نمایشگاه «ایران، تمدن باستانی میان بیابان و آب»
نمایشگاه «ایران، تمدن باستانی میان بیابان و آب» در حالی روز گذشته (۲۹ مرداد ۱۳۹۶) در شهر بن آلمان به کار خود پایان داد که یکی از مسئولان برگزاری نمایشگاه از بازدید ۱۰۰ هزار نفر از آن خبر داد.
بهمن رفیعزاده ساکن شهر کلن آلمان یکی از بازدیدکنندگان از این نمایشگاه در روزهای پایانی آن بود که در شرح این نمایشگاه به یورونیوز میگوید: «این نمایشگاه-موزه، پرده از گنجینههای پنهان و باستانی فرهنگ، تمدن و هنر ایرانی از ۸ هزار سال پیش تا زمان ظهور امپراتوری هخامنشیان در هزاره اول پیش از میلاد برمیدارد.»
او معتقد است: «این نمایشگاه همچنین دیدگاه و تصویر دیگری از ایران، بهعنوان کشوری که چند دهه از دید اروپاییها پنهان مانده و کمتر شناخته شده است، عرضه میکند.»
در نمایشگاه ۴۰۰ قطعه و اثر از تاریخ ایران به نمایش گذاشته شده است. این آثار از موزه ملی ایران، موزه شهرهای شوش، کرمان، اصفهان و ارومیه به این نمایشگاه آورده شده بودند. برخی از این آثار برای نخستین بار به خارج از کشور منتقل شده اند.
آقای رفیعزاده فضای این نمایشگاه را اینگونه توصیف میکند: «در این نمایشگاه از بهروزترین فناوریهای نورپردازی و پخش تصویر از جمله سه بعدیسازی دادههای تصویری استفاده شده است. اشیا موجود در این نمایشگاه-موزه نشانگر سیر تحول تاریخی ایران از هزاره هشتم قبل از میلاد تا هزاره اول قبل از میلاد است که در بردارنده اشیا کشف شده است.»
وی درباره این اشیا میگوید: «این اشیا شامل سفال لعابدار، فلز، استخوان، ابزارآلات جنگی، گردنبندهایی از عقیق و لاجورد و دانه های سنگی، مُهرها، ظروف طلا، نقره و مفرغ، کتیبههای سنگی، لوحهای گلی، نقوش برجسته، مجسمههای فلزی و سنگی است که از مناطق مختلف ایران بهدست آمده اند.»
آقای رفیع زاده درباره مناطقی که این گنجینهها در آنها پیدا شدهاند، میگوید: «میتوان به گنجینه بهدست آمده از مقبره دو شاهزاده خانم عیلامی از خانواده شوتروک نوهونده شاه و سردار فاتح عیلامی در جنوب غربی ایران، واقع در شهرستان رامهرمز و یافته های دیدنی و جذاب از گورستانهای محوطه باستانی جیرفت، زیگورات چغازنبیل در نزدیکی شوش در استان خوزستان، دژ زیویه در نزدیکی شهر کامیاران استان کردستان، تپه سیلک در شهر کاشان در استان اصفهان، تپه مارلیک از توابع رودبار در استان کردستان، تمدن ایلامی در محدوده خوزستان امروز و غار کلماکره در شهرستان پل دختر در استان لرستان اشاره کرد که برخی از آنها برای نخستین بار است که در خارج از ایران به نمایش گذاشته میشوند.»
این بازدیدکننده از نمایشگاه اضافه میکند: «قدیمیترین آثار در این نمایشگاه مجموعه ای از ابزارهای سنگی و تزیینات است که مربوط به هزاره ششم قبل از میلاد در حدود ۸ هزار سال پیش است.»
اما نمایشگاه باغ ایرانی با عنوان «باغ ایرانی تصوری از بهشت» بخش دیگری از این نمایشگاه است. این باغ با مساحتی به وسعت ۴۰۰ مترمربع، یک خانه بزرگ ایرانی را به تصویر میکشد.
آقای رفیعزاده درباره آن میگوید: «قطعه زمینی محصور با دیوار که ساختاری شبیه به حیاطهای ایرانی دارد در این نمایشگاه طراحی شده که در آن عناصر آب و فواره در داخل حوضی کاشی کاری شده به رنگ آبی فیروزه ای قرار گرفته است. همچنین درختها، گیاهها و گلهای خاص حوزه جغرافیایی ایران در اطراف آن طراحی شده است.»
آقای رفیعزاده اضافه میکند: «در ورودی این بخش از نمایشگاه نیز همچون قسمت نمایشگاه ایران باستان، توصیفی زیبا به صورت تصویری و مستند از ساختار حیاطهای ایرانی از گذشته تا حال به نمایش گذاشته شده است.»
این نمایشگاه که از ۱۳ آوریل شروع شده تا ۲۰ اوت ۲۰۱۷ در شهر بن ادامه پیدا کرد. باغ جنبی نمایشگاه تا ۱۵ اکتبر ادامه خواهد داشت.
منبع : euronews