین برای طراوت پوست ، قرار دادن هلوی تازه له شده بر روی پوست صورت موجب شادابی آن می گردد . به این منظور هلو را به دقت پوست گرفته و له می نمایند . سپس بر روی پوست صورت قرار داده ، به مدت ۲۰ دقیقه استراحت می نمایند پس از آن صورت را می شویند.

 

گندم:

 

خاصیت غذایی و آرام بخشی گندم در صنعت لوازم آرایش ، در ساختمان کرم مخصوص پوست های ظریف و حساس به تغییرات جوی به کار می رود .

یکی از روش های قدیمی را می توان برای انواع پوست ها توصیه کرد : ده گرم عسل را در ۵۰ گرم شیر بریزید و ضمن گرم کردن به هم بزنید . سپس چهار تا پنج قاشق آرد مرغوب به آن اضافه کنید . ابن مخلوط را روی پوست صورت بمالید و بگذارید به مدت ده دقیقه بماند.

 

زیتون:

 

آبرسانی به پوست

زیتون

دستور ساده ای برای برنزه کردن پوست آغشته کردن تن به روغن زیتون و حمام آفتاب گرفتن است . با وجود این توصیه می شود که از طولانی خوابیدن در آفتاب پرهیز کنید ، چون روغن زیتون به تنهایی در مقابل آفتاب محافظ مؤثری به شمار نمی رود.

 

ولیک:

 

خاصبت قبض ولیک در صنعت لوازم آرایش مصارف گوناگونی دارد . از جمله در ترکیب کرم های خاص پوست های چرب به کار می رود .

برای رفع مشکل پوست های چرب ، می توان راه حل ساده تری را نیز به کار بست . مقدار بسیار کمی میوه ولیک را در نیم لیتر آب جوش بریزید و شبها ، پس از پاک کردن کامل آرایش روی پوست بمالید.

 

لیمو:

 

اگر هر روز صبح به کمک تکه ای پنبه ، آب لیمو به پوست بمالید ، برای روشن کردن رنگ و تقویت و آرامش آن عموماً مؤثر است همچنین برای سفت شدن ناخن و نرم شدن دست می توان آن را به کار برد .

 

زیرفون:

 

استفاده ی مکرر از لوسیون زیرفون رنگ پوست را روشن می کند . لوسیون را به طربق زیر می توان فراهم آورد . دو مشت زیرفون خشک را در یک لیتر آب جوش بریزید . جوشانده ی حدود ۵۰۰ گرم برگه و ریختن آن در آب وان احساس آرامش و نشاطی در پی خواهد داشت که بسیار مطوب است.

 

مرزنگوش وحشی:

 

خاصیت مقوی بودن مرزنگوش وحشی به صورت مؤثری در زیبایی پوست به کار می رود . دو قاشق سر شاخه گلدار را در نیم لیتر آب جوش به مدت ده دقیقه دم کنید . این لوسیون را پس از صاف و سرد کردن به صورت کمپرس روی پوست قرار دهید . برای بشره های خسته به سرعت مفید واقع می شود.

 

سنفیتون:

 

خاصیت مرطوب کنندگی و نرم کنندگی سنفیتون مخصوص پوست های خشک و حساس است . با دم کردن ۲۵ گرم ریشه سنفیتون در یک لیتر آب جوش به مدت پانزده دقیقه می توان لوسیونی برای پوست فراهم کرد . این دم کرده را از صافی بگذرانید و پس از سرد شدن روی پوست صورت بمالید.

 

نعناع:

 

پوست های چرب را می توان پس از پاک کردن آرایش با لوسیونی که به طریق زیر فراهم می آید شست. ۱۵ گرم گل و برگ نعناع را به مدت تقریبی پانزده دقیقه در آب جوش دم کنید . این محلول را پس از صاف کردن و سرد شدن روی پوست صورت بمالید . نسوج پوست بسته می شود و منافذ باز شده بشره را می بندد .

لوسیون حاصل از دم کردن ۳۰ گرم گیاه تازه در یک لیتر آب جوش اثر بسیار مفیدی در بهداشت پوست صورت و شادابی آن دارد و باید به صورت ولرم و به صورت کمپرس مورد استفاده قرار گیرد.

 

بارهنگ:

 

جوشانده ی برگ بارهنگ در شیر به مدت ۵ دقیقه پس از صاف کردن و سرد شدن به پوست صورت مالیده می شود که این جوشانده موجب نرم و شاداب شدن پوست و جلوگیری از بروز ناراحتی های ناشی از گرما و اشعه خورشید می گردد .

ارزانسرای آرایشی

راش:

 

گرد پوست درخت ، به مقدار ۲۵ تا ۳۰ گرم به عنوان مسهل قی آور و جهت درمان روماتیسم ، نقرس ، استسقاء و بیماری های پوستی دیر علاج ، مصرف می کنند . در استعمال خارجی ، برای پانسمان اولسرها ، عفن و چرکین و زخم های ملتهب و چرکین به کار می برند .

 

حلبوب:

 

برگ های تازه و له شده ی گیاه بر روی اولسر ها و زخم های کهنه جهت بهبود آنها گذاشته می شود.

 

لاله عباسی:

 

از برگ های له ی شده ی لاله عباسی برای التیام زخم و رسانیدن دمل و تحلیل ورم ، جوش ، کورک و همچنین برای رفع آماس بافت هم بند زیر جلد و رفع عفونت چرکی به نام داخس که دور انگشت دست ایجاد می شود و به انگلیسی ویتل نامیده می شود اسفاده می کنند. در موارد فوق به جای له شده ی برگ ممکن است از عصاره ی برگ های آن نیز استفاده شود .

از گرد تخم آن روی جوش ها می پاشند و برگ های له شده ی آن را برای رسانیدن جوش و آبسه ها به صورت می گذارند.

 

مورد:

 

ضماد برگ آن محلل و باد شکن و مسکّن ورم های گرم ، مخملک ، جراحت ها ، داخس یا عقربک ( اماسی که در بین ناخن ایجاد می شود و ناخن را سفید می کند ) و زخم های کف دست و پا می باشد.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *