نگهداری و پرورش گیاه بنجامین

پرورش گیاه بنجامین

پرورش و نگهداری بنجامین

برای اشخاصی که در نگهداری گیاهان آپارتمانی تازه‌کار هستند، نگهداری بنجامین توصیه نمی‌شود زیرا گیاه خیلی حساسی است و به مراقبت‌های مخصوصی نیاز دارد .
بنجامین از آن دسته گیاهانی است که در خیلی از خانه‌ها پیدا می‌شود ولی افراد کمی هستند که به‌خوبی از روش‌های نگهداری آن آگاهند و دقیقا می‌دانند چطور با گیاه برخورد کنند، در واقع وقتی این گیاه را می‌خرند پر برگ و شاداب است اما بعد از مدتی ماندن در اتاق آن شادابی روزهای نخست خود را از دست می‌دهد.

این گیاه بسیار زیبا از خانواده انجیر (‌موراسه‌) که برگ‌های کوچک با رنگ سفید و سبز به‌صورت ابلق دارد، معمولا بنجامین را به‌دلیل حساسیت بالا و مقاومت کم در برابر عوامل محیطی روی فیکوس بنجامین پیوند می‌زنند تا مقاوم‌تر شود.

پرورش گیاه بنجامین


بنجامین عاشق نور است

این گیاه به نور بیشتری نسبت به سایر گیاهان آپارتمانی نیازمند است اما تابش مستقیم آفتاب را تحمل نمی‌کند، در واقع باید گفت معمولا بهترین نور در حالتی است که گلدان زیر سایه‌بان جنوبی قرار گیرد که آفتاب به گلدان گیاه برسد اما به برگ‌های گیاه آفتاب نتابد و برگ‌ها در سایه (‌نور کامل‌) باشند.

برای بنجامین دمای معمولی اتاق مناسب است
اول از همه باید بگوییم که این گیاه در زمستان باید حتما در اتاق نگهداری شود چون نسبت به سرما حساس است و کمترین درجه حرارتی که می‌تواند تحمل کند ۱۵درجه است اما در تابستان تا ۲۴درجه سانتی‌گراد را به راحتی تحمل می‌کند.

تکثیر درخانه مشکل است
تکثیر این گیاه در آپارتمان مشکل است؛ برای تکثیر از قلمه‌هایی که حداقل یک برگ به همراه دارد استفاده شود یعنی خوابانیدن هوایی شاخه‌هایی که برگ‌های پایین خود را در بهار از دست داده‌اند.

سطح خاک باید خشک شود
گیاه را زمانی آبیاری کنید که کاملا سطح خاک خشک شده‌باشد در واقع باید به اندازه یک انگشت زیر خاک را بازدید کنید، اگر خشک بود گیاه را آب دهید. باید بدانید در بسیاری خانه‌ها به‌دلیل ‌رعایت نکردن این مسئله و آبیاری بیش‌ازاندازه گیاه از بین می‌رود. بهتر است از آبی که چند ساعت در محیط بوده و هم دمای محیط است برای آبیاری استفاده شود، هرگز گیاه را با آب سرد آبیاری نکنید.

شستن برگ‌ها فراموش نشود
اگر بخواهید برگ‌ها همیشه براق باشند ماهی یک‌مرتبه باید برگ‌ها را شست‌وشو داد و این‌کار بوسیله اسپری مخصوص براق کردن برگ‌ها انجام می‌شود.

آفت‌هایی که به گیاه حمله می‌کنند
لکه‌های پهن، آبکی و سیاه روی برگ‌ها نشانه بیماری قارچی روی فیکوس است که می‌توانید لکه‌ها را با آب و صابون خیس کنید. تار عنکبوتی شدن سطح زیر برگ‌ها هم حاصل فعالیت کنه قرمز است. با سمپاشی توسط کنه‌کش یا حشره‌کش نفوذی، علائم را برطرف کنید.

خاک مخلوط دوست دارد
بهترین خاک برای این گیاه خاک کمپوست (خاکبرگ) یا کود حیوانی یا خاک لوم است یعنی مخلوطی از شن، رس و مواد آلی (برگ پوسیده).

پرورش گیاه بنجامین

کود فراموش نشود
کود موردنیاز این گیاه را می‌توان ۳ گرم در لیتر، هر ۲ هفته یک‌بار، از اواخر زمستان تا مهر، مورد استفاده قرار داد. هنگام زمستان هرگز نباید کود مصرف کرد. برای این گیاه بهتر است از کود کامل استفاده کنید که معروف است به کودهای NPK که با مارک‌های مختلفی در بازار وجود دارد.

آنچه باید درباره گیاه بدانید
-چون بنجامین نسبت به تغییر عوامل محیطی بسیار حساس است و با کمترین تغییری برگ‌های آن ریزش می‌کند، از چرخاندن و جابه‌جایی گلدان بپرهیزید.

-هنگامی که گیاه تازه خریداری شده را به خانه می‌آورید برخی از برگ‌های آن زرد یا قهوه‌ای می‌شوند؛ انتظار نداشته باشید برگ‌های زرد یا قهوه‌ای یا ریخته، مجددا رشد کنند، در عوض بهتر است مراقبت کنید که محیط گیاه کاملا مناسب باشد. برگ‌هایی که از این پس می‌رویند می‌توانند رشدونمو خوبی داشته باشند.

– اگر در زمستان هوا سرد شود یا آب سرد به گلدان بدهید معمولا برگ‌های پایینی گیاه به‌تدریج لکه‌دار و از بوته جدا می‌‌شود. به یاد داشته باشید که آب باید حداقل ۱۵ درجه حرارت داشته باشد.
-اگر برگ‌ها سالم و سبز هستند ولی سقوط می‌کنند احتمالا نور کم است، گلدان را به روشنایی ببرید. کم‌آبی هم موجب این عارضه می‌شود، پس آبیاری را منظم کنید. بعضی مواقع سردشدن ناگهانی اتاق و آبیاری با آب سرد علت ریزش برگ سبز است.

-اگر برگ‌ها خشک و شکننده هستند، هوای محیط گرم و خشک است آبیاری را بیشتر کرده و غبارپاشی روزانه را فراموش نکنید.

منبع : young-environmentalists.ir

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *