نکات ضروری در پیشگیری از سرطان رودهی بزرگ


انار، انگور قرمز، گلابی، قارچ، عدس، سویا و نخود سبز شامل ترکیبات طبیعی ضدالتهابی هستند. محققان دانشگاه وارویک دریافتند که فرآیند طبیعی بدن میتواند باعث التهاب شود و خطر ابتلا به سرطان رودهی بزرگ و بیماری کرون را بالا ببرد.
این مطالعه که در مجلهی Nature communication منتشر شده، رابطهی جدیدی را بین التهاب و فرآیند سلولی طبیعی بهنام «اتوفاژی» اثبات کرد. اتوفاژی فرآیندی الزامی است که در آن سلولها تجزیه میشوند و اجزای آسیب دیده را بازیافت میکنند تا بدن را سالم نگه دارند.
محققان کشف کردند که اتوفاژی میتواند باعث التهاب شود و در نتیجه خطر ابتلا به بیماریهای گوارشی خاصی مثل سرطان رودهی بزرگ، بیماری کرون و بیماریهای گوارشی دیگر را بالا میبرد. این گروه پروتئینی بهنام «کِنی» را شناسایی کرد که در فرآیند اتوفاژی تنظیم میشود و شامل آمینواسیدهایی است که توسط اتوفاژی تجزیه میشوند.
این مطالعه بر روی مگسهای میوه و سبزیجاتی مثل انار، انگور قرمز، گلابی، قارچ، عدس، سویا و نخود سبز انجام شد، چون این میوهها حاوی ترکیبات طبیعی هستند که میتوانند اتوفاژی را فعال سازند و از التهاب و بیماریهای گوارشی پیشگیری کنند.
دکتر «یونیس نزیس» از دانشگاه واریک به خبرگزاری گفت: «درک مکانیزمهای مولکولی اتوفاژیِ انتخابی و التهاب به ما کمک میکند از درمانهایی برای فعالسازی مسیر اتوفاژیک و پیشگیری از التهاب و بهبود سلامت استفاده کنیم.»